//
کدخبر: ۲۸۷۵۰۴ //

تغییر نتیجه انتخابات آمریکا، سوت آغازی بر ناآرامی‌های داخلی است!

ترامپ قبل از انتخابات اعلام کرد در صورتی شکست می‌خورد که تقلب شود و حالا که شکست خورده مدعی شده تقلب گسترده در انتخابات رخ داده و اجازه نمی‌دهد انتخابات و آرای مردم را سرقت کنند!

تغییر نتیجه انتخابات آمریکا، سوت آغازی بر ناآرامی‌های داخلی است!

با اعلام پیروزی "جو بایدن" در انتخابات آمریکا، دونالد ترامپ همان طور که انتظار می‌رفت شکست را نپذیرفت و مدعی شد در انتخابات تقلب گسترده شده است و آرای زیادی بی‌حساب به نفع بایدن در صندوق‌ها ریخته شده است. رودی جولیانی- وکیل و مدیر تیم حقوقی ترامپ نیز مدعی شد شواهد بسیاری از تقلب و روند نادرست انتخابات در دست داریم که با بررسی این مدارک دادگاه به راحتی نتیجه انتخابات را باطل می‌کند.

به گزارش فرتاک نیوز،ترامپ برای پیروزی دوباره در انتخابات، به جلوگیری از پیشتازی بایدن در حداقل سه ایالت نیاز داشته، اما تاکنون شواهدی دال بر این امر دیده نشده است. ایالت‌ها با ضرب‌الاجل ۸ دسامبر برای تأیید رأی‌گیری و انتخاب برگزینندگان برای کالج الکترال روبرو هستند تا رسماً رئیس‌جمهوری جدید را در تاریخ ۱۴ دسامبر انتخاب کنند.

تیم جو بایدن همچنان بر پیروزی تأکید دارد و تلاش ترامپ برای صحه گذاشتن به تقلب در انتخابات را شرم‌آور می‌دانند. در این میان اظهار نظر مایک پمپئو- وزیر امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری همگان را شگفت‌زده کرد. او گفت «بدون شک انتقال مسالمت‌آمیز قدرت انجام می‌شود اما به دولت دوم ترامپ».

تیم انتخاباتی ترامپ همچنان هواداران را به اردوکشی خیابانی دعوت می‌کند به طوری که در برخی ایالت‌ها هواداران دونالد ترامپ مسلحانه به خیابان‌ها آمده‌اند. هم‌چنین برخی کارشناسان اعتقاد دارند به احتمال زیاد ترامپ برای انتخابات سال ۲۰۲۴ آماده می‌شود تا دوباره به قدرت باز گردد.

برای بررسی بیشتر این تحولات و شانس ترامپ برای بازگشت به قدرت، ایسنا با علی امیدی - استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان به گفت‌وگو پرداخت که در ادامه می‌خوانید:

تغییر نتیجه انتخابات آمریکا، سوت آغازی بر ناآرامی‌های داخلی است

امیدی با اشاره به تلاش ترامپ برای ایجاد شک و تردید در صحت انتخابات، گفت: حتی داماد ترامپ "کوشنر" از او خواست که شکست را بپذیرد. این تلاش ترامپ بعید است به نتیجه‌ای ختم شود و تنها ممکن است چند رأی پس و پیش شود و طبیعتاً در ۱۶۰ میلیون رأی ممکن است اشکالاتی هم وجود داشته باشد، اما این‌که این اشکالات نتیجه انتخابات را تغییر دهد محتمل نیست، چون اگر دیوان عالی آمریکا بخواهد نتایج را تغییر دهد سوت آغاز ناآرامی‌های داخلی را زده است و در این صورت ایالات متحده به این راحتی‌ها آرام نمی‌گیرد.

