تشکیل کمیته ویژه برای مالیات بر ارزش افزوده طلا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر از تشکیل کمیتهای ویژه با حضور فعالان صنعت طلا، نمایندگان مجلس و سازمان امور مالیاتی برای تعیین مالیات بر ارزش افزوده طلا در سال ۹۷ خبر داد.
ابراهیم محمدولی، در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با اشاره به پیشنهاد دولت مبنی بر تعیین مالیات بر ارزش افزوده طلا به سه درصد در لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور گفت: نظر کارشناسی صنف طلا و جواهر آن است که مالیات بر ارزش افزوده تنها از اجرت ساخت طلا دریافت شود نه اینکه از کل رقم فاکتور طلا برای مصرف کننده در نظر گرفته شود چرا که این امر قدرت خرید مردم را کاهش میدهد و با توجه به رکودی که در بازار وجود دارد به صلاح نیست.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر از تشکیل کمیتهای ویژه میان فعالان صنعت طلا و جواهر، نمایندگان مجلس و سازمان امور مالیاتی در روزهای بررسی لایحه بودجه خبر داد و افزود: پیشنهادی که برای سال ۹۷ در لایحه بودجه در نظر گرفته شده سه درصد است که به نظر ما باز هم باید تنها از اجرت ساخت طلا دریافت شود.
وی تصریح کرد: یکی از مواردی که در بازار کنونی طلا و جواهر ایجاد مشکل کرده نوسانات نرخ ارز است که باعث نوسانات نرخ طلا و سکه در داخل شده است چرا که اصل طلا نرخی جهانی دارد و با توجه به قیمت اونس جهانی تعیین میشود. اما به خاطر نوسانات نرخ ارز قیمت سکه نیز افزایش مییابد.
محمدولی با بیان اینکه اعضای صنف طلا و جواهر مخالف پرداخت مالیات نیستند اظهار داشت: این صنف مالیات بر مشاغل و درآمد خود را به موقع پرداخت میکند و ۹۰ درصد از فعالان این صنف برگه قطعی مالیات خود را هر سال دریافت میکنند اما در موضوع مالیات بر ارزش افزوده معتقدند باید اصل طلا از پرداخت این مالیات معاف شود.
این در شرایطی است که هر گرم طلای خام با قیمت امروز ۱۴۰ هزار تومان است که اگر قرار بر این باشد که اگر مالیات و اجرت از آن نیز دریافت شود بهطور قطع مصرفکننده را متضرر میکند بهخصوص اینکه مصرفکنندگان ایرانی از طلا به عنوان یک سرمایه بهرهبرداری کرده و همین ۱۴۰ هزار تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده و اجرت ساخت چیزی حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان تمام میشود. بنابراین بهنظر میرسد باید اصل طلا را از مالیات بر ارزش افزوده معاف کرد.
وی از برگزاری جلسه با رئیس سازمان امور مالیاتی و معاونان وی برای حلوفصل این موضوع خبر داد و گفت: حتی اگر مالیات بر ارزش افزوده ۳ درصد هم شود باز هم مشکلات پابرجاست و درخواست ما از دولت این بوده که موضوع اخذ مالیات بر ارزش افزوده طلا را در مقایسه با کشورهایی مانند ایتالیا و ترکیه صورت دهند. نه اینکه کشورهایی که واردکننده طلا به شمار رفته و تولیدکننده نیستند را ملاک عمل قرار دهند که البته نمایندگان مجلس در این رابطه تا حدودی مجاب شدهاند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه واردات شمش طلا از سوی بخش غیردولتی درحال حاضر به حدود صفر رسیده است، گفت: دولت در مقطعی تعرفه واردات شمش طلا را صفر کرد اما ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را جایگزین آن نمود که همین امر واردات را مقرون بهصرفه نمیکند البته دولت به خاطر تامین ذخایر خود هر ساله شمش طلا وارد میکند اما میزان آن را به هیچ عنوان اعلام نکرده و محرمانه است اما هم اکنون واردات شمش طلا از بخش غیردولتی تقریبا به صفر رسیده است.
وی همچنین در خصوص حراجهای سکه نیز گفت: بانک مرکزی باید در حراج و پیشفروش سکه تقاضای بازار را در نظر گرفته و کار را بر اساس عرضه و تقاضا پیش برد چرا که در غیر این صورت ممکن است مجدد حباب ایجاد شود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.