آغاز رسمی دوازدهمین نشست گروه ۲۰ در هامبورگ
دوازدهمین نشست سران کشورهای صنعتی و نوصنعتی موسوم به نشست 'گروه ۲۰' به میزبانی آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در شهر هامبورگ این کشور، آغاز به کار کرد.
مرکل صدراعظم آلمان با حضور در محل این نشست، از سران شرکت کننده استقبال رسمی به عمل آورد.
نشست گروه 20 که شامل کشورهای آرژانتین، استرالیا، برزیل، چین، آلمان، فرانسه، بریتانیا، هند، اندونزی، ایتالیا، کانادا، ژاپن، کره جنوبی، مکزیک، روسیه، عربستان، آفریقای جنوبی، ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا می باشد، امسال با توجه به سیاست های انزواگرایانه دولت دونالد ترامپ، صحنه اختلافات بی سابقه و همچنین رقابت ها و ائتلاف های جدید برای تعیین سیاست های جهانی است.
نشست هامبورگ احتمالا یکی از پر اختلاف ترین اجلاس های این گروه در سال های گذشته خواهد بود که اختلافاتی در باره مسائلی از جمله جنگ ها، تغییرات آب و هوایی، تجارت جهانی و آزمایش های موشکی کره شمالی در آن مطرح خواهد شد.
گروه بیست یا (G-20) متشکل از 19 اقتصاد برتر جهانی و اتحادیه اروپا است. اتحادیه اروپا به عنوان یک مجموعه در این گروه جای گرفته است. اعضای گروه بیست علاوه بر هفت کشور توسعه یافته و ثروتمند آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا، ایتالیا، ژاپن، متشکل از کشورهای درحال توسعه و بزرگ چین، روسیه، هند، کره جنوبی، اندونزی، مالزی، ترکیه، برزیل، آفریقای جنوبی، آرژانتین، مکزیک و عربستان می باشد.
البته موضوع عضویت در این گروه صرفا در ارتباط با بزرگی اقتصاد آنها نیست. چون در بین این کشورها، کشورهایی قرار دارند که اقتصاد آنها بزرگ تر از اقتصاد ایران، سوئد، تایوان یا ونزوئلا نیست، اما در این تشکیلات حضور دارند.
گفته می شود در پذیرش نمایندگی این کشورها، موضوعات جغرافیایی و تاثیر گذاری سیاسی و برتری اقتصاد آنها در مناطق جغرافیایی آنها نیز لحاظ شده است. از سوی دیگر بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نه به طور مستقل، بلکه توسط کمیسیون اتحادیه اروپا در این گروه نمایندگی می شوند که هنوز از نظر سازمانی فاقد دبیرخانه و تشکیلات سازمانی منسجم می باشد.
برای تبیین جایگاه این کشورها در جهان باید گفت: گروه 20 بیش از دو سوم جمعیت جهانی را نمایندگی می کند، 85 درصد اقتصاد جهانی، 75 درصد تجارت جهان و به تبع آن 95 درصد تجارت سلاح در جهان را در اختیار دارد.