وی افزود: شور و اشتیاقی که بعد از پیروزی جو بایدن در خیابان‌های آمریکا دیدیم شور و اشتیاقی نیست که به این راحتی‌ها تغییر نتایج انتخابات را بپذیرد. اکثر نخبگان آمریکا و برخی از نخبگان حزب جمهوری خواه مانند "جف بوش" و "میت رامنی" به بایدن تبریک گفتند و بر انتخابات آمریکا صحه گذاشتند.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان گفت: ساز و کار انتخابات در آمریکا چیز جدید و تازه کاری نیست و یک سنت دیرینه و نهادینه شده دموکراسی در این کشور وجود دارد. درست است که در انتخابات ۲۰۰۰ دیوان عالی آمریکا به نفع جرج بوش رأی داد، اما در آن سال بحث تقلب در انتخابات نبود بلکه تنها اشکالات فنی در برگزاری انتخابات گرفته شده بود.

نتایج انتخابات آمریکا تغییر نمی‌کند

امیدی با بیان اینکه ترامپ ادعای تقلب دارد نه اشکال فنی، تصریح کرد: ترامپ و تیم او ادعا می‌کنند که نرم‌افزاری درست شده که در شمارش آرا به نفع بایدن عمل می‌کرده است که ادعای درستی نیست چرا که در ایالت‌های حساس که انتخابات به نفع بایدن شده فرمانداران و عوامل اجرایی آن ایالت‌ها از حزب جمهوریخواه هستند. ایراد دومی که مطرح می‌کنند این است که بسیاری از آرا را کسانی داده‌اند که سال‌ها قبل فوت شده‌اند که این ادعا هم با شواهد موجود همخوانی ندارد.

وی ادامه داد: ایراد سوم ترامپ این است که برخی از این آرا بعد از ساعت ۸ شبِ ۳ نوامبر به دست عوامل صندوق‌های رأی رسیده است. قطعاً سیستم قضایی آمریکا به این اشکالات رسیدگی می‌کند، اما با توجه به اختلاف آرا بر فرض که نتایج یک ایالت را به نفع ترامپ تغییر دهند بقیه ایالت‌ها را می‌خواهند چه کنند؟ بعید است که به شکل ماهوی نتایج انتخابات تغییر کند و این یک دلیل روانشناسی دارد که ترامپ شکست را نمی‌پذیرد چراکه او یک انسان خود رأی و خود شیفته است و این موضوع توسط روانشناسان سیاسی تأیید شده است.

این کارشناس روابط بین‌الملل افزود: معمولاً برای این‌گونه افراد پذیرش شکست مشکل است و ترامپ در مصاحبه به صراحت اعلام کرده که نمی‌تواند شکست را بپذیرد. در نتیجه این واکنش رئیس‌جمهور آمریکا یک مکانیزم دفاعی است که دلیل تراشی می‌کند تا وضعیت را توجیه کند. تنها اگر خطای فاحش رخ داده باشد دادگاه می‌تواند نتیجه انتخابات را تغییر دهد. برای مثال پنسیلوانیا ادعاهای تیم حقوقی ترامپ را رد کرده است.

امیدی گفت: به دلیل شیوع کرونا، حمل و نقل محموله‌های پستی نیز با کندی مواجه می‌شود و قضاتی که رأی صادر می‌کنند حتماً به این نکته توجه می‌کنند که مردم در تاریخ مقرر رأی داده‌اند، اما این محموله‌ها ممکن است سر موقع به حوزه‌های رأی‌گیری نرسیده باشد. در کل با توجه به شواهد و قرائن، پیروزی بایدن مسجل است ضمن اینکه اختلاف آرای ترامپ و بایدن مانند انتخابات سال ۲۰۰۰ نقطه به نقطه نیست و اختلاف آرای الکترال بایدن با ترامپ ۶۲ الکترال است و دستگاه قضایی هم به این موضع واقف است.

