//
کدخبر: ۵۰۹۶۳۷ //

دلیل التهابات بازار برنج اعلام شد

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی قیمت‌گذاری دستوری در سال‌های گذشته را دلیل التهاب‌ بازار برنج عنوان کرد.

دلیل التهابات بازار برنج اعلام شد
به گزارش فرتاک نیوز،

 

علیرضا مهاجر روز سه شنبه در حاشیه نشست شورای اقتصادی مازندران در ساری اظهار کرد: قیمت برنج به صورت دستوری تعیین نمی شود، بلکه این قیمت در بازار شکل می گیرد.

وی افزود: در قیمت گذاری غیردستوری تولید کننده و مصرف کننده برنج، هیچ کدام از پایین بودن قیمت فروش یا بالا بودن قیمت خرید برنج متضرر نمی شوند.

قیمت برنج با وجود تاکید معاون اول رئیس‌جمهور مبنی بر عرضه هر کیلوگرم برنج هاشمی ۱۳۰ هزار تومان، همچنان با قیمت‌های قبلی بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: بازار کشور با مشکلاتی جدی مواجه است و واسطه‌ها نقش حساسی در بی‌ثباتی قیمت برنج ایفا می‌کنند.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه همکاری کشاورزان، تعاونی‌های تولید و سازمان تعاون روستایی، به رفع این نابه سامانی‌ها کمک می‌کند، ادامه داد: باید فرآیندی ایجاد شود که برنج مستقیم و بدون حضور واسطه‌ها از کشاورزان خریداری شود و به دست مصرف‌کنندگان برسد.

به گفته مهاجر، ۲ برابر کردن قیمت از سوی واسطه های برنج، اجحاف در حق تولید کننده و مصرف کننده است، چرا که کشاورزان برنج خود را با قیمت ارزان فروخته و مصرف‌کنندگان با قیمت‌های بالا آن را خریداری می‌کنند.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

 

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۰۹۶۳۷ //
ارسال نظر