افشای جزئیات جدیدی از روابط امارات و اسرائیل؛ همکاری اطلاعاتی و تسلیحاتی چارچوب روابط سری
یک روزنامه صهیونیستی از همکاری اطلاعاتی و فروش سلاح مهمترین محوریهای همکاری محرمانه بین رژیم صهیونیستی وامارات متحده عربی پرده برداشت.
روزنامه معاریو در پایگاه اطلاع رسانی خود (معاریو آنلاین ) در گزارشی از گسترش روابط رژیم صهیونیستی و رژیم امارات در راستای منافع مشترک دو جانبه سخن گفت.
در ابتدای این گزارش به برخی از اطلاعات روزنامه نیویورک تایمز هم استناد شده آمده است ، ظاهرا محمد بن زاید تلاش دارد با این کار خود گوی سبقت را از محمد بن سلمان ولیعهد عربستان برباید.
یوسی میلمن تحلیلگر این روزنامه در رابطه با این روابط به مواردی چند اشاره کرد.
به گفته میلمن شیخ نشین ابوظبی تلاش می کند تا به شکلی جداگانه و جدا از بقیه شیخ نشین های امارات متحده عربی روابط خود را با تل آویو گسترش دهد.
محور اصلی این همکاری دشمنی با جمهوری اسلامی ایران در کنار نگرانی از قدرت گرفتن اخوان المسلمین است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است دو طرف قراردادهای تسلیحاتی مختلفی با یکدیگر امضا کرده اند که در قالب آن تل آویو سلاح و ابزار جاسوسی مختلفی را به این شیخ نشین فروخته است ولی به دلیل آنکه این قرارداد با کشوری عربی که رابطه ای با اسرائیل ندارد به امضا رسیده ترجیح داده شد به شکلی محرمانه یا تحت عناوین قرارداد با کشوری ثالث به انجام برسد.
بر اساس این اطلاعات، دونالد ترامپ هم در تقویت این روابط سهیم بوده و به رژیم صهیونیستی اجازه داد ، فناوری نظامی متکی بر فناوری آمریکایی را به ابوظبی بفرشد.
در رابطه با پیشینه این روابط هم تاکید شده است که این روابط به شکل پنهانی تقریبا از یک دهه پیش آغاز شده است، اما با حضور پر رنگ "ماتی کوخافی" در فعالیت های تجاری در این شیخ نشین این روابط به تدریج جنبه علنی به خود گرفت به نحوی که این شخصیت اسرائیلی موفق شد رهبران ابوظبی را مجاب کند از سامانه های پدافندی اسرائیلی برای حفاظت از میادین نفتی خود استفاده کند.
این ارتباط و همکاری ابتدا در سنگاپور کلید خورد و بعد از آن گسترش قابل توجهی پیدا کرد با این حال پروازهای صورت گرفته تا به امروز اکثرا از طریق قبرس انجام شده و هواپیما در مسیر خود بین تل آویو و ابوظبی در قبرس هم توقف می کند.
یکی دیگر از حلقه های همکاری بین دو طرف، حضور جنگنده های اماراتی در مصر برای انجام عملیات در حریم هوایی لیبی است که منجر به برقراری ارتباط بین دو طرف شده است.
به اعتقاد نویسنده بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم هم به شدت از اینکه اسرائیل موفق شد روابط مثمر ثمری را با ائتلاف سنی ایجاد کند به خود می بالد.
با این حال خبر می دهد محوری ترین همکاری ها در بعد اطلاعاتی و تسلیحاتی است که در اتاق های دربسته انجام شده و تنها زمانی علنی می شود که اطلاعات مربوط به آن به رسانه های بین المللی می رسد.
معاریو بر این باور است گرچه رسانه ها از همکاری اطلاعاتی و نظامی به عنوان محوری ترین مسائل همکاری سخن می گویند اما نتانیاهو و اسرائیل دستاورد بسیار بزرگتری هم کسب کرده است که در رویگردانی این کشورها از مسئله فلسطین نمود پیدا می کند امری که به معنای دادن چراغ سبز به اسرائیل برای انجام اقدامات دلخواه خود علیه فلسطینیان است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.