سال آینده با چالشی جدی در انجام حج مواجه خواهیم بود
رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به تغییرات نرخ ارز، سال آینده با چالشی جدی در انجام حج مواجه خواهیم بود و هزینهها با این شرایط دو برابر و یا حتی بیشتر خواهد بود.

حجتالاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی که هم اکنون در سفر معنوی حج به سر میبرد و همزمان به عنوان عضو ناظر، از سوی کمیسیون فرهنگی مأموریت یافته گزارشی از روند برگزاری حج تهیه و ارائه کند، با بیان اینکه در حال تهیه گزارشی مفصل از روند اجرایی حج ۹۷ و نقاط قوت و ضعف آن هستم، گفت: بخشی از این نقاط ضعف و مشکلات مربوط به مدیریت داخلی و بخشی نیز مرتبط با عربستان است که باید برای آن تدابیری داشته باشیم.
وی با اشاره به تغییرات برنامهای که در انجام برخی اعمال در حج امسال ایجاد شده، گفت: طبیعتا باید متناسب با این تغییرات، برنامهریزیهای جدید و دقیقی صورت گیرد.
این عضو کمیسیون فرهنگی تأکید کرد: در مجموع باید یادآور شد که تلاشهای بسیار جدی به ویژه در ایام تشریق که حجاج در مشاعر هستند، صورت گرفته که مشکلی در انجام اعمال ایجاد نشود و برنامهریزیهای دقیقی برای زمان ورود و خروج زائران به ویژه در منا انجام گرفته که نتیجه آن شده که در پای جمرات با ازدحام جمعیت و خطرات ناشی از آن روبرو نباشیم.
نماینده مردم مشهد در مجلس اضافه کرد: همه کسانی که توانستند پیاده به جمرات بروند، رمی جمرات را به راحتی در روز عید قربان انجام دادند و امروز که روز یازدهم است گروهها به نوبت براساس تقسیمبندی زمانی در حال حضور در پای جمرات هستند تا رمی جمرات داشته باشند. این مسئله نشان میدهد که بسیاری از مشکلات با برنامهریزی مشخص برطرف یا به فرصت تبدیل میشود.
رئیس فراکسیون قرآن مجلس به موضوع هزینههای حج اشاره کرد و گفت: در طول سفر نقطه نظرات مختلفی در ارتباط با کاهش هزینههای حج دریافت کردم که نیازمند بررسی و تصمیم گیری است.
وی یادآور شد: با توجه به تغییرات نرخ ارز، سال آینده با چالشی جدی در انجام حج مواجه خواهیم بود و هزینهها با این شرایط دو برابر و یا حتی بیشتر خواهد بود که به نظر میرسد باید کمیته خاصی در این ارتباط تشکیل و سریعتر نسبت به مسئله برنامهریزی انجام گیرد.
پژمانفر یادآور شد: مطلع شدم همایشی با موضوع «اقتصاد حج» برگزار شده که کار خوبی است اما در شرایط امروز باید فراتر از برگزاری همایش عمل کرد و کارهای علمیات مناسبی در دستور قرار گیرد.
رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس در بخش پایانی این گفتوگو به اهمیت توجه به ابعاد سیاسی حج و انجام حج ابراهیمی به معنای واقعی اشاره کرد و گفت: چهار دهه قبل حرکتی از سوی جمهوری اسلامی شروع شد و امام راحل(ره)، تغییر مسیری در انجام مناسک حج ایجاد کردند تا حج از حالت بی محتوایی که منحصر به انجام تکالیف فردی بود، خارج شده و به یک جریان بزرگ سیاسی در جهان اسلام تبدیل شود که بر غیر مسلمانان نیز تأثیرگذار باشد و این حرکت از سوی مقام معظم رهبری نیز دنبال شده است، اما آنچه امروز باعث نگرانی است، این است که رویکرد حج ابراهیمی و ایجاد الفت بین جهان اسلام، شتاب لازم را نداشته و در بین زائران این موضوع قابل رصد جدی نیست که باید برنامه خاصی در این مورد داشته باشیم.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.