دعوت به اردوکشی خیابانی تنها نمایش قدرت است

وی  یادآور شد: اینکه ترامپ دعوت به اردوکشی خیابانی می‌کند بیشتر یک نمایش قدرت بوده و بعید است به درگیری خطرناک منجر شود. ترامپ در دوران ریاست جمهوری پایگاه اجتماعی خود را توسعه داد و تقریبا حدود ۵۰ درصد رأی‌دهندگان از ترامپ و سیاست‌های او حمایت کردند و بایدن هم نشان داده که این پایگاه اجتماعی را نمی‌تواند نادیده بگیرد. طرفداران ترامپ به نمایش قدرت ادامه می‌دهند و بیشتر شبیه یک موج و فواره آب هستند که در لحظه باشکوه جلوه می‌کند، اما زود فرو می‌نشیند.

ترامپ برای انتخابات ۲۰۲۴ آماده می‌شود

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان گفت: با توجه به شناختی که از شخصیت ترامپ داریم بعید است در مراسم تحلیف جو بایدن شرکت کند و حضور در این مراسم اجباری نیست و بیشتر جنبه نزاکتی دارد و الزام نیست که رئیس‌جمهور قبلی در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید حضور داشته باشد. ترامپ قابل پیش‌بینی نیست و بر خلاف سنت آمریکا که رئیس جمهور بازنده دیگر در انتخابات کاندیدا نمی‌شود ترامپ به احتمال قوی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ کاندیدا خواهد شد و اگر خودش کاندیدا نشود یکی از اعضای خانواده او کاندیدا می‌شوند.

امیدی افزود: ترامپ تعهد حزبی ندارد و در سیستم آمریکا باید از نقطه صفر شروع کنید و آرای مردم را جلب کنید و ضرورت ندارد که در یک حزب باشید. در دوره قبل هم حزب جمهوریخواه با یک عمل انجام شده مواجه شده و این‌گونه نبود که ترامپ کاندیدای مطلوب آنان باشد. اگر ترامپ یا خانواده او ۴ سال دیگر آرای مردمی حزب را کسب کنند می‌توانند کاندیدای نهایی جمهوریخواهان باشند و کاری از دست حزب بر نمی‌آید جدا از اینکه حزب هم می‌خواهد در قدرت بماند. شانس ترامپ و خانواده او ۴ سال دیگر زیاد است مگر اینکه مدیریت بایدن به شکل درخشانی باشد که کرونا مهار شده و اقتصاد تحول اساسی پیدا کرده باشد.

علت اصلی شکست ترامپ شیوع کرونا بود

وی خاطرنشان کرد: اگر واکسن کرونا ساخته شود شانس بایدن در آینده بیشتر خواهد شد و در کل کمی به شانس هم بستگی دارد. معتقدم علت اصلی شکست ترامپ در این دوره شیوع کرونا بود، اما سیاست‌های او برای آمریکایی‌ها به خصوص برای روستاییان، کارگران و کسانی که گرایش‌های راستی محافظه کارانه داشتند مطلوب بود و اقتصاد رشد بی‌سابقه‌ای داشت و ترامپ به نوعی قلدری اقتصادی داشت و با وضع تعرفه بر کالاهای خارجی و به خصوص چینی پول بسیار خوبی به اقتصاد آمریکا تزریق کرد.

این کارشناس روابط بین‌الملل، گفت: به این ترتیب کالاهای خارجی برای مردم گران شد و کسب و کار داخلی رونق گرفت. این سیاست‌ها در کوتاه مدت جواب می‌دهد، ولی به اعتقاد کارشناسان در بلند مدت کارساز نیست. بنابراین اگر کرونا نبود به احتمال ۹۰ درصد ترامپ باز هم رأی می‌آورد. هر چند که متحدان اروپایی آمریکا هم از این کشور فاصله گرفته بودند و نماینده اتحادیه اروپا در امور خارجی گفت" ما یک نفس راحت کشیدیم". این گفته خیلی پیام دارد و رهبران اروپا هم بلافاصله پیام تبریک برای بایدن صادر کردند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۸۷۵۰۴ //
ارسال نظر