//
کدخبر: ۷۷۰۸۹ //

شگرد بانک‌ها برای نگه داشتن سپرده‌های ۲۰ درصدی

در حالی‌که سه روز از اجرای بسته ضد‌التهاب ارزی بانک مرکزی و عرضه اوراق سپرده بانکی با نرخ ۲۰ درصد در بانک‌ها می‌گذرد، آن‌گونه که مشاهدات میدانی نشان می‌دهد حجم ورود پول‌های جدید به بانک‌ها به میزانی نیست که تصور آن می‌رفت. با این حال نرخ سود ۲۰ درصد بدون مشتری هم نمانده است و اغلب مردم در حال تبدیل سپرده‌های قبلی خود که نرخ سود پایین‌تری دارد به سپرده با نرخ سود ۲۰ درصدی هستند.

 شگرد بانک‌ها برای نگه داشتن سپرده‌های ۲۰ درصدی
به گزارش فرتاک نیوز،

شواهد میدانی نشان می‌دهد عمده خریداران اوراق سپرده، مشتریان سابق بانک منتشرکننده بوده‌اند. در اینجا به دلیل اینکه تمامی بانک‌ها این اوراق را منتشر می‌کنند، کوچ سپرده‌ها از بانکی به بانک دیگر رخ نداده است. اما سوال اینجا است که نقدینگی جدیدی وارد شبکه بانکی در دو روز اول شده است؟

 

 پاسخ مستند به این سوال نیازمند آمار پولی و بانکی بانک مرکزی است تا بتوان دقیق‌تر در این مورد اظهار نظر کرد. اما پیگیری میدانی نشان می‌دهد در دو روز اول، حجم نقدینگی جدید قابل توجه نبوده است.

 

اکثر بانک‌ها معتقدند عمده خریداران اوراق، دارندگان حساب‌های کوتاه‌مدت یا بلندمدت با سود کمتر از ۲۰ درصد بوده‌اند. به تعبیری، یک نوع تبدیل سپرده اتفاق افتاده است و ورود نقدینگی جدید، ضریب کمی در این بین داشته است.

 

البته بانک‌های معدودی نیز بودند که اعتقاد بر ورود پول جدید به شعب داشتند، اما تعداد آنها در مقایسه با جبهه اول قلیل بود. می‌توان نتیجه‌گیری کرد که در تقابل تبدیل سپرده و ورود نقدینگی جدید، دست بالا با تبدیل سپرده بوده است.

 

هر چند قضاوت دقیق‌تر در این‌باره منوط به آمار رسمی بانک مرکزی خواهد بود. در این بین برخی مدیران شعب اعتقاد داشتند که سیاست بانک مرکزی بیش از آنکه برای جذب نقدینگی خارج از نظام بانکی کارکرد داشته باشد، با هدف ماندگاری مشتریان بانک‌ها اخذ شده است.

 

مراجعه خبرنگار ما به شعب سطح‌شهر، حاکی از رعایت ضوابط ازسوی اغلب بانک‌ها است. در حقیقت بانکی یافت نشد که به نرخ سود ۲۰ درصد اوراق گواهی سپرده پایبند نباشد.

 

تخطی از ضوابط بسته ارزی، بیشتر به نرخ شکست باز می‌گشت. تعداد معدودی از بانک‌های خصوصی نرخ شکست ۱۴ درصد را رعایت نمی‌کنند.

 

یعنی اگر مشتری، گواهی سپرده را به بانک برای بازخرید تحویل دهد، همان سود ۲۰ درصد بر دارایی او اعمال می‌شود. در حالی که بانک مرکزی در بخشنامه خود تاکید کرده است که در صورت فروش اوراق قبل از سررسید، نرخ سود به ۱۴ درصد تنزل می‌کند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: تجارت‌نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۷۷۰۸۹ //
ارسال نظر