//
کدخبر: ۲۴۱۵۰۹ //

آغاز رقابت مقدماتی ریاست جمهوری در آمریکا امروز از آیووا

نخستین مرحله از رقابت‌های درون حزبی دو حزب اصلی آمریکا برای تعیین نامزد ریاست جمهوری خود برای انتخابات ۲۰۲۰ امروز دوشنبه در ایالت آیووا، از ایالت‌های حوزه غرب میانه آمریکا برگزار می‌شود.

آغاز رقابت مقدماتی ریاست جمهوری در آمریکا امروز از آیووا
به گزارش فرتاک نیوز،

به نقل از خبرگزاری شینهوا، در سمت حزب جمهوریخواه انتظار نمی‌رود دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا در رقابت‌های مقدماتی مربوط به این حزب به مشکل چندانی بربخورد و تقریبا انتخاب او به عنوان نامزد نهایی ریاست جمهوری این حزب قطعی است.

این در حالی است که رقابت درون‌حزبی جمهوریخواهان تنها میان سه نفر شامل خود ترامپ برگزار می‌شود اما در نزد دموکرات‌ها ۱۱ نفر باید برای انتخاب به عنوان نامزد نهایی ریاست جمهوری حزب رقابت کنند بنابراین بخش عمده توجهات در رقابت‌های مقدماتی صرف تحولات مربوط به انتخابات درون‌ حزبی دموکرات‌ها است.

در انتخابات آیووا دموکرات‌ها به دنبال تعیین ۴۱ نماینده برای کنوانسیون ملی حزب دموکرات که در تاریخ ۱۳- ۱۶ ژوئیه در ویسکانسین برگزار خواهد شد، هستند.

این تعداد نمایندگانی که در رقابت مقدماتی آیووا تعیین می‌شوند تنها معادل دو درصد از مجموع ۱۹۹۱ نماینده‌ای هستند که یک نامزد برای آنکه به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری حزب دموکرات تعیین شود باید به دست بیاورد. با این حال در این گام نخست رقابت‌های مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، کسب نتیجه قدرتمند در میان ۹۹ ناحیه ایالت آیووا می‌تواند برای هر یک از نامزدهای رقابت‌کننده تاثیرگذار باشد.

در سال های گذشته منتخب آیووا در انتخابات درون حزبی حزب دموکرات معمولا توانسته نامزدی نهایی حزب را در انتخابات ریاست جمهوری به دست بیاورد.

طرفداران حزب دموکرات در آیووا از ساعت هفت عصر امروز دوشنبه به وقت محلی شرکت در انتخابات درون حزبی در ۱۶۷۸ حوزه شروع می‌کنند.

انتخابات درون حزبی آیووا با صندوق رای انجام نمی شود و اعضای حزب با شرکت در نشست ها و مجمع های محلی نامزد مورد نظرشان را انتخاب خواهند کرد. به این ترتیب دهها هزار رای‌دهنده در این ایالت برای شرکت در انتخابات به حوزه‌هایی که شامل کلیساها، کتابخانه‌های عمومی، سالن‌های ورزشی و حتی منازل شخصی هستند می‌روند.

انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها تا ماه ژوئن در ایالت های مختلف آمریکا ادامه دارد و سپس نمایندگان ایالتی با شرکت در کنوانسیون ملی حزب دموکرات در ماه ژوئیه نامزد حزب را به طور رسمی انتخاب خواهند کرد.

جان زاگبی یک چهره سرشناس و کهنه‌کار حوزه نظرسنجی در آمریکا در نشستی در واشنگتن دی.سی گفت: ایالت آیووا حکم یک دروازه‌بان یا کسی که میز را می‌چیند دارد. این ایالت به صورت تاریخی یک بخش بسیار مهم از فرآیند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا محسوب می‌شده است.

در رقابت ایالت آیووا مردم ملزم هستند به این‌که به حوزه محل رای دادن خود رفته و شخصا با حضور در بخش‌هایی اختصاصی ترجیحشان برای یک کاندیدای مشخص را نشان دهند. این نخستین گام از مرحله‌ای است که از آن به عنوان "نخستین تمایل" نام برده شده است.

در این مرحله نخست، در اکثر حوزه‌های رای‌گیری یک نامزد ریاست‌جمهوری لازم دارد دست‌ کم ۱۵ درصد از آرا را کسب کند تا واجد شرایط حضور در ادامه رقابت بر سر به دست آوردن نماینده شود. اگر این نامزد آستانه مذکور را در مرحله اول به دست نیاورد در رقابت آن حوزه هیچ نماینده‌ای به دست نخواهد آورد و رای‌دهندگان حامی وی باید سراغ انتخاب فردی دیگر در مرحله بعد بروند.

در حال حاضر نزد دموکرات‌ها ۱۱ نامزد و نزد جمهوریخواهان سه نامزد در رقابت‌های مقدماتی شرکت می‌کنند و تا کنون ۱۷ نفر از رقابت دموکرات‌ها و یک نفر نیز از رقابت جمهوری‌خواهان کنار کشیده‌اند.

براساس یک میانگین مربوط به نظرسنجی‌ها که از سوی پایگاه "ریئِل‌ کِلِر پالتیکس" در سطح کشوری درباره نامزدهای ریاست جمهوری دموکرات‌ها اتخاذ شده، جو بایدن، معاون رییس جمهور سابق آمریکا با ۲۷.۲ درصد آرا در این حزب پیشتاز بوده و بعد از او سناتور برنی سندرز با ۲۲.۵ درصد و سناتور الیزابت وارن با ۱۵ درصد رای قرار گرفته‌اند.

در ایالت آیووا اما نظرسنجی‌ها نشان دادند که سندرز پیشتاز است و بعد از او بایدن و پیت بوتجج، شهردار سابق شهر ساوث بند ایالت ایندیانا قرار دارند و الیزابت وارن در جایگاه چهارم قرار دارد.

مایکل بلومبرگ که دیرتر از همه وارد رقابت ریاست جمهوری حزب دموکرات شد، در رقابت‌های مربوط به ایالت‌های نخست شامل آیووا حضور ندارد اما این میلیاردر و شهردار سابق نیویورک امروز قرار است تجمعات انتخاباتی در کالیفرنیا حضور یابد.

دونالد ترامپ امروز در آیووا حضور ندارد اما چند روز پیش در شهر دِموین، مرکز این ایالت یک تجمع برگزار کرد.

انتظار می‌رود حزب جمهوریخواه نهایتا ترامپ را برای شرکت در دومین انتخابات ریاست جمهوری خود در جریان کنوانسیون ملی این حزب در تاریخ ۲۴ – ۲۷ اوت در کارولینای شمالی معرفی کند.

بعد از رقابت ایالت آیووا در مرحله بعدی ایالت نیوهمپشایر در تاریخ ۱۱ فوریه شاهد رقابت‌های درون حزبی خواهد بود. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز در تاریخ سوم نوامبر برگزار می‌شود.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ايسنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۴۱۵۰۹ //
ارسال نظر