واقعیتی تلخ درباره ۳ میلیون نفری که رأی ندادند
به گفته مقام دولتیِ عضو هیئت اجرایی انتخابات، پس از ساعتها انتظار، بیش از سه میلیون نفر موفق به رای دادن نشدند.
حسینعلی امیری در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: قانون انتخابات ریاست جمهوری تصریح دارد که وزارت کشور انتخابات را باید با نظارت هیات مرکزی اجرایی انتخابات ریاست جمهوری برگزار کند.
امیری تصریح کرد: تعداد قابل توجهی هم ساعتها در صف منتظر بودند اما متاسفانه بعد از ۱۲ شب نشد که از آنها رای گیری کنند. من همان موقع از بعضی کارشناسان وزارت کشور پرسیدم در عین حال از طریق فضای مجازی نیز صف های جمعیت را در استان های مختلف برای من می فرستادند که جمعیت قابل توجهی بود و طبق اعلام کارشناسان وزارت کشوردر همان شب، ایشان عدد حدود ۳ ملیون نفر را به من گفتند.
عضو هیئت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: در عین حال بعضی از استادان دانشگاه شهید بهشتی نیز برآوردی کردند و آنها نیز اعلام کردند که نشد از بالای ۳ میلیون نفر رای گیری انجام شود. من به عنوان یک عضو هیات اجرایی انتخابات ریاست جمهوری از کسانی که ساعت ها در صف منتظر شدند و نشد از آنها رای گیری به عمل بیاید، عذرخواهی میکنم و قطعا حضور آنها در شور انتخابات موثر بود و انشاءالله خداوند از آنها قبول خواهد کرد.
وی در خصوص شعبی که حدود ساعت ۱۰ صبح رای گیری را آغاز کردند نیز اظهار کرد: به دلیل اینکه در بعضی از حوزه ها سیستم احراز هویت با اختلالاتی مواجه شد، رای گیری کمی با تاخیر آغاز شد.
گفتنی است، رئیس جمهور نیز در اولین نشست خبری خود بعد از انتخابات اذعان کرد: «اگر تمام آنها که می خواستند رای دهند می توانستند رای دهند، حضور رای دهندگان ما به 45 میلیون می رسید»،
این تعداد نفرات اعلام شده از سوی رئیس جمهور نیز موید این است که حداقل سه میلیون نفر موفق به رأی دادن نشدند. با صرف نظر از این که عدم شرکت این افراد در نتیجه انتخابات تأثیری داشته است یا نه، واقعیت تلخ دیگری در اینجا چهره نمایی می کند، حقیقتی که نقض گسترده حقوق شهروندی در اثر بیتدبیری دولت را نشان میدهد.
در حقیقت بیتدبیری عجیب و غیرمنتظره دولت موجب شد بیش از 3 میلیون ایرانی از نقش آفرینی در انتخاباتی که مهمترین مسائل چهار سال آینده کشور را تعیین میکند، محروم شوند و به نوعی اتفاقات آینده بر آنها تحمل شد. امری که بسیار قابل تأمل میباشد.