دوستی: مخاطبان «دریاچه ماهی» را می پسندند/ وام دار سینمای حاتمی کیا هستم
کارگردان فیلم سینمایی «دریاچه ماهی» گفت: سینمای ایران اصلا قابل پیش بینی نیست فقط میتوانم امیدوار باشم که اتفاق خوبی بیفتد مخصوصا برای کسانی که ژانر دفاع مقدس را دوست دارند قطعا از این فیلم خوششان خواهد آمد.
مریم دوستی کارگردان «دریاچه ماهی» در گفتگو با خبرنگار سینمایی دیباچه درباره دلایل خود برای ساخت این فیلم گفت: طی چند روز اخیر که فیلم به جشنواره راه پیدا کرد خیلی با من تماس گرفتند که چرا به سراغ فیلم دفاع مقدس رفتم. در درجه اول باید بگویم که من کار هنری ام را از نوجوانی با تئاتر شروع کردم و از همان زمان به فکر اجرای یک نمایش با موضوع جنگ بودم و بعد ها دو تئاتر دفاع مقدس نوشتم. شاید یکی از مهم ترین علت های علاقه ام این بود که درست است که از بچه های جنگ نیستم ولی از فرزندان بچه های جنگم و از نزدیک این مهم را لمس کرده ام.
وی تاکید کرد: نسل من کودکی شان را با صدای موشک باران و آژیر گذرانده اند. 18 سالم بود که اولین کار تئاترم را کارگردانی کردم و فکر میکردم که شاید در تئاتر ماندگار باشم اما خیلی زود جذب سینما شدم و برای ادامه تحصیل به خارج از ایران سفر کردم با این حال هرگز هویت خودم را گم نکردم، بلکه مصمم تر و محکمتر برای ادامه کار و زندگی ام , بازگشتم.
دوستی تصریح کرد: باید اعتراف کنم که با دیدن فیلم های آقای حاتمی کیا به سینمای دفاع مقدس علاقه مند شدم و حتی دوست داشتم فیلم های ایشان را چند بار ببینم.
دوستی افزود: من با سینمای آقای حاتمی کیا به ژانر دفاع مقدس سینما علاقه مند شدم. از 7 سال پیش که میخواستم اولین فیلمم را بسازم همه سوژه هایی که به ذهنم می آمد به سینمای دفاع مقدس ختم میشد و در نهایت «دریاچه ماهی» را مقابل دوربین بردم.
دوستی درباره پیش بینی خود از اتفاقاتی که برای «دریاچه ماهی» در جشنواره فیلم فجر خواهد افتاد، تاکید کرد: من فکر میکنم سینمای ایران اصلا قابل پیش بینی نیست فقط میتوانم امیدوار باشم که اتفاق خوبی بیفتد مخصوصا برای کسانی که به ژانر دفاع مقدس و یا متافیزیک علاقمندند قطعا از این فیلم خوششان خواهد آمد. دریاچه ماهی نگاهی عاشقانه به قصه های آدمها و معضلات پس از جنگ دارد.
وی افزود: «دریاچه ماهی» جلوه های ویژه سنگینی دارد "که کمتر فیلمساز اولی جرأت دست زدن به چنین مواردی را دارد موسیقی، تدوین و فیلمبرداری در «دریاچه ماهی» نیز بسیار خاص است.
این کارگردان خاطرنشان کرد: درست است که سینمای آقای حاتمی کیا را دوست دارم و خودم را وامدار سینمای دفاع مقدس ایشان میدانم اما هرگز در فیلم هایم یک پلان فیک و کپی ندارم و یک پلان از هیچ فیلم مهمی که دوست دارم را کپی نکرده ام. کسانی که این کار را انجام میدهند به خودشان اجازه نمیدهند تا زبان جدیدی از سینما را ارائه دهند و من میخواهم زبانشناسی سینمای خودم را بوجود آورم.
دوستی در پایان تاکید کرد: فیلمساز خلاق نباید کپی کار باشد چه در قصه یا دکوپاژ و.... سینمای کپی کاری به جایی نمی رسد.