رئیس جمهور در همایش فعالان اقتصادی و تجار ایران و اتریش:
دولت آمریکا همیشگی نیست اما تاریخ و رابطه ملتهای ایران و اتریش همیشگی است

رئیس جمهور تاریخ روابط تجاری و دوستانه ایران و اتریش را ۱۶۰ ساله و پر افتخار دانست و با بیان اینکه اعتماد متقابل بزرگترین پشتوانه مناسبات اقتصادی ایران و اتریش است، گفت: امروز قدرتهایی می خواهند انسانها را از حقوق و منافع ملی خود محروم کنند.
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام حسن روحانی عصر چهارشنبه به وقت وین در همایش فعالان اقتصادی و تجار ایران و اتریش ، اظهارداشت: تحریم های آمریکا، ایجاد مشکل برای زندگی مردم ایران و جرم بین المللی است.
روحانی سفر رسمی به کشور دوست؛ اتریش در یکصد و شصتمین سالگرد روابط سیاسی دو کشور را فرصت مغتنمی دانست و گفت: امروز در برههای هستیم که ارادههای مستحکم دو دولت و دو ملت علیه قدرتهایی که میخواهند جامعه انسانی را از حقوق حقه خودشان محروم کنند، قرار گرفته است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در شرایطی هستیم که دو کشور و دو ملت تصمیم دارند توافق هستهای و برجام که مذاکرات اصلی آن در کشور سوئیس و اتریش صورت گرفت را پابرجا نگه دارند، افزود: امروز با چند مسأله مواجه هستیم؛ مسأله اول یکجانبهگرایی و آنهایی هستند که معتقدند دیگر کشورها و سرمایهگذاران و تجار ، باید به قانون آنها احترام بگذارند و این به آن معناست که به قانون کشور و اراده خودشان احترام نگذاشته و منافع ملی خود را کنار بگذارند و به فکر منافع ملی کشور دیگری باشند.
روحانی افزود: امروز که قدرتهایی می خواهند انسانها را از حقوق و منافع ملی خود محروم کنند؛ بر عهده ماست که در برابر بی قانونی و یکجانبه گرایی بایستیم و در برابر فشارها تسلیم نشویم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اساس تجارت و روابط اقتصادی بر مبنای برد – برد بوده و روابط دو کشور باید منافع مشترک را تامین کند، اظهار داشت: ما خواستار آن هستیم که بازرگان اتریشی که کالا و سرمایه خود را به ایران میفرستاد، با سود مناسب بتواند این روابط را ادامه دهد و بالعکس تاجر ایرانی که به کشور اتریش کالایی صادر میکند یا سرمایهای را میآورد نیز همین گونه فعالیت کند؛ در حقیقت بنای ما بر این است که روابط تجاری و سرمایهگذاری را بر مبنای منافع مشترک تشکیل دهیم.
روحانی با اشاره به اینکه ظاهر روابط اقتصادی و تجاری یک روابطی است بر مبنای سود، منفعت و مقررات اقتصادی، اما در واقع روابط تجاری و اقتصادی، یک روابط انسانی و نوعدوستانه است، گفت: اساس تجارت و سرمایهگذاری خدمت به رفاه مردم و در دسترس قرار دادن کالا در اختیار مردم با شرایطی سهلتر است و آنکه با روابط اقتصادی مبارزه می کند؛ با خواست، رفاه و زندگی ملتها مقابله می کند.
رئیس جمهور تحریم آمریکا علیه ایران را تحریم علیه ملت ایران، ایجاد مشکل برای زندگی و رفاه مردم و سهولت دسترسی مردم به کالای مورد نظرشان برشمرد و تصریح کرد: این اقدام دولت آمریکا اگر در چارچوب مقررات و قوانین بینالمللی نباشد یک نوع جرم، ظلم و تجاوز به حقوق ملتهاست.
روحانی با بیان اینکه امروز گروه یا دولتی میخواهند حقوقی را که ملتها باید در چارچوب مقررات بینالمللی داشته باشند، تضییع کنند، گفت: برجام را با 6 کشور و از جمله آمریکا منعقد کردیم و آژانس بینالمللی انرژی اتمی وظیفه نظارت و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل وظیفه حمایت از آن را دارند.