//
کدخبر: ۶۱۶۶۲ //

داعش زیر چتر حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی

کارشناسان و مقامات منطقه ای و فرامنطقه ای به صراحت آمریکا را حامی شماره یک ترویسم دولتی می‌دانند و واشنگتن و متحدانش را نخستین پشتیبان گروه های تروریستی معرفی می کنند.

 داعش زیر چتر حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی
به گزارش فرتاک نیوز،

نقش آمریکا در حمایت از تکفیری ها در عراق و سوریه طی سال های اخیر این دو کشور را به جولانگاه گروه های تروریستی تبدیل کرد.

 

آمریکا از کانال های مختلف، در صدد حمایت از تروریست ها در منطقه برآمده است. سازمان های جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا در ایجاد، تجهیز و تقویت گروه های تروریستی در عراق و سوریه اقدام کرده اند. آموزش نظامی عناصر تروریستی، ارسال تسلیحات، محموله های سلاح سبک و نیمه سنگین، تجهیزات ارتباطی و مواد غذایی از طریق پروازهای هوایی مشکوک در مناطق زیر کنترل داعش تنها گوشه ای از حمایت های واشنگتن از تروریست ها بود.

 

گروه های تروریستی در عراق و سوریه با عناوین مختلف در خدمت آمریکا و برای تامین منافع رژیم صهیونیستی در منطقه دست به جنایات هولناکی زدند. رسانه های عربی نیز همواره این موضوع را مورد توجه قرار داده اند و گزارش و تحلیل هایی درباره حمایت های آمریکا و همپیمانان آن از گروه های تروریستی منتشر کرده اند. این گزارش دربردارنده مهمترین محور تحلیل هایی است که در رسانه های عربی درباره دست ودل بازی آمریکا در حمایت از گروه های تروریستی منتشر شده است.

 

** پرورش داعش در دامن آمریکا و همپیمانانش

تارنماهای «شهاره نت» یمن، روزنامه های «الیوم السابع» مصر، «الدیار» لبنان و «هسپرس» مغرب در گزارش های خود حمایت همه جانبه آمریکا و همپیمانان آن از گروه های تکفیری به ویژه داعش را بررسی کردند.

 

به نوشته تارنمای شهاره نت، در حالی که آمریکا شعار مبارزه با تروریسم و گروه های تروریستی در عراق و سوریه سر می دهد، اما هر گاه این گروه ها به بن بست می رسند واشنگتن از آنها حمایت می کند. آخرین این حمایت ها در شهر ابوکمال بود. پس از شکست گروه تروریستی داعش در شهر دیرالزور عناصری از این گروه به منطقه ابوکمال منتقل شدند.

 

ابوکمال آخرین پناهگاه عناصر داعش در سوریه بود. پس از محاصره داعش در این شهر و قطع خطوط کمک رسانی، شیرازه این گروه از هم پاشید. در نتیجه این شکست ها داعش در حالت انزوا قرار گرفت. پس از پیروزی ها در روستاهای دیرالزور و دستگیری شماری از عناصر گروه داعش به دست نیروهای ارتش سوریه اسنادی به دست آمده است که نشان می دهد آمریکا در نبرد دیرالزور دخالت و به عناصر داعش کمک تسلیحاتی کرده است.

 

از سوی دیگر ارتش سوریه اعلام کرد به سلاح های ساخت آمریکا دست یافته است. سلاح ام 16، توپ سنگین و دور برد برامز 155، زره پوش ها برای انتقال نیرو، مواد منفجره و هواپیماهای شناساسی از جمله این سلاح ها بودند. همچنین ارتش سوریه تصریح کرد به تجهیزات شناسایی هوایی و زمینی و تجهیزات ارتباطی فضایی ساخت ایالات متحده دست یافته است.

 

لازم به ذکر است که بیشترین حمایت ایالات متحده از سازمان های تروریستی در دیر الزور شامل حمایت از جرایم اینترنتی، اطلاعات جاسوسی و پوشش های هوایی بود. همچنین آمریکا رهبران القاعده را که تابعیت اروپایی داشته اند از این شهرها منتقل و شماری دیگر از این نیروها را به عراق منتقل کرد و به برخی دیگر عناصر داعش اجازه داد وارد مناطق زیر کنترل نیروهای کرد شوند.

 

آمریکا در بسیاری از موارد با بمباران نیروهای ارتش سوریه و همپیمانان آن در مسیر تحرک آنان سنگ اندازی می کرد. یکی از شیوه های هدفمند آمریکا در حمایت از داعش بمباران فرودگاه شعیرات در جنوب شرق حمص بود. نیروهای سوریه و روسیه در این فرودگاه حضور داشتند. در نتیجه چنین حمایت هایی شایسته است گفته شود داعش و آمریکا دو روی یک سکه هستند و همه پیروزی های داعش در عراق و سوریه تنها با حمایت نظامی آمریکا به وجود آمده است.

