ائتلاف علیه ایران به لرزه افتاد/ عربستان عصبانی است
رسانه ای شدن اختلافات کشورهای حاشیه خلیج فارس در مورد ایران، مانند پتکی بر سر تلاش های ترامپ برای منزوی ساختن تهران خورده است.
در روزهای اخیر بسیاری از رسانه های غربی از جمله آسوشیتدپرس، خبرگزاری فرانسه، بلومبرگ، واشنگتن اگزمینر و ... به این موضوع توجه کرده و گزارش هایی را منتشر ساخته اند.
رسانه های غربی در گزارش های متعددی به تحلیل "عصبانیت عربستان و امارات از رفتار قطر" و "مرگ ائتلاف علیه ایران در روزهای نخست جنینی" پرداخته اند.
در همین راستا خبرگزاری رویترز (Reruter) با انتشار گزارشی تحت عنوان "منازعات کشورهای عربی حاشیه خلیج [فارس]، محور ضد ایرانی ترامپ را به لرزه انداخت" نگاهی داشته به تحولات اخیر در این رابطه.
رویترز نوشت: تنها 10 روز پس از آنکه پرزیدنت دونالد ترامپ از کشورهای اسلامی خواست که برای مقابله با ایران با یکدیگر متحد شوند، یک دشمنی آشکار میان قطر و برخی از همسایگان عربی این کشور در حال تخریب تلاش های ترامپ برای تغییر موازنه قدرت علیه تهران در منطقه است.
براساس این گزارش، در حال حاضر عربستان سعودی و امارات متحده عربی، از رویکرد آشتی جویانه قطر در قبال ایران که رقیب منطقه ای آنان است، بر آشفته و خشمگین هستند.
رویترز می افزاید: ستیزه و مجادله میان کشورهای سنی حاشیه خلیج [فارس] دقیقا پس از آن به وقوع پیوست که ترامپ در نشستی با حضور سران کشورهای اسلامی در عربستان سعودی حضور یافته و ایران را به بی ثبات سازی منطقه و مداخله در امور دیگر کشورها محکوم کرد.
در ادامه این گزارش ضمن بیان اینکه "تهران برای افزایش نفود در منطقه با ریاض در کشمکش و رویارویی است" آمده است: هیچ نشانه ای از فرونشستن این کشمکش وجود ندارد و چشم انداز تشدید تنش ها بین دوحه و ریاض پیش روی ماست که می تواند برای سراسر خاورمیانه پیامدهایی به دنبال داشته باشد.
رویترز در ادامه به تلاش کویت برای میانجیگری بین قطر و عربستان اشاره کرده؛ تلاشی که با باور این خبرگزاری انگلیسی امید چندانی به ثمربخش بودن آن وجود ندارد.
رویترز نوشت: "شیخ تمیم بن حمد الثانی" امیر قطر روز چهارشنبه برای انجام مذاکراتی با همتای خود "شیخ صباح احمد الصباح" راهی کویت شد؛ مذاکراتی که انتظار می رود به شکاف ایجاد شده بین کشورهای شورای همکاری بپردازد.
در ادامه این یادداشت آمده است: اما انتظار و امید کمی برای پایان یافتن سریع دشمنی بین قطر با عربستان و امارات وجود دارد؛ خصومتی بین طرفین سابقه دار است.
رویترز افزود: سه سال پیش هم عربستان سعودی و امارات به عللی مشابه سفرایشان را از دوحه فراخوانده بودند، هرچند سفرا در فاصله کمتر از یک سال به محل کار خود بازگشتند.