//
کدخبر: ۳۷۷۶۱۰ //

ژاپن، انگلیس و ایتالیا درصدد تولید مشترک یک جنگنده جدید

ژاپن اعلام کرد که برنامه دارد تا نسل بعدی جنگنده‌های نیروی هوایی خود را با همکاری انگلیس و ایتالیا طراحی و تولید کند.

ژاپن، انگلیس و ایتالیا درصدد تولید مشترک یک جنگنده جدید
به گزارش فرتاک نیوز،

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت، این جنگنده نسل جدید ارتش ژاپن تحت عنوان جنگنده "میتسوبیشی اف-ایکس" قرار است جایگزین ناوگان جنگنده‌های قدیمی "اف-۲" ژاپن، تولید مشترک این کشور با آمریکا شود.

به گزارش آسوشیتدپرس، ژاپن به دنبال آن است تا همکاری‌های نظامی خود را فراتر از همکاری با آمریکا، متحد سنتی خود گسترش دهد.

قرار است جنگنده نسل بعدی ژاپن، ترکیبی از جنگنده اف-ایکس و جنگند "تمپست" انگلیسی، جانشین جنگنده یوروفایتر تایفون در ارتش انگلیس باشد و در سال ۲۰۳۵ به خدمت گرفته شود. توافق مربوط به جنگنده نسل جدید ارتش ژاپن قرار است منجر به این شود که ژاپن از حمایت بیشتری برای مقابله با جسارت فزاینده چین برخوردار شود و همچنین انگلیس نیز اجازه افزایش حضورش در منطقه هند-اقیانوسیه پیدا کند.

خبر مربوط به تولید جنگنده نسل جدید ژاپن در حالی امروز (جمعه) اعلام شد که چهار روز پیش فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن اهداف بودجه ای را با هدف تقویت توانمندی‌های ارتش ژاپن اعلام کرد که شامل افزایش هنگفت بودجه نظامی در عرض پنج سال آینده می‌شود. دولت ژاپن رقم ۴۳ تریلیون ین (۳۱۶ میلیارد دلار) را برای بودجه نظامی خود طی پنج سال آینده تعیین کرده و برای تحقق آن نیاز دارد که سالانه بودجه نظامی‌اش را چهار تریلیون ین (۳۰ میلیارد دلار) افزایش دهد.

قرار است یک چهارم این رقم از طریق افزایش مالیات‌ها تامین شود.

ژاپن قرار است اواخر ماه جاری میلادی سند بازبینی شده استراتژی امنیت ملی خود را منتشر کند و پیش بینی شده که این سند اجازه دهد این کشور توانمندی حمله پیشگیرانه را به دست بیاورد و موشک‌های دور برد را به خدمت بگیرد. این توانمندی‌ها به مثابه فاصله گرفتن چشمگیر و مناقشه برانگیز ژاپن از وضعیت فعلی ارتشش خواهد شد که آن را به عنوان "نیروی دفاع شخصی" تعریف کرده است. ژاپن بعد از شکست در جنگ جهانی دوم طبق قانون اساسی صلح طلبانه‌اش متعهد به اتخاذ سیاست صرفا دفاع شخصی برای نیروهای مسلحش شده بود.

اواخر امروز، ژاپن و استرالیا قرار است مذاکرات امنیتی "۲+۲" را میان وزرای خارجه و دفاع خود در توکیو برگزار کرده تا در مورد تعمیق بیشتر روابط نظامی بحث کنند؛ مذاکراتی که پس از امضای توافقنامه امنیتی دوجانبه کیشیدا و آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا در ماه اکتبر برگزار می‌شود. این توافق همکاری نظامی، اطلاعاتی و امنیت سایبری را همزمان با افزایش جسارت چین در منطقه پوشش می‌دهد.

به گفته مقامات وزارت دفاع ژاپن، استراتژی امنیتی جدید ژاپن به این کشور امکان تقویت توانمندی حمله را داده و توکیو امیدوار است مانورهای نظامی مشترک در استرالیا را از جمله مانورهای شلیک که انجام آن در داخل خاکش دشوار است، گسترش دهد.

وزارت دفاع ژاپن اعلام کرد، جنگنده جدید ارتش این کشور یک جنگنده رادارگریز چند منظوره و بالاتر از جنگنده‌های اف-۳۵ و یوروفایتر و برخوردار از سیستم‌های سنسور و شبکه پیشرفته خواهد بود. مقامات ژاپنی گفتند که انتظار می رود این هواپیمای جنگی جدید جایگزین ۹۴ فروند جنگنده اف-۲ در ژاپن، ۱۴۴ فروند جنگنده یوروفایتر در بریتانیا و ۹۴ یوروفایتر در ایتالیا شود.

مقامات گفتند که جزئیات بیشتر از جمله اهداف تولید، هزینه تولید و طراحی هواپیما هنوز در دست بحث است.

حزب حاکم لیبرال دموکرات کیشیدا می‌خواهد محدودیت‌های صادرات تسلیحات و انتقال فناوری ژاپن را کاهش دهد تا جنگنده‌های جدید توسعه یافته مشترک بتوانند صادر شوند.

ژاپن در ابتدا شرکت لاکهید مارتین را به عنوان شریک خود برای توسعه نسل بعدی جنگنده‌هایش در نظر گرفت. اما طبق گزارش‌ها به دلیل عدم تمایل این شرکت نظامی آمریکایی برای ارائه دانش تخصصی مهم مربوط به فناوری پنهان‌کاری، این طرح را کنار گذاشت.

آمریکا و ژاپن امروز اعلام کردند دو دولت در زمینه "توانمندی‌های سیستم‌های خودکار، که می‌تواند مکمل برنامه جنگنده بعدی ژاپن" باشد، همکاری خواهند کرد.

به گفته مقامات، انگلیس و ایتالیا پس از اطمینان یافتن ژاپن از اینکه آنها اطلاعات کلیدی مربوط به این پروژه را به اشتراک می گذارند به عنوان شریک برای تولید این جنگنده انتخاب شدند و طبق این اعلامیه، هر کشور می‌تواند تصمیمات خود را در مورد تعمیرات اتخاذ کند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ايسنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۷۷۶۱۰ //
ارسال نظر