 

آمریکا تلاش می کرد در پشت پرده از تروریست ها حمایت کند تا در محافل بین المللی متهم نشود. اکنون با پیروزی بر تروریست ها در همه سرزمین های زیر کنترل داعش و تنگ شدن حلقه محاصره بر این گروه، آمریکا همه برگ برنده های خود را در سوریه از دست داده است و این کشور در گسترش نفوذ خود در راه های زمینی عراق و سوریه با شکست روبرو شده است و این نبرد توانایی نظامی عراق و سوریه را به اثبات رساند.

 

به نوشته روزنامه الیوم السابع، یکی از عوامل بیانگر روابط میان داعش و آمریکا این است که کاخ سفید در زمانی که کنترل زندان های عراق را در دست داشت در جلوگیری از پیدایش نخستین پایه های داعش در زندان های عراق کوتاهی و سهل انگاری کرد و این موضوع سبب شکل گیری اولیه داعش شد. افزون بر این، هنگامی که داعش برخی شهرهای عراق را به کنترل خود در آورد آمریکا در ارسال جنگنده های اف 16 برای ارتش عراق تعلل کرد.

 

آمریکایی ها در آن زمان این گونه توجیه می کردند که مبارزه با تروریسم تنها با سلاح و جنگ صورت نمی گیرد، بلکه باید از راه فرهنگی با این اندیشه تند مقابله کرد. دلیل دیگری که بیانگر روابط داعش و آمریکا است اینکه روزنامه «تایمز» انگلیس در گزارشی تاکید کرد نیروهای آمریکا پس از اینکه «ابوبکر البغدادی» را زندانی کردند در پرورش او به عنوان رهبر داعش نقش داشتند. آمریکا به طور غیر مستقیم در پیدایش بزرگ ترین رهبر داعش که اندیشه تروریستی گروه القاعده را دنبال می کرد، نقش داشت. زندانی کردن ابوبکر البغدادی در کنار رهبران القاعده یکی از دلایل اصلی تبدیل او به یک شخص تندرو بود.

 

روزنامه الدیار در گزارشی به نقل از تارنمای «گلوبال ریسرچ» کانادا درباره کمک های آمریکا و اسرائیل به گروه های تروریستی نوشت: در سال 2006 میلادی عربستان برپایه توصیه های مستقیم واشنگتن برای تاسیس داعش وارد عمل شد تا مانع از نزدیک شدن عراق به ایران شود. در سال 2011 میلادی عربستان گروه های مسلح را در درعا مسلح و همه گروه ها را در سوریه به سلاح تجهیز کرد.

 

به نوشته این تارنما، اسرائیل هم از همه تکفیری ها در سوریه کمک تسلیحاتی و پژشکی به عمل آورد. داعش و النصره در راس گروه هایی بودند که از حمایت اسرائیل برخوردار شدند و این گروه ها در منطقه جولان با اسرائیل هماهنگ عمل می کردند.

 

به نوشته این تارنما، نقش آمریکا در حمایت از داعش فراگیرتر است. به طوری که همه کشورهای حامی داعش در این زمینه فعالیت های خود را با آمریکا هماهنگ می کردند و پایگاه هایی در ترکیه، اردن، قطر، عراق و عربستان برای آموزش تروریست ها به کار گرفته می شدند.

 

به نوشته روزنامه هسپرس مغرب، آمریکا با قدرت یا از طریق کودتای نظامی همه دولت های دموکراتیک را از قدرت برکنار می کرد و به جای آنها ژنرال های مرگ را مستقر می کرد که در دانشگاهای پیشتاز آمریکا در زمینه تروریسم در منطقه فورت بنینگ در ایالت جورجیا فعالیت می کردند. به طوری که وزارت امور خارجه آمریکا در یکی از گزارش های خود اعتراف کرده است این دانشگاه تا سال 2010 میلادی بیش از 67 هزار نظامی جذب کرده که در زمینه تروریسم، قتل و جنایت آموزش می بینند تا به اجرای هولوکاست آمریکا کمک کنند.

 

** نگاه تحلیلگران و سیاستمداران غرب به حمایت آمریکا از داعش

تارنمای «الوقت» لبنان در گزارشی اعتراف برخی مقام ها و تحلیلگران غرب درباره حمایت آمریکا از داعش را بررسی کرد.

 

به نوشته تارنمای تحلیلی خبری الوقت، دیگر سخن درباره حمایت آمریکا از گروه تروریستی داعش محدود به مسوولان و تحلیلگران کشورهای خاورمیانه نیست. بلکه بسیاری از مسوولان و تحلیلگران غرب هم معتقدند داعش در اصل به دست آمریکا تاسیس شده است.

