هشدار پلیس فتا تهران درباره درگاههای جعلی بانکی
رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با هشدار به کاربران از شیوه های جدید کلاهبردارانی که با ساخت صفحات شبیه به درگاههای پرداخت بانکی و فروشگاههای اینترنتی مشهور به اطلاعات کاربران دسترسی پیدا و در فرصتی مناسب حساب شان را از وجوه نقد خالی میکنند، خبر داد.
سرهنگ تورج کاظمی با اشاره به اینکه مجرمان همواره راه هایی را برای اعمال مجرمانه خود پیدا می کنند بیان کرد: یکی از روشهای رایج بزهکاران فضای مجازی، ساخت لینک ها و صفحاتی تحت عنوان فیشینگ است که فرد سودجو با ارسال ایمیل یا پیامی در شبکه های اجتماعی، آدرسی را به کاربر معرفی می کند.
وی ادامه داد: در واقع بزهکاران فضای سایبر با ارسال پیام به کاربران و سپس معرفی لینک هایی، از کاربر می خواهند تا یک سری اطلاعات هویتی و یا مالی خود را طی فرم هایی در آن سایت ارائه کند و پس از این تکمیل این عمل از سوی کاربران، کلاهبرداران اقدام به سرقت اطلاعات وارد شده می کنند.
وی با اشاره به اینکه مجرمان اقدام به طراحی سایت ها و درگاه های بانکی به صورت جعلی می کنند، تاکید کرد: کاربران همواره باید آدرس این درگاه ها را با دقت بررسی کنند، زیرا بزهکاران با استفاده از لوگوها و تیترهای رسمی از بانک ها و موسسات مالی معتبر درصدد به دست آوردن اطلاعات بانکی افراد از طرف آنها هستند که در این صورت به راحتی می توانند ازحساب بانکی شان سرقت کنند.
این مقام انتظامی با بیان اینکه فیشینگ ممکن است از سوی افراد آشنا و دوستان نیز ارسال شود، تصریح کرد: لینک های فیشینگ ممکن است در قالب پیغامی در شبکه های اجتماعی تحت پوشش وب، سایت های خیریه، برنامه های پیغام فوری و اجناس و کالا با قیمت مناسب، به صورت رایگان یا از طریق پیام کوتاه برای کاربران ارسال شود؛ شیوه های دیگری هم از این طریق توسط مجرمان صورت می پذیرد که می توان به کلاهبرداری با ربات هدایت کننده به صفحات شبیه سازی شده بانک اشاره نمود.
سرهنگ کاظمی در انتها گفت: همچنین بر اساس پرونده های واصله، متهمان ابتدا اقدام به طراحی ربات یا اپلیکیشن ارائه دهنده خدمات مختلفی از جمله افزایش فالوور، دوست یاب، همدم یاب، ردیاب، مکان یاب و ... می کنند به صورتی که پس از نصب برنامه به منظور فعالسازی اپلیکیشن از کاربر درخواست واریز مبلغ اندکی، هدایت به صفحه جعلی می کند. این ربات های راه اندازی شده، مستقیماً اطلاعات و رمز کارت را طی چند مرحله از کاربر می گیرد و در تمامی موارد پیام عدم ارتباط با بانک و یا تراکنش ناموفق نشان می دهد. همچنین در بسیاری از موارد، مجرمان اقدام به تبلیغ ربات یا اپلیکیشن های جعلی در کانال های پر بازدید شبکه های اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام با چند صد هزار اعضاء می کنند و به این ترتیب برنامه مورد نظر در دسترس تعداد بسیار زیادی از کاربران شبکه های اجتماعی قرار می گیرد.
وی در خاتمه با توصیه به شهروندان تصریح کرد: شهروندان، مراقب ربات هایی که کاربر را به صفحات جعلی درگاه های بانکی هدایت می کنند باشند تا از وقوع اتفاقات غیر مترقبه بعدی در امان بمانند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.