شعار ما با مردم برای مردم است/ آیین نامه ای که کام همه ما را تلخ کرد
نشست خبری کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه به مناسبت سالروز استقلال کانون وکلا و روز وکیل مدافع در دفتر این کانون برگزار شد.
روح الله وکیلی رییس کانون وکلای دادگستری کرمانشاه در نشست خبری که به مناسبت سالروز استقلال کانون وکلا و روز وکیل مدافع در دفتر کانون وکلای استان کرمانشاه برگزار شد، گفت: عدالت قضایی با میزان آگاهی مردم و خرد جمعی نسبت مستقیمی دارد و قضاوت و ودفاع وکیل با تکیه بر قانون عدالت ظهورمی یابد.
وی یکی از چالش هایی که در جامعه ما شکل گرفته است را موازی سازی دانست و تصویب آیین نامه و قوانین موازی سازی را آسیب به نظام قانون گذاری عنوان نمود و افزود: در برنامه سوم توسعه در ماده ۱۸۷ به قانونگذار برای تاسیس موسسات مشاوره اختیار داده شد ۱۰روز قبل ریاست قوه قضاییه آیت الله املی لاریجانی آیین نامه ای طی ماده ۱۸۷ تنظیم کرد ودرخصوص چگونگی جذب وکیل مقرراتی را وضع نمودوکام همه ما را تلخ کرد که از جمله این مقررات دادن پروانه وکالت به قضات با ۵سال سابقه کار، وتغییر عنوان موسسات مشاوره حقوقی به مرکز وکلا و با توجه به اینکه ما وکلا را آینده سازانی از حیث آموزش برای آینده گان میدانیم ولی این آیین نامه مغایر با شعارهایی است که می خواهیم لیسانسه های حقوق را جذب کنیم.
وی باتاکید به بند ۱۳ سیاست های قضایی نظام و مصوبه تشخیص مصلحت نظام،تعیین ضوابط اسلامی مناسب برای کلیه امور قضایی از قبیل؛قضاوت،وکالت،و کارشناسان و ضابطین و نظارت بر اجرای آن توسط قوه قضاییه می باشد گفت: نحوه جذب وکیل در حیطه کار کانون وکلای دادگستری است و ما این را زیبنده دستگاه قضا نمی دانیم.
وکیلی در ادامه افزود:۶۶سال قبل به همت و تلاش دکتر محمد مصدق ،کانون به عنوان شخصیت حقوقی از وزارت دادگستری جدا،و به عنوان نهادی مستقل شناخته شد.این روز نقطه عطفی در تاریخ این سرزمین به شمار می آید و در واقع با اعلام استقلال کانون های وکلای دادگستری ساختار حقوقی ایران شکل تازه ای به خود گرفت.
رییس کانون وکلا دادگستری استان کرمانشاه تصریح کرد:در سال آینده برگزاری همایش بزرگ اخلاق در امر قضا و وکالت مرتبط با حقوق عامه جامعه را خواهیم داشت و در ادامه خشونت را مبنای بسیاری از جرائم سازمان یافته و خشن دانست واز برگزاری سمینار راه های جلوگیری از خشونت و ارتکاب جرم و بررسی و تحلیل علمی آن خبر داد و افزود:آموزش و پرورش می تواند در این راستا نقش مهمی را ایفا کند وبا فرهنگ سازی و انتقال داده های حاصل از آن به کانون خانواده در جهت تغییر درصد خشونت در سطح جامعه کمک نماید.
این مقام مسئول در ادامه گفت: وکلای ما هر روز در زندان مرکزی و بند نسوان(بانوان) در مقام مشاوره حقوقی،تنظیم دادخواست،لایحه،و پیگیری امورات زندانیان از دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه حضور دارند و روزانه به طور مرتب در دادگستری و کانون وکلا برای کسانی که نیازمند هستند صدها فقره وکالت معاضدتی و تسخیری انجام می گیرد.
وی تعداد وکالت های معاضدتی و تسخیری در نیمه دوم سال ۹۶تا امروز که مستقل از رقم قبلی می باشد را ۲هزارو ۱۴۲ فقره اعلام کرد و افزود: در کمیسیون معاضدت همه وکلای ما که شامل ۶۴۲نفر وکیل و کارآموز وکالت می باشند عضو هستند وهمه آنها به افرادی که تمکن مالی برای گرفتن وکیل ندارند در امور قضایی کمک می کنند و کمیسیون معاضدت هر باراز بین این افراد یک نفر را انتخاب می کند.
رییس کانون وکلا دادگستری استان کرمانشاه تعداد کارآموزان جدید وکالت را ۶۲نفر اعلام کرد و گفت:تا۲۰ اسفند ۹۷ پروانه وکالت کارآموزی آنان صادر خواهد شد ویکی از خدمات این دوره هیئت مدیره به تحصیل کرده های رشته حقوق را بومی گزینی اعلام کرد و گفت:از ۶۰ کارآموزی که کمیسیون اخذ پروانه،تصویب کرد ۳۰نفر بومی گزینی شدند.
وکیلی در مورد وکالت اتفاقی هم گفت:کسانیکه تحصیلات حقوقی دارند می توانند در سال سه فقره وکالت اتفاقی بستگان نزدیک خود را انجام دهند و افزود: کمیسیون معاضدت مراجعین را ثبت نام و پس ازآزمون در صورتی که به مسائل حقوقی احاطه و تسلط داشته باشند برای آنها پروانه وکالت اتفاقی صادرمی کنند. ودر صورت مشاهده تخلف و دورزدن قانون با آنها مقابله می شود حتی اگر پروانه وکالت صادر شده باشد.
وکیلی ازکلنگ زنی محل جدید کانون وکلای استان کرمانشاه در زمینی به مساحت ۷۲۰۰متر مربع خبر داد و افزود:کلنگ زنی این مراسم روز پنجشنبه ۹اسفند۹۷برگزار می شود.
در پایان این مراسم تفاهم نامه ای بین خانه مطبوعات کرمانشاه و کانون وکلای دادگستری در زمینه آموزش اصحاب رسانه و رفع مشکلات حقوقی آنها امضا شد.
خبرنگار:طیبه دولت آبادی
عکس: بنفشه صالحی
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.