//
کدخبر: ۳۹۸۳۶۴ //

جوش های ریز پیشانی: دلایل بروز و راهکارهای خانگی برای از بین بردن آن ها

آیا شما هم از جوش‌های ریز و زشت پیشانی رنج می‌برید؟ آیا دوست دارید بدانید چرا این جوش‌ها به وجود می‌آیند و چگونه می‌توانید از آن‌ها خلاص شوید؟ اگر جواب شما بله است، این مقاله را از دست ندهید. در این مقاله به شما علت‌های جوش پیشانی و روش‌های طبیعی برای درمان آن را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

جوش های ریز پیشانی: دلایل بروز و راهکارهای خانگی برای از بین بردن آن ها
به گزارش فرتاک نیوز،

جوش های ریز و آکنه در پیشانی معمولاً به دلیل مسدود شدن غدد ریز زیر سطح پوست ظاهر می‌شوند. البته تغییرات هورمونی و مشکلات پوستی هم می‌تواند در بروز جوش پیشانی تاثیر داشته باشد. در این مطلب ابتدا درباره دلایل بروز جوش ریز در پیشانی توضیح دادیم و بعد از آن چند روش خانگی برای از بین بردن و درمان جوش پیشانی را معرفی کردیم.

علت ایجاد جوش ریز در پیشانی چیست؟

شایع‌ترین دلایلی که باعث بروز  آکنه پیشانی  (Forehead Acne) می‌شوند، عبارتند از:

  • رژیم غذایی نامناسب : مصرف زیاد غذاهای سرشار از کربوهیدرات یا چرب، احتمال بروز آکنه را افزایش می‌دهد. بنابراین اگر پوست مستعد جوش دارید، موادی مانند شکلات، کره، آجیل، تخم مرغ، شکر، سس چرب را از رژیم غذایی خودتان کنار بگذارید یا حداقل به طور کنترل شده مصرف کنید.

  • شست‌وشوی زیاد پوست : شستن زیاد پوست می‌تواند باعث تحریک بیشتر غدد چربی و در نتیجه افزایش جوش‌ در سطح بدن شود.

  • تغییرات هورمونی : از آنجا که هنگام بلوغ سطح هورمون های بدن به طور چشمگیری تغییر می یابد، بروز آکنه و جوش های ریز شایع است.

  • استرس : بین استرس و جوش‌های ریز ارتباط وجود دارد. استرس می‌تواند تعادل هورمون‌های بدن را به‌هم بزند و باعث افزایش ترشح چربی در پوست شود.

  • محصولات مراقبت از مو : استفاده از ژل، روغن یا واکس مو می‌تواند باعث جوش پیشانی شود.

  • شوره سر : اگر شوره یا پوسته پوسته شدن پوست سر دارید، به احتمال زیاد روی صورت شما افتاده و باعث جوش‌های پیشانی می‌شود. لازم است شوره سر خود را توسط یک متخصص تریکولوژیست درمان کنید.

  • چربی بیش از حد روی پوست سر:  کسانی که پوست سرشان دارای چربی طبیعی است یا افرادی که روغن بیش از حد روی پوست سر می‌مالند نیز می‌توانند آکنه پیشانی را تجربه کنند زیرا می‌تواند غدد چربی روی پیشانی را مسدود کند.

چطور جوش پیشانی را از بین ببریم؟

اگر جوش‌های ریز و ملایمی دارید و احساس می‌کنید که نیازی به مشورت با پزشک ندارید، در ادامه درمان های خانگی برای رفع سریع جوش پیشانی را بخوانید:

1. استفاده از بخور

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای از بین بردن جوش پیشانی استفاده از بخور است که در ادامه دو روش را توضیح دادیم:

  • بخور گلاب : برای رفع جوش پیشانی می‌توانید از بخور گلاب استفاده کنید. ۵ قاشق گلاب را در ۱۰۰ گرم آب جوش بریزید. کمی بعد که حرارت شعله را کم کردید، صورت خود را به مدت ۱۰ دقیقه روی بخار گلاب در حال جوش نگه دارید.

  • بخور نعناع، لیموترش و جعفری : از این بخور هم می‌توانید برای رفع سریع جوش پیشانی استفاده کنید. بخور ترکیب آب نصف لیمو ترش، کمی نعناع و جعفری با ۵۰۰ گرم آب است. صورت خود را باید ۵ تا ۱۰ دقیقه روی بخار ملایم این ترکیب نگه دارید تا منافذ پوستی باز شوند.

