مطالعه برای راهاندازی مناطق آزاد مشترک با ۴ کشور همسایه
دبیر شورایعالی مناطق آزاد گفت: مطالعات و پیگیری برای ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای ترکیه، پاکستان، آذربایجان و ترکمنستان در حال انجام است.

رضا مسرور دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، امروز (دوشنبه، ۲۵ فروردین) در نشست با شورای معاونین و مدیران عامل سازمانهای مناطق آزاد ضمن تقدیر از اقدامات صورت پذیرفته در ستاد خدمات نوروزی مناطق، گفت: در راستای تحقق شعار سال و انتظار دولت از دبیرخانه شورایعالی و مناطق آزاد، باید اهتمام ویژهای صورت پذیرد.
وی گفت: سرمایهگذاری در مناطق آزاد نیازمند اقدام جدی است و هر آنچه در گذشته انجام شده، باید با جهشی محسوس دنبال شود، در هیئت مدیرههای مناطق، مشوقهای سرمایهگذاری باید به سرعت مصوب و اجرایی شوند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه مناطق آزاد برای جذب سرمایه تأسیس شدهاند، گفت: طبق برنامهریزی انجام شده در نظر داریم تیرماه سالجاری، نشستی با حضور سرمایهگذاران و مدیران عامل مناطق آزاد ترکیه در یکی از مناطق آزاد ایران برگزار کنیم.
مسرور همچنین از پیگیری تشکیل منطقه آزاد مشترک با کشور ترکیه خبر داد و گفت: کارگروه مشترک ایران و ترکیه باید بهصورت فعال این موضوع را پیگیری کند.
وی با اشاره به لزوم بهروزرسانی فرصتهای سرمایهگذاری در مناطق آزاد، افزود: سهم هر منطقه در جذب سرمایهگذار باید مشخص شود و بر اساس ظرفیتهای هر منطقه در حوزههای فعالیت آنها نسبت به جذب سرمایهگذار اقدام کنند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همچنین بر رفع مشکلات سرمایهگذاری و سرمایهگذاران در مناطق آزاد تأکید کرد و گفت: رضایت سرمایهگذاران بسیار مهم است و سرمایهگذاران جدید بر اساس میزان رضایتمندی سرمایهگذاریهای انجام شده اقدام به سرمایهگذاری مینمایند.
مسرور با انتقاد از طرحهای بلاتکلیف ۱۰ تا ۱۵ ساله در برخی مناطق، گفت: تشکیل کارگروههای ویژه برای حل این مشکلات ضروری است، اما صرف تشکیل کارگروه کافی نیست؛ این موضوعات باید اصولی و ریشهای حل شوند. مدیران عامل باید شخصاً در کارگروهها حضور فعال داشته باشند و نباید این مسئولیت را به معاونین واگذار کنند، نتایج کارگروهها باید کمتر از ۶ ماه منتج به نتیجه شود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، رضایتمندی جامعه محلی را یکی از ارکان اصلی جذب سرمایهگذاری دانست و افزود: در مناطقی که بومیان حضور پررنگتری دارند، رضایت آنان برای ما بسیار مهم است. طرحهای سرمایهگذاری باید برای جامعه محلی شفافسازی شود تا از حمایت آنان برخوردار شویم.
مسرور با اشاره به توجه ویژه و تاکید دولت چهاردهم بر خدمترسانی به مردم، افزود: با توجه به نگاه دولت، رضایتمندی جوامع محلی را به عنوان یکی از شاخصهای ارزیابی مناطق آزاد قرار دادیم.
وی بر هماهنگی بیشتر رؤسای مناطق با دبیرخانه شورای عالی و بالعکس تأکید کرد و گفت: شرکتهای دانشبنیان موتور محرک تولید هستند، مناطق آزاد باید برنامهای جدی برای جذب این شرکتها داشته باشند و مشوقها و مجوزهای ویژهای برای آنان پیشبینی کنند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، از ابلاغ آئیننامه اجرایی آژانس تأمین مالی در آینده نزدیک خبر داد و افزود: این آژانسها در جذب سرمایهگذار در مناطق آزاد کمک خواهند کرد. مطالعات و پیگیری برای ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای ترکیه، پاکستان، آذربایجان و ترکمنستان در حال انجام است.
وی با تاکید بر لزوم جذب سرمایهگذاران با نگاه صادراتی، گفت: مناطق آزاد برای تولید و صادرات طراحی شدهاند، نه برای فروش به داخل کشور؛ تولید با هدف ارسال به بازار داخلی مشکلساز خواهد بود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، خطاب به مدیران عامل سازمانهای مناطق آزاد افزود: تلاش و پیگیری شما در سال جدید باید مضاعف باشد. امسال باید شاهد تحول در مناطق آزاد باشیم. همدلی بین مدیران عامل و هیأتهای مدیرههای برای پیشبرد اهداف مناطق ضروری است و نباید اجازه داد اختلافات داخلی مانع پیشرفت شود.
تاکید دکتر مسرور بر توجه به سلامت گردشگران و ساماندهی وضعیت موتورهای برقی در منطقه آزاد کیش نیز از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد.
در ابتدای این نشست هر یک از معاونین دبیرخانه شورایعالی به ارائه گزارشی از وضعیت و اقدامات انجام شده مناطق در حوزههای خود پرداختند.
در این نشست مهدی مزینانی، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورایعالی و رئیس ستاد مرکزی توسعه گردشگری و هماهنگی خدمات سفر مناطق آزاد، ضمن ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته در هریک از مناطق، گفت: منطقه آزاد ارس به لحاظ جذب گردشگر در بین سایر مناطق آزاد بالاترین ضریب را نسبت به سال گذشته کسب کرده است.
گفتنی است هر یک از مدیران عامل سازمانهای مناطق آزاد نیز در خصوص موضوعات و اقدامات انجام شده در مناطق متبوع خود گزارشی ارائه دادند و موضوعات قابل پیگیری و بررسی در دبیرخانه را اعلام نمودند.