 

به یقین بسیاری از ما بارها از زبان مقام های عراق، ایران، سوریه، افغانستان و دیگر ملت ها منطقه شنیده ایم که می گویند آمریکا بود که گروه های تروریستی و در راس آنها القاعده و داعش را برای رسیدن به منافع سیاسی و امنیتی خود در منطقه تاسیس کرد. اما بسیاری از مسوولان و تحلیلگران غرب و از جمله آمریکا معتقدند آمریکا در این زمینه نقش داشته است.

 

بسیاری مسوولان آمریکا از جمله «هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه اسبق در اظهارات خود در این زمینه دلایلی و اسنادی را آورده و تاکید کرده است بسیاری از گروه های تروریستی و از جمله داعش توسط آمریکا به وجود آمده اند. او در کتاب خود با عنوان «گزینه های سخت» اطلاعاتی درباره روابط مثبت دولت آمریکا و داعش ارائه داده و گفته است آمریکا برای پیش بردن طرح تجزیه خاورمیانه داعش را تاسیس کرد.

 

به نوشته الوقت، «دانیال ماک آدامز» رئیس اندیشکده صلح «ران بال» آمریکا در یکی از اظهارات خود تاکید کرد آمریکا برای بر هم زدن ثبات و امنیت خاورمیانه به ویژه سوریه از داعش حمایت تاکتیکی و لجستیکی به عمل آورد تا برنامه خود برای تغییر نظام در سوریه را پیاده کند.

 

«مایکل چوسودووسکی»(Michel Chossudovsky) صاحب کتاب پر فروش «جنگ آمریکا علیه تروریسم» گفت با رویکرد ژئو سیاسی فراگیر بر روی حادثه تروریستی یازدهم سبتامبر تمرکز کردم. زیرا این رویداد در واقع هنوز هم بهانه اساسی واشنگتن برای توجیه جنگ علیه تروریسم است.

 

او گفت اطلاعات ژئو سیاسی مربوط به این رویداد بیانگر آن است که عناصر تروریستی گروه القاعده همواره از سوی آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) مورد حمایت قرار می گرفتند. آنچه اکنون ما با آن روبرو هستیم این است که بسیار برای دشمن تراشی تلاش می شود.

 

او گفت تاسیس القاعده تنها اقدامی اطلاعاتی بود که به عنوان بهانه ای برای توجیه جنگ های آمریکا علیه افغانستان و عراق از آن استفاده شد.

 

«سیمور هرش» روزنامه نگار مشهور آمریکایی معتقد است سیاست آمریکا در خاورمیانه طی دو دهه اخیر برای رویارویی با ایران، سوریه و محور مقاومت به ویژه حزب الله به طور گسترده ای تغییر کرده است. حتی اگر لازم باشد در این زمینه از گروه های تروریستی حمایت می کند.

 

به نوشته الوقت، هرش در مصاحبه با شبکه «سی ان ان» آمریکا گفت اکنون وضعیت تا حد بالایی شبیه به جنگ افغانستان در دهه هشتاد قرن گذشته بود که در آن گروه القاعده در نتیجه حمایت های آمریکا و همپیمانان غربی آن ظهور پیدا کرد.

 

بر پایه گزارش تارنمای الوقت، «مایکل تی فلین» رئیس سابق آژانس اطلاعات دفاعی در وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» در مصاحبه با «الجزیره» گفت مسوولان کاخ سفید از گروه های تروریستی که سرگرم نبرد با ارتش سوریه بودند، حمایت بسیاری به عمل آوردند. این حمایت ها در شرایطی بود که هشدارهای بسیاری در این زمینه داده شد. او اشاره کرد احتمال پیدایش گروه های تروریستی دیگر مانند القاعده و داعش وجود دارد.

 

«دونالد ترامپ» هم هنگام تبلیغات ریاست جمهوری، بارها «باراک اوباما» رئیس جمهوری سابق آمریکا را متهم به حمایت از گروه های سلفی و تکفیری تندرو در خاورمیانه کرد.

 

«جورج آدم» مدیر سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست جمهوری «رونالد ریگان» اعتراف کرد آمریکا برای مدت طولانی برای رسیدن به اهدف خود در خاورمیانه و دیگر مناطق جهان از گروه های تروریستی حمایت به عمل آورد.

 

به نوشته الوقت، «سیماس میلن» روزنامه نگار انگلیسی در گزارشی که در روزنامه «گاردین» منتشر کرد تاکید کرد دستگاه اطلاعاتی آمریکا و انگلیس زمینه برای انتقال انواع سلاح از لیبی برای گروه های تروریستی در سوریه در سال 2012 میلادی فراهم کردند.

 

«ماریا زاخاروف» سخنگوی وزرات امور خارجه روسیه هم در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت حمایت آمریکا از گروه های تروریستی به ویژه داعش و جبهه النصره با حمله های هوایی آمریکا به ارتش سوریه در بسیاری از مناطق جنگ آشکار شده است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۶۱۶۶۲ //
ارسال نظر