//
کدخبر: ۴۶۸۰۸۴ //

علائم خرابی باتری ماشین چیست؟ روش های تشخیص خرابی باتری خودرو

تصور کنید زمانی‌که عجله دارید، ماشین‌تان استارت نخورد؛ یکی از کابوس‌های همه راننده‌‌ها! استارت نخوردن ماشین ممکن است به‌دلیل خرابی باتری رخ دهد.

علائم خرابی باتری ماشین چیست؟ روش های تشخیص خرابی باتری خودرو
به گزارش فرتاک نیوز،

به‌ طورکلی عملکرد صحیح باتری ماشین تضمین‌کننده کارایی سیستم‌های الکتریکی آن است؛ بنابراین نباید علائم خرابی باتری خودرو را نادیده بگیرید. در این مقاله، به شما می‌گوییم چگونه خرابی باتری ماشین را تشخیص دهید و از مشکل‌های جدی‌تر جلوگیری کنید. اگر می‌خواهید ماشینتان همیشه در بهترین حالت خود باشد، ادامه مطلب را بخوانید.

شناخت علائم خرابی باتری ماشین برای جلوگیری از مشکل‌های جدی‌تر

شناخت علائم خرابی باتری و اقدام به‌موقع برای تعویض آن، از ایجاد مشکل‌های جدی‌تر برای خودرو شما جلوگیری می‌کند. درصورت مشاهده نشانه‌های زیر، باید به‌فکر خرید باطری ماشین جدید باشید.

کاهش عملکرد سیستم‌های الکتریکی خودرو؛ از علائم خرابی باتری ماشین

کاهش عملکرد سیستم‌های الکتریکی خودرو از اولین نشانه‌های خرابی باتری است. ممکن است رادیو، چراغ‌ها یا برف‌پاک‌کن‌ها به‌طورناگهانی و بدون هیچ دلیلی دچار اختلال شوند؛ همچنین در برخی خودروهای پیشرفته‌تر، سیستم‌هایی مانند start-stop یا سانروف نیز از کار می‌افتند. این کاهش عملکرد به‌دلیل تأمین نشدن برق کافی از سوی باتری فرسوده است. باتری خراب، انرژی موردنیاز برای عملکرد صحیح این دستگاه‌ها را فراهم نمی‌کند. در این شرایط، استفاده از خدمات تعویض باتری ماشین در محل توسط باتری آنتایم، راه‌حلی سریع و کارآمد برای رفع این مشکل است و از بروز مشکل‌های جدی‌تر جلوگیری می‌کند.

استشمام بوی نامطبوع؛ یکی از مهم‌ترین علائم خرابی باتری خودرو

استشمام بویی نامطبوع (مانند تخم‌مرغ فاسد و فاضلاب) معمولاً ناشی از نشت اسیدسولفوریک از بدنه باتری است. این بو درنتیجه واکنش‌های شیمیایی داخلی باتری تولید می‌شود. اگر باتری بیش از حد گرم یا دچار نقص داخلی ‌شود، اسیدسولفوریک از باتری نشت می‌کند. این مشکل نه‌تنها نشان‌دهنده خرابی باتری، بلکه بسیار خطرناک است و باید به‌سرعت باتری ماشین‌تان را تعویض کنید. در این شرایط باید باتوجه‌به ظرفیت باتری‌ خودروتان، گزینه‌ای مناسب بیابید. برای مثال اگر ظرفیت باتری شما 74 آمپر است، باید با استعلام قیمت باتری 74 آمپر بین مدل‌های ایرانی و کره‌ای، گزینه‌ای متناسب با بودجه خود انتخاب کنید.

استارت نخوردن؛ از مهم‌ترین علامت‌های خرابی باتری ماشین

یکی از وظایف اصلی باتری خودرو، تأمین برق موردنیاز برای استارت زدن موتور است؛ بنابراین اگر خودرو استارت نخورد، احتمالاً باتری آن خراب است. وقتی باتری ضعیف یا خراب شود، قادر به فراهم آوردن برق کافی برای چرخاندن میل‌لنگ موتور و روشن کردن آن را نیست. همچنین، اگر فقط صدای کلیک یا تق‌تق شنیده شود، باتری عملکردی ضعیف در تامین برق کافی برای استارت زدن دارد. اگر خودرو پس از مدتی کار کردن به‌راحتی استارت می‌خورد، ولی بعد از خاموشی دوباره مشکل پیدا می‌کند، یعنی توانایی نگهداری شارژ را ندارد. در نهایت، اگر ولتاژ باتری کمتر از ۱۲ ولت باشد و استارت سنگین زده شود، باتری خراب است و نیاز به تعویض دارد.

تغییر رنگ نشانگر باتری خودرو؛ از اصلی‌ترین نشانه های خرابی باتری ماشین

تغییر رنگ نشانگر باتری خودرو نشانه‌ای از خرابی آن است. بسیاری از باتری‌های خودرو نشانگری سبز رنگ دارند. درصورت شارژ بودن باتری، نشانگر به رنگ سبز است. با گذشت زمان، این نشانگر گاهی تغییر رنگ می‌دهد. رنگ سفید یا قرمز نشانگر به‌معنای پایان عمر مفید باتری و کاهش عملکرد آن است.

تغییر ظاهری نشان‌دهنده خرابی باتری خودرو است!

