//
کدخبر: ۱۹۱۲۶۷ //

مذاکرات آمریکا و روسیه برای پایان دادن به انزوای بین‌المللی سوریه

نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه از مذاکرات کشورش و روسیه درباره مسیر احتمالی به سوی حل بحران سوریه که در صورت توافق با سلسله اقداماتی از جمله آتش‌بس در استان ادلب، می‌تواند به انزوای بین‌المللی سوریه پایان دهد، خبر داد.

مذاکرات آمریکا و روسیه برای پایان دادن به انزوای بین‌المللی سوریه
به گزارش فرتاک نیوز،

 به نقل از فرانس ۲۴، جیمز جفری، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه پس از نشست پشت درهای بسته شورای امنیت، در جمع خبرنگاران گفت: مسکو و واشنگتن گام به گام در حال کشف تدریجی شیوه بررسی و رسیدگی به موضوع جهت پایان دادن به درگیری‌های مستمر هشت سال اخیر در سوریه هستند اما این امر نیازمند تصمیم‌گیری‌های دشواری است.

مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا در مذاکراتی که ماه جاری میلادی در روسیه داشت، طرحی که به دولت سوریه در صورت پایبندی به قطعنامه ۲۲۵۴ سازمان ملل اجازه بازگشت به جامعه جهانی می‌دهد را بررسی کرد.

در این قطعنامه برگزاری مذاکرات صلح، تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخاباتی با نظارت سازمان ملل خواسته شده است.

اما جفری اظهار کرد: تاکنون شاهد اقداماتی همانند آتش‌بس در ادلب یا برگزاری نشست کمیته قانون اساسی نبوده‌ایم که به ما این اطمینان را بدهد که دولت اسد واقعاً متوجه شده برای پایان دادن به این درگیری چه کاری باید انجام دهد.

آمریکا که پیش از این خواستار کناره‌گیری بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه بود، از درخواست خود برای کناره‌گیری او دست برداشت.

اظهارات جفری حاکی از آمادگی واشنگتن برای حمایت از سناریوهای سازش هستند.

پامپئو ۱۴ مه جاری در شهر سوچی نشست دو ساعته‌ای با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه داشت.

جفری روز چهارشنبه به صورت جداگانه با سفرای اعضای دائم شورای امنیت یعنی انگلیس، فرانسه، چین و روسیه دیدار کرد و گفت: تمایل صادقانه‌ای نسبت به دستیابی به راه‌حلی برای درگیری‌ها در سوریه وجود دارد اما این امر نیازمند اتخاذ تصمیماتی دشوار خواهد بود، تصمیماتی که نه فقط از جانب ما بلکه برای روسیه نیز دشوار بوده و برای دمشق از هم سخت‌تر هستند.

سرگئی ورشنین، معاون وزیر خارجه روسیه که این هفته نشست‌هایی را در سازمان ملل برگزار خواهد کرد، به خبرنگاران گفت: نیروهای سوری مورد حمایت روسیه حملاتی را علیه تروریست‌ها آغاز کردند.

تروریست‌های هیئت تحریر الشام بخش بزرگی از استان ادلب را در اختیار دارند و برخی گروه‌های اسلامی افراطی نیز در بخش‌هایی از استان‌های مجاور حضور دارند.

بر اساس توافق روسیه و ترکیه یک منطقه عاری از سلاح در ادلب که نیروهای وابسته به دمشق را از گروه‌های شبه‌نظامی جدا کند، باید ایجاد شود اما توافق یاد شده هنوز به طور کامل اجرایی نشده است.

ورشنین افزود: روسیه برای هماهنگی با آمریکا جهت تقویت رویکردی مشترک درباره راه‌های دستیابی به یک سازش سیاسی پایداری در سوریه آماده است.

گی‌یر پدرسن، فرستاده سازمان ملل به سوریه نیز تاکید کرد: همکاری‌های آمریکا و روسیه تنها راه حرکت به سوی توافق صلح در سوریه است اما دمشق باید با مجموعه اقداماتی موافقت کند.

پدرسن افزود: بدون آن، در واقع ما خود را با آنچه من آن را سناریو می‌خوانم، به خطر می‌اندازیم، نه جنگ و نه صلح به این شکل پیچیدگی امور ادامه می‌یابد و ما هرگز سوریه را در آینده بخشی عادی از جامعه جهانی نخواهیم دید.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ايسنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۹۱۲۶۷ //
ارسال نظر