//
کدخبر: ۴۸۹۳۹۳ //

آیا خودروهای اقساطی یا لیزینگی هم کارت خودرو دریافت می‌کنند؟

خرید خودرو یکی از مهم‌ترین تصمیمات مالی در زندگی هر شخصی است.

آیا خودروهای اقساطی یا لیزینگی هم کارت خودرو دریافت می‌کنند؟

بسیاری از افراد وقتی توان مالی کافی برای خرید نقدی خودرو را ندارند، به سمت خرید خودروهای لیزینگی یا اقساطی می‌روند. با این حال، پرسشی که ذهن بسیاری از خریداران را به خود مشغول می‌کند، این است که آیا خودروهای لیزینگی یا اقساطی هم کارت خودرو دریافت می‌کنند؟ در این مطلب قصد داریم تا به بررسی شرایط خرید خودرو لیزینگی و اینکه آیا این ماشین‌ها کارت خودرو دریافت می‌کنند یا خیر بپردازیم و در این زمینه اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم.

خرید خودرو لیزینگی در نگاهی کلی

خرید خودرو لیزینگی

برای خرید خودرو به‌صورت لیزینگی یا اقساطی، شرکت‌های مختلفی وجود دارند که این امکان را برای مشتریان فراهم می‌کنند. این شرکت‌ها معمولا خودرو را در قالب دو نوع قرارداد رایج به مشتریان ارائه می‌دهند که هرکدام از این دو نوع قرارداد، شرایط خاص خود را برای دریافت کارت خودرو، سند و سایر مدارک دارند. اگر بخواهیم شما را با روش‌های خرید خودرو لیزینگی آشنا کنیم، می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  • اجاره به شرط تملیک

اولین نوع قراردادی که بسیاری از شرکت‌های لیزینگ ارائه می‌دهند، قرارداد اجاره به شرط تملیک است. در این نوع قرارداد، مشتری خودرو را به‌صورت اجاره‌ای از شرکت لیزینگ می‌گیرد و پس از پرداخت کامل اقساط، مالکیت خودرو به وی منتقل می‌شود. این نوع قرارداد یکی از رایج‌ترین روش‌های خرید خودرو به‌صورت اقساطی است.

در قراردادهای اجاره به شرط تملیک، خودرو به نام شرکت لیزینگ ثبت می‌شود و سند آن در گرو شرکت مورد نظر قرار دارد. در واقع، مالکیت خودرو تا زمانی که تمام اقساط پرداخت نشده‌اند، به نام شرکت باقی می‌ماند؛ اما نکته مهم این است که در این قرارداد، کارت خودرو به مشتری داده می‌شود و اگر اقدام به پیگیری کارت خودرو با کد ملی کنید، کارت خودرو به نام شما خواهد بود.

در روش اجاره به شرط تملیک با وجود اینکه سند مالکیت در گرو شرکت لیزینگ باقی می‌ماند،کارت خودرو به مشتری داده می‌شود؛ زیرا مشتری حق استفاده از خودرو را دارد و می‌تواند از آن در طول مدت اقساط استفاده کند؛ بنابراین، کارت خودرو که نشان‌دهنده مالکیت فیزیکی و حقوقی خودرو در زمان استفاده از آن است، به مشتری تحویل داده می‌شود. با این‌حال، چنانچه مشتری بخواهد خودرو را بفروشد، ممکن است با مشکلاتی مواجه شود؛ زیرا سند خودرو به نام او نیست و این موضوع در زمان استعلام سند از طریق سامانه‌هایی مانند سامانه آیتول به وضوح مشخص خواهد شد.

نکته مهم این است که اگر فردی بخواهد خودرو را در این شرایط بفروشد، باید توجه داشته باشد تا زمانی که تسویه تمامی اقساط انجام نگیرد و مالکیت به نام وی منتقل نشود، سند خودرو قابل انتقال به خریدار جدید نخواهد بود. این موضوع در زمان استعلام سند قابل مشاهده است و می‌تواند شما را با مشکل مواجه کند. البته، از آن جایی که در این روش به شما کارت خودرو داده می‌شود، می‌توانید برای انجام کارهایی مثل دریافت کارت سوخت المثنی با کمترین چالش اقدام کنید.

  • سند زدن با چک و ضامن

دومین نوع قرارداد در خرید خودرو لیزینگی، قراردادهایی هستند که در آن‌ها به جای اجاره به شرط تملیک، مشتری باید چک، سفته و ضامن ارائه دهد. در این روش، شرکت لیزینگ چند چک از مشتری دریافت می‌کند و همچنین ممکن است از وی ضامن و سفته نیز بخواهد. به عبارت دیگر، در این نوع قراردادها، مشتری با ارائه تضمین‌های مالی، خودرو را به‌صورت اقساطی خریداری می‌کند.

