میانمار حکم دیوان لاهه در موضوع روهینگیا را نپذیرفت
دولت میانمار اعلام کرد که حکم اخیر دیوان بینالمللی کیفری برای ورود به پرونده وقایع این کشور و پیگرد احتمالی عاملان جنایت علیه مسلمانان روهینگیا را نمیپذیرد.

دیوان بینالمللی کیفری روز گذشته (پنجشنبه) اعلام کرد که بررسی و صدور حکم در این زمینه جزء وظایف و صلاحیت این دیوان است.
این موضوع به دادستان این نهاد اجازه میدهد که در ادامه و با بررسی شواهد و مدارک موجود، برای صدور کیفرخواست علیه مقامهای میانمار تصمیمگیری کند.
پیش از این یک کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد به این نتیجه رسید که ارتش میانمار سال گذشته در اقدامی سازمانیافته و با هدف «نسلکشی» دست به کشتار و تجاوز جمعی علیه اقلیت روهینگیا زده بود.
این کمیته نتیجهگیری کرده بود که فرمانده ارتش میانمار و پنج درجهدار ارشد این کشور باید تحت پیگرد قانونی قرار بگیرند.
به گفته آژانسهای سازمان ملل متحد، نزدیک به 700 هزار روهینگیایی از این سرکوب جان به در بردند که بیشتر آنها اکنون در همسایه غربی میانمار، بنگلادش، در پناهگاههای موقت زندگی میکنند.
میانمار خود عضو دیوان کیفری بینالمللی نیست؛ اما عضویت بنگلادش در این دیوان، موجب ورود این نهاد به پرونده جنایات صورت گرفته در این کشور شده است.
دولت میانمار هرگونه سرکوب سازمانیافته علیخ روهینگیایی ها را تکذیب و اقدامات صورت گرفته را توجیهپذیر میخواند.
خشونتها در میانمار به دنبال حمله مسلحانه گروهی از شبه نظامیان منتسب به اقلیت روهینگیا به چند پایگاه پلیس آغاز شد.
گزارشهای متعدد نهادهای حقوق بشری نشان میدهد که پس از این حادثه، قتل عام مسلمانان و به آتش کشیده شدن روستاهای آنها در میانمار شدت گرفت و صدها هزار نفر از این کشور گریختند.
بنگلادش و میانمار چند ماه پیش توافقی برای بازگشت تدریجی پناهجوها امضا کردند؛ اما سازمان ملل هشدار داده است که شرایط همچنان برای سکونت روهینگیایی در میانمار مهیا نیست.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.