//
کدخبر: ۲۳۷۶۴۳ //

واشنگتن پست: ترامپ با تهدید اروپایی‌ها را مجبور به فعال‌سازی مکانسیم حل اختلاف در برجام کرد

یک رسانه آمریکایی مدعی شد رئیس‌جمهور این کشور، اعضای اروپایی برجام را تهدید کرده است که در صورت فعال نکردن سازوکار حل اختلاف در برجام برای تحت فشار قرار دادن ایران، تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات خودرو از کشورهای اروپایی وضع خواهد کرد.

واشنگتن پست: ترامپ با تهدید اروپایی‌ها را مجبور به فعال‌سازی مکانسیم حل اختلاف در برجام کرد
به گزارش فرتاک نیوز،

روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست روز چهارشنبه در گزارشی مدعی شد که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته طرف‌های اروپایی برجام را تهدید کرده است که اگر سازوکار حل اختلاف در برجام را به‌منظور تحت فشار قرار دادن ایران فعال نکنند، با تعرفه 25 درصدی کاخ سفید بر خودروهای صادراتی خود به آمریکا مواجه خواهند شد.

واشنگتن‌پست به نقل از منابع آگاه در اتحادیه اروپا گزارش داده است که دولت ترامپ هفته گذشته به‌صورت محرمانه مقامات سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس را به وضع تعرفه‌های 25 درصدی بر خودروهای اروپایی تهدید کرده و آنها را برای فعال‌سازی مکانسیم حل اختلاف در برجام تحت فشار گذاشته است.

یک مقام اروپایی که نخواسته نامش فاش شود، به واشنگتن‌پست گفته است که دولت آمریکا این تهدید را نه از طریق سفارتخانه‌های خود، بلکه به‌طور مستقیم به دولت‌های آلمان، فرانسه و انگلیس اطلاع داده است.

البته بر اساس گزارش واشنگتن‌پست، هنوز نمی‌توان با قاطعیت گفت که این تهدید ترامپ باعث شده است که طرف‌های اروپایی برجام مکانسیم حل اختلاف را فعال کنند، زیرا در چند هفته اخیر برخی مقامات اروپایی از جمله وزیر خارجه فرانسه اعلام کرده بودند که فعال‌سازی این ساز‌وکار را در دست بررسی دارند.

مقامات سه کشور اروپایی عضو برجام روز سه‌شنبه 24 دی‌ماه در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که مکانیسم موسوم به «سازوکار حل‌وفصل اختلافات» در برجام را به جریان انداخته‌اند.

سه کشور اروپایی در این بیانیه آمیخته به ادعاهای اثبات‌نشده اظهار داشتند: «ما به‌عنوان وزیران خارجه فرانسه، آلمان و پادشاهی متحده به‌همراه شرکای اروپایی‌مان منافع امنیتی مشترکی داریم. یکی از آنها، حفظ نظام منع اشاعه هسته‌ای و اطمینان یافتن از این است که ایران هرگز اقدام به ساخت سلاح هسته‌ای نمی‌کند.»

آنها در ادامه درباره توافق هسته‌ای برجام نوشتند: «برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) همان‌طور که سران کشورهای ما به‌روشنی ابراز کرده‌اند نقشی کلیدی در این خصوص بازی می‌کند. برجام یکی از دستاوردهای کلیدی دیپلماسی چندجانبه و معماری نظم اشاعه جهانی است.»

توافق هسته‌ای برجام سال 2015 میان ایران و پنج کشور عضو شورای امنیت به‌علاوه آلمان (موسوم به گروه 1+5) حاصل شد. دولت آمریکا به‌ریاست دونالد ترامپ، اردیبهشت‌ماه سال گذشته این توافق مورد تأیید شورای امنیت را نقض کرده از آن خارج شد.

آمریکا پس از خروج از برجام تمامی تحریم‌های تعلیق‌شده ذیل این توافق را احیا کرد و کشورهای اروپایی پس از خروج آمریکا به هیچ یک از وعده‌های خود برای جبران تبعات این خروج عمل نکرده‌اند.

بعد از خروج آمریکا از برجام و خلف وعده اروپا در برخوردار کردن ایران از مزایای توافق هسته‌ای، تهران در پنج مرحله با فواصل 60روزه تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. ایران تأکید کرده است که کاهش این تعهدات ذیل بندهای 26 و 36 توافق انجام شده و به‌معنای نقض توافق نیست.

ایران از اردیبهشت‌ماه سال جاری پس از اعلام نخستین مرحله از کاهش تعهدات هسته‌ای خود، بارها اعلام کرده است که دیگر حاضر به اجرای یکجانبه برجام نخواهد بود و تنها زمانی تعهدات هسته‌ای خود را به‌طور کامل اجرا خواهد کرد که طرف مقابل نیز به تعهدات خود عمل کند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: تسنیم
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۳۷۶۴۳ //
ارسال نظر