در سند زدن با چک و ضامن، شرایط کمی متفاوت است. برخلاف قرارداد اجاره به شرط تملیک که در آن سند خودرو در گرو شرکت لیزینگ باقی می‌ماند، در این حالت، سند خودرو به نام مشتری صادر می‌شود. بنابراین، مشتری هم کارت خودرو و هم سند آن را دریافت می‌کند.

در این نوع قرارداد، چون تمامی مدارک مربوط به خودرو به نام مشتری صادر می‌شوند، وی می‌تواند به راحتی خودرو را معامله کند و در صورت تمایل، آن را به فروش برساند. در واقع، چون سند به نام مشتری است، هیچ مشکلی در نقل و انتقال مالکیت وجود نخواهد داشت. به این ترتیب، فرد این امکان را دارد که به‌عنوان مالک رسمی از کارت خودرو و سند آن استفاده کند.

شما با خرید ماشین به این شیوه می‌توانید با کمترین مشکل و چالش برای انجام کارهایی مثل ثبت نام کارت سوخت، خرید و فروش خودرو و ... اقدام کنید. اما، باید توجه داشت که با اینکه سند و کارت خودرو به نام مشتری صادر می‌شود، هنوز هم بدهی اقساطی به شرکت لیزینگ باقی می‌ماند. به عبارت دیگر، مشتری تا زمانی که تمام اقساط پرداخت نشوند، امکان بهره‌برداری کامل از خودرو خود را ندارد و در صورت عدم پرداخت اقساط، شرکت لیزینگ می‌تواند خودرو را پس بگیرد.

شرایط دریافت کارت خودرو در خرید لیزینگی

شرایط دریافت کارت خودرو در خرید لیزینگی

در حالت کلی، کارت خودرو در خرید لیزینگی به مشتری داده می‌شود؛ اما شرایط دریافت آن بستگی به نوع قرارداد و وضعیت سند خودرو دارد. در قراردادهای اجاره به شرط تملیک، کارت خودرو به مشتری داده می‌شود، اما مشتری تا زمانی که تمامی اقساط را پرداخت نکرده باشد، نمی‌تواند مالکیت کامل خودرو را به‌دست آورد. البته، در قراردادهایی که سند به نام مشتری صادر می‌شود، وی می‌تواند کارت و سند خودرو را به‌طور کامل دریافت کند و مالک قانونی خودرو باشد.

نکته‌ای که باید در نظر گرفت، این است که در قراردادهای اجاره به شرط تملیک، سند خودرو به نام مشتری نیست و تنها کارت خودرو به او داده می‌شود. در این حالت، در صورتی‌که فرد بخواهد خودرو را بفروشد، ممکن است نتواند آن را به راحتی به نام شخص دیگر منتقل کند. برای اطمینان از وضعیت سند، باید از سامانه‌هایی مانند سامانه آیتول استفاده کرد. همچنین، در قراردادهایی که چک، سفته و ضامن در آن‌ها وجود دارد، باید توجه داشت که اگرچه خودرو به نام مشتری است، اما تا زمانی که تمامی اقساط تسویه نشده باشند، مشتری همچنان موظف به پرداخت اقساط به شرکت لیزینگ است و در صورت عدم پرداخت، شرکت لیزینگ حق بازپس‌گیری خودرو را دارد.

در مجموع، باید بگوییم که یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که هنگام خرید خودرو لیزینگی باید به آن توجه کنید، امکان انتقال مالکیت خودرو است. در بسیاری از موارد، به‌ویژه در قراردادهای اجاره به شرط تملیک، تا زمانی که تمام اقساط پرداخت نشده باشند، ممکن است که انتقال مالکیت به راحتی صورت نگیرد.

حرف آخر

در این مطلب به این پرسش مهم پاسخ دادیم که آیا خودروهای اقساطی یا لیزینگی هم کارت خودرو دریافت می‌کنند؟ همان‌طور که مشاهده کردید، می‌توان گفت که خودروهای لیزینگی و اقساطی، کارت خودرو دریافت می‌کنند. در قراردادهای اجاره به شرط تملیک، کارت خودرو به مشتری داده می‌شود، اما سند آن همچنان در گرو شرکت لیزینگ باقی می‌ماند؛ اما در قراردادهایی که سند به نام مشتری صادر می‌شود، مالک ماشین هم کارت خودرو و هم سند آن را دریافت خواهد کرد و می‌تواند به راحتی از خودرو استفاده کند و حتی آن را بفروشد. به خاطر داشته باشید که برای استعلام سند خودرو می‌توانید از طریق سامانه آیتول به‌صورت آنلاین اقدام کنید.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۸۹۳۹۳ //
ارسال نظر