//
کدخبر: ۳۹۶۱ //

افزایش چشمگیر مجرمان سایبری کم سن و سال

افزایش چشمگیر مجرمان سایبری کم سن و سال رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان از افزایش چشمگیر دستگیری مجرمان با سن زیر 20 سال در جرایم اینترنتی طی 9 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.


افزایش چشمگیر مجرمان سایبری کم سن و سال

 

به گزارش فرتاک نیوز،سرهنگ سید مصطفی مرتضوی اظهار داشت: با رشد و گسترش فناوری های جدید ارتباطات و اطلاعات و رواج ابزارهای فضای مجازی در دست افراد کم سن و سال با چالشی جدید در حوزه جرایم اینترنتی روبرو هستیم به طوری که روز به روز روند جرایم فضای مجازی در سنین پائین در حال رشد است.

این مقام انتظامی پائین آمدن سن مجرمان سایبری را در نتیجه افزایش ضریب نفوذ اینترنت، توسعه ابزارها و دانش استفاده از فضای مجازی و همه گیر شدن گوشی ها و تبلت های هوشمند و گسترش این ابزار در بین کودکان و نوجوانان عنوان کرد.

وی افزود: بررسی های صورت گرفته در رنج سنی متهمان دستگیر شده در حوزه جرایم فضای مجازی نشان می دهد که میزان دستگیری متهمان زیر 20 سال در 9ماهه امسال نسبت به مدت مشابه با رشدچشمگیری مواجه بوده است.

سرهنگ مرتضوی در خصوص میزان تحصیلات متهمان فضای مجازی نیز گفت: عمده متهمان جرایم فضای مجازی دارای تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم هستند و روند افزایشی مجرمان سایبری با سطح سواد پائین در 9 ماهه امسال استان نسبت به مدت مشابه سال قبل حاکی از این است که جرایم سایبری روبه روز در حال عمومی تر شدن و ساده تر شدن هستند.

این مقام مسئول گفت: بیشتر جرایم صورت گرفته توسط مجرمان دارای سن و تحصیلات پائین با انگیزه تفریح و سرگرمی رخ داده و نیت آنان مجرمانه نبوده اما به دلیل اینکه فعل و عمل ارتکابی آنها مجرمانه بوده است دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.

وی بیان داشت:بررسی ها نشان می دهد اگر چه متهمان با تحصیلات بالاتر از دیپلم نیز درصد کمتری از جرایم فضای مجازی استان را به خود اختصاص می دهند اما این نکته را نیز باید توجه داشت که رقم دستگیری مجرمان دارای مدرک تحصیلی فوق دیپلم و کارشناسی و بالاتر نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل روند صعودی داشته است.

وی در خصوص جنسیت مجرمان فضای مجازی نیز گفت: آمار ها نشان می دهد که 80 درصد مجرمان اینترنتی دستگیر شده در 9 ماهه امسال مرد و 20 درصد زن هستند.

سرهنگ مرتضوی با بیان اینکه روند رو به رشد بزه دیدگی افراد با تحصیلات بالاتر در فضای مجازی نیز قابل توجه است گفت: در بررسی مالباختگان و قربانیان جرایم سایبری مشاهده می کنیم که بزه دیدگان دارای تحصیلات فوق دیپلم 90 درصد، کارشناسی 77 درصد ، کارشناسی ارشد و بالاتر 3 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

وی خاطر نشان کرد: این موضوع هم نشان می دهد که مهارت در دانش استفاده از فضای مجازی با مهارت تحصیلات کلاسیک بسیار متفاوت است و هر کسی در هر سنی و تحصیلاتی که است نیازمند ارتقای سواد رسانه ای خود به صورت مستقل می باشد و نمی توان گفت هرکس تحصیلات بالایی داشت از سواد رسانه ای بالایی هم برخودار است.

این مقام مسئول در خصوص جنسیت بزه دیدگان در فضای مجازی نیز اظهار داشت: بزه دیدگان درکل پرونده های فضای مجاز ی 9 ماهه امسال 36 درصد زنان و 57 درصد مردان تشکیل می دهند.

سرهنگ مرتضوی با بیان اینکه بزه دیدگی زنان در فضای مجازی در 9 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 60 درصد افزایش داشته ، بیشترین بزه دیدگی آنان را مربوط به سوء استفاده، هتک حیثیت، انتشار تصاویر خصوصی و خانوادگی و اخاذی است گفت: متاسفانه قربانیان این گونه جرایم به دلیل عدم رعایت مسایل شرعی و عرفی در فضای مجازی و همچنین عدم رعایت مسایل ایمنی و امنیتی و به اشتراک گذاشتن تصاویر خود در شبکه های اجتماعی و سهل انگاری های پیش و پا افتاده زمینه و بستر جرم و بزه دیدگی را برای خود فراهم می کنند.

وی سهل انگاری در ارتباط با افراد در فضای مجازی و عدم رعایت مسایل اخلاقی در این فضا توسط قربانیان را مهمترین عوامل بزه دیدگی زنان در این فضا عنوان کرد و گفت: توصیه پلیس به این قشر از کاربران اینترنت این است که به راحتی به افراد غریبه در این فضا اعتماد نکنند، اطلاعات و تصاویر خصوصی خود را به اشتراک نگذارند و از ذخیره کردن فیلم ها و عکس های خصوصی در گوشی هایشان خودداری نمایند.

رئیس پلیس فتای استان بیشترین موضوع بزه دیدگی مردان در فضای مجازی را سرقت و کلاهبرداری عنوان کرد و اظهار داشت: اعتماد بی جا در فضای مجازی، ارائه رمز عبور حساب بانکی خود به دیگران، عدم رعایت مسایل ایمنی و امنیتی در خرید های اینترنتی و توجه به پیامک های فریبنده را از جمله سهل انگاری های صورت گرفته توسط این نوع قربانیان عنوان کرد.

 

منبع: جام نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۹۶۱ //
ارسال نظر