معجزه بخور گلاب برای پوست و سلامتی

قبل از بخور باید صورت خود را به خوبی با آب گرم و صابون بشویید. در ضمن مدت بخور حداکثر ۱۵ دقیقه باشد که پوست آسیب نبیند.

2. درمان جوش ریز با ماسک خیار

استفاده از ماسک صورت برای درمان جوش و آکنه بسیار محبوب است. یکی از بهترین و ساده‌ترین ماسک‌های صورت برای از بین بردن جوش پیشانی، ماسک خیار است  یکی از ابرای از بین بردن آکنه پیشانی می‌توانید از ماسک خیار استفاده کنید.

  • ماسک خیار و سفیده تخم مرغ برای جوش صورت : سفیده یک تخم مرغ را جدا کنید، بعد ۱ یا ۲ عدد خیار را میکس کنید و به سفیده اضافه کنید. این ترکیبات را خوب هم بزنید تا یک ترکیب یک‌دست به دست آوردید. وقتی کاملا ماسک را روی صورتتان قرار دادید، یک دستمال کاغذی را روی صورتتان قرار دهید تا ماسک روی پوستتان فیکس شود. ۲۰ الی ۳۰ دقیقه منتظر بمانید و بعد کاملا آن را از روی پوستتان بشویید.

  • ماسک خیار و گلاب : دو عدد خیار را پوست بکنید و میکس کنید، حالا یک قاشق گلاب به آن اضافه کنید. البته شما می‌توانید یک قاشق عسل هم در صورت تمایل به این مواد اضافه کنید. مواد ماسک را روی پوستتان بزنید و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا مواد ماسک به خوبی جذب پوستتان شود. حالا می‌توانید با آب ولرم یا آب سرد آن را از روی پوستتان پاک کنید.

3. استفاده از ماسک صورت خاک رس

ماسک خاک رس برای رفع انواع جوش و آکنه صورت و همچنین از بین رفتن جای جوش ها بسیار مفید است. این ماسک باعث باز شدن منافذ پوستی می‌شود. در نتیجه میزان چربی سطح پوست تحت کنترل در می‌آید. البته باز شدن منافذ پوستی، با رفع میکروب‌ها و باکتری‌ها از روی سطح پوست به رفع سریع جوش پیشانی و آکنه بسیار مؤثر است.

اگر می‌خواهید از خاک رس برای درمان جوش‌های صورت کمک بگیرید، باید آن را در ترکیب با گلاب و آبلیمو قرار دهید. برای این منظور کافی است که خاک رس قهوه‌ای، گلاب و لیموی تازه را به ترتیب در نسبت‌های 2، 1 و 4 قاشق غذاخوری با هم ترکیب کنید. در نهایت شما باید به یک مخلوط خمیری شکل به عنوان ماسک خاک رس برای جوش صورت برسید. آن را به کمک انگشتان دست یا یه قلموی تمیز روی پوست یا نقاطی که جوش دارید پخش کنید.

پس از سپری شدن 10 تا 15 دقیقه که ماسک روی صورت شما خشک می‌شود. به آرامی آن را به کمک آب ولرم شستشو داده و سپس از مرطوب کننده فاقد چربی استفاده کنید.

4. استفاده از سرکه سیب

سرکه سیب حاوی خواص ضد باکتریایی است که به بهبود سریع جوش‌ها کمک می‌کند. علاوه بر این، تعادل pH پوست را نیز حفظ کرده و از خشک شدن بیش از حد آن جلوگیری می‌کند. برای این منظور یک چهارم سرکه سیب تصفیه شده را با سه چهارم آب ترکیب کنید و با استفاده از گلوله پنبه روی پیشانی بزنید.

5. از بین بردن جوش پیشانی با آبلیمو

آبلیمو خواص ضد التهابی دارد و برای از بین بردن سریع جوش بسیار موثر است و برای جوش‌های ریز پیشانی هم کاربرد دارد. برای این منظور آبلیمو را با استفاده از پنبه به صورت مستقیم روی پیشانی بزنید. در مورد آبلیمو دقت کنید که اگر پوست حساسی دارید بهتر است در مورد استفاده از آن احتیاط کنید.

6. استفاده از آلوئه‌ورا

آلوئه ورا حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، انواع اسید آمینه و آنزیم‌های مختلف است که باعث برای از بین جوش مورد استفاده قرار گیرد. برای رفع جوش پیشانی با آلوئه ورا مقداری از آن را بصورت مستقیم روی پیشانی استفاده کنید.

