//
کدخبر: ۲۰۴۲۷۴ //

سوئد خواستار پیوستن به اینستکس است

سفیر سوئد در روسیه اعلام کرد که کشورش خواستار پیوستن به ساز و کار اقدام مالی اروپا با ایران (اینستکس) است.

سوئد خواستار پیوستن به اینستکس است
به گزارش فرتاک نیوز،

پیتر اریکسون روز چهارشنبه به ریانووستی گفت: سوئد می خواهد به تجارت با ایران ادامه دهد و به همین خاطر قصد پیوستن به اینستکس را داریم.

وی ادامه داد: تا آنجا که اطلاع دارم فقط سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس وارد اینستکس شده اند و این ساز و کار برای مشارکت دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز آزاد خواهد بود.

سفیر سوئد در روسیه گفت: در سال نخست پس از امضای برجام، سوئد تجارت خوبی با ایران داشت و استکهلم امیدوار است وضعیت بهبود یابد.

شرکت اینستکس که سر واژه عبارت انگلیسی با ترجمه «ابزار حمایت از تبادل تجاری» است، از سوی سه کشور اروپایی طرف برجام برای حمایت از منافع اقتصادی حاصل از برجام برای ایران راه اندازی شده، اما تاکنون با وجود آنکه بیش از 10 کشور اروپایی به آن پیوسته اند، نتیجه عملی دربر نداشته است.

ایران در واکنش به اهمال اروپایی ها در عمل به تعهداتشان در برجام و حفظ بهره مندی اقتصادی ایران از این توافق، و در پاسخ به خروج آمریکا از برجام در سالگرد این رویداد اعلام کرد که بخشی از تعهدات خود در این توافق را متوقف می کند.

جمهوری اسلامی ایران 60 روز به کشورهای باقی مانده در برجام فرصت داد تا تعهدات خود را عملی کنند و در غیر این صورت گام دوم را برمی دارد. با گذشت این فرصت 60 روزه که در 15 تیرماه گذشته به پایان رسید، کشورمان توقف بخش دوم تعهدات برجامی خود را براساس مفاد همین توافق اعلام کرد.

کمیسیون مشترک برجام روز دوشنبه درباره اقدامات ایران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریم ها و همچنین بی عملی اروپایی ها برگزار شد.

سوئد با سیاست آمریکا در موضوع برجام موافق نیست

سفیر سوئد در ادامه مصاحبه تصریح کرد: روسیه با سیاست آمریکا در برابر برجام و خروج از این توافق بین المللی موافق نیست.

وی افزود: ما اصرار داریم که برجام بطور کامل اجرا شود و سیاست آمریکا در این عرصه را نمی پذیریم.

اریکسون گفت: ما معتقدیم که این توافق بسیار مهم است و باید حفظ شود. دلیلی برای خروج آمریکا از برجام وجود نداشت زیرا که ایران و سایر کشورها در چارچوب این توافق اقدام کردند.

وی افزود: ما از این تصمیم آمریکا بسیار متاسفیم زیرا پیامدهای بسیار منفی دارد. سوئد با سایر شرکای خود در اتحادیه اروپا برای حفظ برجام می کوشد اما وضعیت هم اکنون چندان جای خوش بینی ندارد.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۰۴۲۷۴ //
ارسال نظر