ترامپ مجوز اعزام هزاران نظامی آمریکایی به افغانستان را صادر کرد
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در اولین سخنرانی رسمی برای ملت آمریکا بعنوان فرمانده کل قوا، تأکید کرد که خروج ناگهانی از افغانستان به قدرت گرفتن تروریستها میانجامد.
رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی خود اعلام کرد گرچه در ابتدا خواستار خروج نظامیان کشورش از افغانستان بوده اما تأکید کرد که به این نتیجه رسیده که خروج شتابزده از این کشور به قدرت گرفتن تروریستها میانجامد.ترامپ تأکید کرد: «از هماکنون به بعد، پیروزی، معنی روشن و شفافی دارد و آن این است: حمله به دشمنانمان، از بین بردن داعش، سرکوب کردن القاعده، جلوگیری از سلطه طالبان بر افغانستان و توقف حملات تروریستی گسترده علیه آمریکا».
خبرگزاری فرانسه در این خصوص گزارش کرد، رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی خود زمینه را برای استقرار هزاران نظامی آمریکایی دیگر در افغانستان فراهم آورد و از وعدههای پیشین خود که هرچه سریعتر قصد پایان دادن به طولانیترین جنگ آمریکا را دارد، عقبنشینی کرد.
رئیسجمهور آمریکا تصریح کرد که قصد دارد نظامیان آمریکایی را در افغانستان حفظ کند و گفت که نظامیان آمریکایی «برای پیروزی مبارزه میکنند».
سخنرانی تلویزیونی ترامپ در یک پایگاه در نزدیکی گورستان نظامی «آرلینگتون» در نزدیکی واشنگتن صورت گرفت که محل دفن تعداد زیادی نظامیان آمریکایی است که در افغانستان کشته شدند.
بر اساس این گزارش، وی همچنین در سخنرانی خود پاکستان را به دلیل تأمین پناهگاه امن برای «عاملان هرج و مرج» محکوم کرد.
ترامپ در این سخنرانی تصریح کرد: «تصمیم اول من این بود که از افغانستان خارج شویم اما چندین بار با مشاوران و نظامیان مشورت کردم».
وی تصریح کرد: «ما درباره شمار نظامیان یا برنامههای خود برای افزایش فعالیتهای نظامی (در افغانستان) حرف نمیزنیم. از این به بعد، شرایط موجود در افغانستان و نه جدول زمانی است که راهبرد ما (در افغانستان) را هدایت میکند».
ترامپ در ادامه اینگونه گفت: «دشمنان آمریکا هرگز طرحها و برنامههای ما را نخواهند فهمید».
رئیسجمهور آمریکا در ادامه تأکید کرد: «من ناامیدی مردم آمریکا را به اشتراک میگذارم اما در نهایت ما پیروز میشویم».
رئیسجمهور آمریکا انتقادات پیشین خود مبنی بر اینکه جنگ 16 ساله امریکا در افغانستان اتلاف وقت و هزینه است را طرد کرد و اعتراف کرد که امور از پشت میز دفتر کارش در کاخ سفید متفاوت به نظر میرسد.
رئیسجمهور جنجالی آمریکا اینگونه توضیح داد: «تصمیم من خروج نیروها بود اما به دنبال چندین ماه بحث و مذاکره به این نتیجه رسیدم که پیامدهای خروج سریع (از افغانستان)، قابل پیشبینی و غیرقابل پذیرش است و خلاعی را به وجود می آورد که تروریستها فوراً آن را پر میکنند».
طبق این گزارش، علیرغم آنکه ترامپ حاضر نشد جزئیات تعداد نظامیان آمریکایی که قرار است به افغانستان اعزام کند را در سخنرانی خود بگوید، مقامات ارشد کاخ سفید پیشتر به وزیر دفاع اجازه دادهاند تا حدود سه هزار و 900 نظامی دیگر در افغانستان مستقر کنند.
رئیسجمهور آمریکا ضمن هشدار درباره خروج شتابزده از افغانستان گفت که قصد ندارد اشتباه رهبران آمریکا در خروج سریع و گسترده نظامیان آمریکا از عراق در زمان ریاستجمهوری «باراک اوباما» را تکرار کند و گفت: «ما نمیتوانیم اشتباهی که در عراق انجام شد را در افغانستان تکرار کنیم».
ترامپ هشدار داد که رویکرد کنونی آمریکا در حال حاضر بیش از آنکه ایدهآل گرا باشد، واقعبینانه است و تصریح کرد که کمک امنیتی به افغانستان «یک چک سفید امضا نیست» و هشدار داد که ارتش آمریکا را برای «ساخت دموکراسی در سرزمین های دور یا ایجاد دموکراسی در تصور خود» اعزام نمیکند.
رئیسجمهور آمریکا ادامه داد که مردم آمریکا انتظار «نتایج واقعی را دارند» و ادامه داد که روزهای دموکراسی سازی در خارج از آمریکا به پایان رسیده است.
وی تأکید کرد: «ما بار دیگر قصد کشورسازی نداریم. ما تروریستها را میکشیم».
ترامپ تأکید کرد که «ستون» راهبرد جدید آمریکا، تغییر در رویکرد کشورش در قبال پاکستان است و گفت: «ما دیگر نمیتوانیم درباره پناهگاههای امن پاکستان برای سازمانهای تروریستی، طالبان و دیگر گروههایی که تهدیدی برای منطقه و فراتر از آن هستند، سکوت کنیم. ما هم زمان با اینکه پاکستان هر تروریستی که ما در حال مبارزه با آن هستیم را اسکان داده است، میلیاردها دلار به این کشور پول دادهایم. این رویکرد باید تغییر کند و خیلی فوری تغییر خواهد کرد».
بر اساس این گزارش، ترامپ برای اولین بار درب توافق احتمالی سیاسی با طالبان را باز گذاشت و گفت: «روزی بعد از تلاش نظای مؤثر، شاید احتمال آن وجود داشته باشد که توافق سیاسی داشته باشیم که شامل عناصر طالبان در افغانستان نیز باشد».
وی ادامه داد: «اما هیچکس احتمال وقوع یا زمان آن توافق را نمی تواند».
با اینحال رئیسجمهور آمریکا سپس وعده داد:« آمریکا به حمایت از دولت و ارتش افغانستان در حالیکه با طالبان کشور خود مبارزه میکنند، ادامه میدهد».
گزارشها حاکی از آن است که در حال حاضر هشت هزار و 400 نظامی آمریکایی در افغانستان حضور دارند که واشنگتن میگوید نقش آموزش نظامیان افغان و مستشاری برعهده دارند.