//
کدخبر: ۸۲۵۱۰ //

نوبت کارزارهای ملی برای حمایت از کالای ایرانی

انتخاب شعار سال 97، فراخوانی برای پشتیبانی همه جانبه از تولیدات ملی به منظور رونق صنایع داخلی است که از فضای واقعی تا مجازی امتداد می یابد و نیازمند کارزارهایی متعدد و کارآمد است.

 نوبت کارزارهای ملی برای حمایت از کالای ایرانی
به گزارش فرتاک نیوز،

رهبر معظم انقلاب دقایقی پس از تحویل سال نو در پیام نوروزی خود، سال 97 را سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری کردند. وجه شاخص شعار امسال مخاطب قرار دادن همگان از آحاد مردم تا مسوولان بود تا با شکل دادن به اراده ای ملی زمینه ساز رونق اقتصاد و صنایع داخلی شوند.

 

نامگذاری امسال در واقع تمرکز بر یکی از اساسی ترین راهکارهایی است که در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و در بند هشتم آن مبنی بر «مدیریت مصرف با تاکید بر اجرای سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالاهای داخلی همراه با برنامه ریزی برای ارتقاء کیفیت و رقابت پذیری در تولید» مورد تاکید قرار گرفته است. به این ترتیب، شعار امسال را می توان تداوم مسیری دانست که طی دو سال گذشته تحت عنوان «اقتصاد مقاومتی» از سوی رهبری ترسیم و طرح ریزی شد.

 

ایجاد تحول در الگوی مصرف داخلی در بسیاری از اقتصادهای نوظهور حرکتی مبنایی بود و به موازات تلاش برای تقویت صنایع داخلی و نیز رقابت پذیری با محصولات خارجی، فرهنگ عمومی شکل گرفت تا پشتوانه مستحکمی را برای شکوفایی بسیاری از صنایع نوپا فراهم سازد؛ فرهنگی که آثار و نمودهای آن را در بازار مصرف کشورهایی چون هند، چین و دیگر اقتصادهای برتر شرقی می توان به چشم دید.

 

همچنان که اشاره شد، اولین گام برای حمایت از تولیدات داخلی افزایش توان رقابت کالاهای ایرانی با نمونه های خارجی است. این در حالی است که طی سال های منتهی به ابتدای دهه جاری، ورود سیل آسای اجناس و کالاهای مصرفی خارجی به بازار ایران، ریشه بسیاری از بنگاه های تولیدی داخلی را سوزاند و به تعطیلی بسیاری از خطوط تولید و بیکاری هزاران کارگر انجامید.

 

با روی کارآمدن دولت یازدهم توقف روند واردات افسارگسیخته و جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق و سرازیر شدن آن به بازار داخلی به عنوان یکی از مهمترین بایسته های اقتصادی- تجاری مطرح شد. همزمان طرح هایی چون اعطای کارت های اعتباری به منظور خرید کالای ایرانی در دستور کار قرار گرفت.

 

با وجود چنین تمهیداتی، بسیاری از تولیدکنندگان داخلی از ضعف حمایت های مالی نظام بانکی و نبود سرمایه کافی برای نوسازی تجهیزات و حتی ادامه روند جاری خود گلایه کرد و خواستار توجه بیشتر به صنایع بومی شده اند. همزمان تغییر ذائقه مصرف کنندگان داخلی، مزایای گروهی از فراورده های خارجی در کیفیت و قیمت و سودآوری واردات برای برخی بنگاه های تجاری چالش هایی را در فرایند حمایت دولت و سایر دستگاه ها از تولیدات داخلی به وجود آورده است.

 

وجود چالش های متعدد پیش روی اصلاح الگوی مصرف داخلی سبب شده تا ضرورت شکل گیری اراده ای در سطح ملی و فراتر از اقدامات دولتی در شعار امسال انعکاس یابد و مسوولیتی عمومی در زمینه حمایت از کالای داخلی شکل گیرد.

 

از جمله راهکارهای شروع اقبالی عمومی به محصولات داخلی به راه افتادن کارزارهایی است که طی سال های اخیر اهداف گوناگونی را با درجات مختلفی از ثمربخشی به نمایش گذاشته اند. علاوه بر کارزارهایی سیاسی که در جریان انتخابات اخیر ریاست جمهوری عرصه های حقیقی و مجازی را در نوردید، طی ماه های اخیر کمپین هایی در زمینه کمک رسانی به زلزله زدگان، توجه به مسائل کودکان بدسرپرست و ... به راه افتاد که توانست علاوه بر شبکه های اجتماعی، در فضای حقیقی نیز آثار خود را نمایان سازد.

 

گرایش به سوی مصرف تولیدات داخلی در سال های گذشته نیز به صورت جسته و گریخته در برخی شبکه های اجتماعی تحت عناوینی چون «ساخت ایران» با معرفی کالاهای ممتاز وطنی آشکار شد اما انقطاع و حوزه محدود چنین کارزارهایی نتوانست آنچنان که باید اهداف اولیه آن را محقق سازد.

 

اکنون اما نامگذاری سال جهت حرکت عمومی دستگاه های حاکمیتی را مشخص ساخته و یکایک شهروندان را مخاطب داده است تا با بهره جویی از راهکارهایی چون طراحی و راه اندازی کارزارهایی مستمر و خلاقانه، فضای عمومی جامعه را در عرصه های مجازی و حقیقی به سوی مصرف کالاهای داخلی و حمایت از محصولات ایرانی هدایت و الگویی تازه را برای زمینه سازی رونق اقتصادی ایجاد و نهادینه کنند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۸۲۵۱۰ //
ارسال نظر