وجود برآمدگی، فرورفتگی یا تغییر شکل ظاهری، نشان‌دهنده خرابی باتری است. گرم شدن بیش از حد موتور و ضربه‌های واردشده به باتری باعث تغییر شکل آن می‌شوند. همچنین، قرار گرفتن باتری در معرض حرارت بالا نیز باعث خرابی آن می‌شود. ضربه زدن به قطب‌های باتری برای جا زدن سرباتری‌ها نیز یکی از دلایل قطع شدن اتصال‌های داخلی و خرابی صفحه‌های باتری است.

روشن نشدن ماشین در هوای سرد؛ از علائم خرابی باتری خودرو

استارت نخوردن خودرو در هوای سرد، به‌دلیل خرابی باتری رخ می‌دهد. در دماهای پایین، واکنش‌های شیمیایی درون باتری کندتر می‌شوند و توان آن برای تأمین انرژی کافی برای استارت زدن موتور کاهش پیدا می‌کند. از طرفی، گرمای شدید تابستان، باعث تبخیر مایع الکترولیت باتری می‌شود و میزان سولفات را افزایش می‌دهد. این موضوع باتری را ضعیف‌ می‌کند و باعث روشن نشدن ماشین در هوای سرد در زمستان می‌شود!

تعویض باتری پس از مشاهده علائم خرابی باتری ماشین

روش های تشخیص خرابی باتری خودرو چیست؟

خرابی باتری ماشین، روی عملکرد سایر سیستم‌‌ها تأثیر منفی می‌گذارد؛ بنابراین درصورت مشاهده نشانه‌هایی که در بخش قبلی گفتیم، باید برای اطمینان از خراب بودن باتری ماشین، از روش‌های مختلف زیر استفاده کنید:

بررسی ظاهری برای تشخیص خرابی باتری ماشین

بررسی ظاهری یکی از ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین روش‌های تشخیص خرابی باتری خودرو است؛ این روش شامل بررسی ظاهری باتری برای یافتن علائم قابل‌مشاهده مانند تورم بدنه باتری می‌شوند. پوسیدگی یا خوردگی ترمینال‌ها و مشاهده علائم سولفاته شدن در قسمت سرباتری‌ها نیز از دیگر نشانه‌های خرابی باتری هستند. برای جلوگیری از بروز خرابی‌های جدی‌تر، این مشکل‌ها باید به‌سرعت شناسایی و رفع شوند.

اندازه‌گیری ولتاژ باتری برای اطمینان از سلامت آن

برای اطمینان از سلامت و وضعیت باتری، اندازه‌گیری ولتاژ آن بسیار مهم است. زمانی‌که باتری کاملاً شارژ است، ولتاژ آن در حالت خاموش باید حدود ۱۲.۶ ولت و هنگام استارت زدن نباید کمتر از ۱۰.۲ ولت باشد. این مقدار نشان‌دهنده یک باتری سالم است. اما زمانی‌که موتور خودرو روشن است، ولتاژ باتری باید بین ۱۳.۵ تا ۱۴.۷ ولت باشد. اگر ولتاژ باتری در حالت روشن کمتر از ۱۳.۵ ولت بود، نشان‌دهنده مشکل در دینام یا سیستم شارژ است.

انجام تست بار برای تشخیص خرابی باتری ماشین

تستر باتری ابزاری است که با وارد کردن بار اضافی به باتری، وضعیت سلامت آن را نشان می‌دهد. برای تست باتری ابتدا خودرو را خاموش کنید و باتری را بیرون بیاورید. سپس پروب‌های قرمز و مشکی تستر را به پایانه‌های مثبت و منفی باتری متصل و تستر را روشن کنید تا عدد ولتاژ نمایش داده شود. اگر در دمای ۲۶ درجه سانتی‌گراد، باتری با شارژ کامل ولتاژ ۱۲.۶۶ ولت، با شارژ ۷۵ درصد ولتاژ ۱۲.۴۵ ولت، با شارژ ۵۰ درصد ۱۲.۲۴ و با شارژ ۲۵ درصد ولتاژ ۱۲.۰۶ را نشان دارد، سالم است.

بررسی علائم خرابی باتری خودرو

باتری آنتایم؛ ارائه‌دهنده خدمات تعویض باتری ماشین در محل!

در این مقاله، به بررسی علائم خرابی باتری ماشین پرداختیم؛ مشکل‌هایی مانند کاهش عملکرد سیستم‌های الکتریکی، استشمام بوی نامطبوع، استارت نخوردن خودرو و تغییر رنگ نشانگر باتری نشان‌دهنده‌ خرابی باتری هستند. همچنین روش‌های تشخیص خرابی باتری مانند بررسی ظاهری، اندازه‌گیری ولتاژ و تست بار را بررسی کردیم تا به شما کمک کنیم باتری خودروتان را به‌موقع تعویض کنید. اگر با این مشکل‌ها روبه‌رو شده‌اید، نگران نباشید.

مجموعه باتری آنتایم با ارائه خدمات تعویض باتری در محل، بدون هیچ زحمتی باتری خودروی شما را تعویض می‌کند. علاوه‌بر این، باتری‌های عرضه‌شده توسط این شرکت تاریخ تولید نزدیک، ضمانت اصالت و طول عمر بالایی دارند. همچنین باتری آنتایم با خدمات ارسال و تعویض رایگان در وقت شما نیز صرفه‌جویی می‌کند. پس اگر به‌دنبال راه‌حل سریع و مطمئن برای تعویض باتری ماشین خود هستید، باتری آنتایم بهترین انتخاب برای شماست

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۶۸۰۸۴ //
ارسال نظر