7. درمان جوش ریز با روغن درخت چای

روغن گیاهی برای درمان آکنه مانند روغن درخت چای به شکل غیرقابل انکاری در کاهش التهابات پوستی و عارضه‌هایی مانند جوش صورت مؤثر است. برای درمان فوری جوش پیشانی با روغن درخت چای به ترتیب مراحل زیر را انجام دهید:

  • مقداری از روغن را بر روی یک ناحیه کوچک از پوستتان امتحان کنید. اگر در آن ناحیه احساس سوزش و خارش کردید و یا پوست آن قرمز شد به هیچ عنوان روغن را بر روی پوست صورت خود استعمال نکنید.

  • در صورتی که با گذشت نیم ساعت، هیچ عارضه جانبی در پوست خود احساس نکردید، مقداری از آن را خیلی آرام و بوسیله یک پد تمیز بر روی جوش‌ها اعمال کنید.

  • سپس اجازه دهید روغن بر روی جوش‌هایتان خشک شود.

  • پس از آن از یک مرطوب‌کننده ملایم بر روی پوست خود استفاده کنید.

  • این کار را دوبار در روز تکرار کنید.

توجه : در استفاده از روغن درخت چای بر روی صورت، بهتر است خیلی احتیاط کنید. چرا که اگر ذره‌ای از آن وارد چشمتان شود، تحریک چشم و سرخی شدیدی را به دنبال دارد.

درمان دارویی جوش‌های ریز در پیشانی

اگر استفاده از روش‌های خانگی برای از بین بردن جوش‌های پیشانی نتیجه‌ای نداشت، می‌توانید از داروهای بدون نسخه که می‌تواند برای درمان جوش‌های ریز در پیشانی به شما کمک کنند، استفاده کنید:

  • کرم اسید آلفا هیدروکسی؛

  • پماد بنزوئیل پروکساید؛

  • کرم رزورسینول؛

  • قطره اسید سالیسیلیک؛

  • گوگرد؛

برای رفع جوش‌های سر سفید معمولاً از داروهایی حاوی ماده بنزوئیل پروکساید یا سالیسیلیک اسید استفاده میشود. این مواد باعث می‌شوند که باکتری‌های عامل آکنه از بین بروند و چربی پوست شما نیز کنترل شود.

برای جلوگیری از جوش ریز پیشانی چه کار کنیم؟

رعایت نکات زیر کمک می‌کند تا کمتر دچار جوش های ریز شوید:

  • نپوشیدن کلاه‌های اندازه سر یا هد بند یا هر نوع پوششی که روی پیشانی را بپوشاند؛

  • استفاده نکردن از محصولات تحریک کننده پوست روی پیشانی؛

  • استفاده نکردن از اسکراب‌های پوستی برای پاکسازی عمیق پوست؛

  • لمس نکردن، فشار ندادن و دستکاری نکردن جوش‌های روی پیشانی؛

  • پاک کردن صورت از آرایش قبل از خواب؛

  • کمتر استفاده کردن از محصولات حالت‌دهنده مو؛

  • استفاده نکردن از روغن روی پوست سر؛

  • از شامپوی ضد شوره استفاده کنید و عفونت‌های پوست سر را درمان کنید؛

  • در پایان روز آرایش را پاک کنید؛

  • موها را از پیشانی دور نگه دارید؛

  • دوش گرفتن بعد از هر نوع فعالیت و ورزشی که باعث تشکیل عرق روی پیشانی می‌شود.

حرف پایانی

داشتن جوش و آکنه روی پیشانی برای افراد بخصوص در دوران بلوغ امری عادی است. استرس، بهداشت نامناسب، محصولات آرایشی مو، آرایش صورت و تحریک پوست همگی می‌توانند آکنه را بدتر کنند.

امیدواریم که استفاده از روش‌های خانگی به شما برای از بین بردن جوش های ریز در پیشانی کمک کرده باشد. اگر بعد از 4 هفته که از این روش‌های استفاده کردید، جوش‌ها از بین نرفت باید از پزشک مشورت بگیرید.

توجه داشته باشید که برای درمان ندول‌ها و کیست‌ها و همچنین جوش‌هایی که در اثر بیماری به وجود آمده‌اند حتماً باید به متخصص پوست مراجعه کنید.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۹۸۳۶۴ //
ارسال نظر