دومین همایش ملی "جغرافیا و پایداری محیط، منابع و مسائل آب"، در کرمانشاه برگزار میشود
دبیر اجرایی دومین همایش ملی "جغرافیا و پایداری محیط، منابع و مسائل آب و چشمانداز آن در ایران"، گفت: این همایش، ۲۳ آبان در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی برگزار میشود.
" آئیژ عزمی" مدیر اجرایی دومین همایش ملی جغرافیا و پایداری منابع آب در نشست خبری امروز (۱۶ مهر) اظهار کرد: با توجه به اینکه مهمترین چالش عصر حاضر در جهان و به تبع در ایران موضوع مدیریت آب است در گروه جغرافیای دانشگاه رازی برگزاری این همایش در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: اولین دوره این همایش سال ۱۳۹۸ با محور اصول توسعه پایدار با ارسال ۱۲۰ مقاله برگزار شد و فراخوان دومین دوره آن نیز از آبانماه ستل گذشته آغاز و آخرین مهلت ارسال مقالات نیز ۳۰ مهرماه سال جاری است.
دبیر اجرایی دومین همایش ملی "جغرافیا و پایداری محیط، منابع و مسائل آب و چشمانداز آن در ایران، با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است گفت: بر اساس پیشبینی صورت گرفته امیدواریم تعداد مقالات ارسالی به ۲۰۰ تا ۲۵۰ مورد برسد.
وی زمان اتمام داوری مقالات را هفتم آبان سال جاری اعلام کرد و گفت: احتمالا ۱۰ تا ۱۵ مقاله برگزیده در این همایش یک روزه که ۲۳ آبان در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی برگزار میشود، انتخاب خواهند شد و با برنامهریزی انجام گرفته این مقالات در دو مجله مطرح "جغرافیای پایداری محیط" و "مجله آب" چاپ خواهند شد.
عزمی اشارهای هم به مدعوین این همایش داشت و گفت: بر اساس رایزنی انجام شده احتمالا میهمانی از دانشگاه کالیفرنیا آمریکا خواهیم داشت و از اساتید شاخص داخلی نیز برای حضور در این همایش دعوت خواهد شد.
دبیر اجرایی دومین همایش ملی جغرافیا و پایداری منابع آب،هدف از برپایی این همایش را ارتباط با مدیران دستگاه و سازمانهای دولتی به عنوان پل ارتباطی با مردم در راستای مدیریت آب به عنوان منابعی محدود عنوان کرد و گفت: مسائل مطرح شده در این همایش میتواند از طریق مدیران این ادارات و سازمانها به مردم منتقل شود و راهکارهای ارائه شده برای مدیریت آب در کشور مدنظر قرار گیرد.
در ادامه این نشست "ایرج جباری" دبیر علمی این همایش نیز اشارهای به نقش آب به عنوان مایع حیات بشریت داشت و گفت: راهکار و مدیریت مصرف آب باید از طریق دانشگاهها و بصورت کاملا علمی ارائه شود.
وی افزود: هرچند گاها نقش دانشگاهها به عنوان یک منبع علمی معتبر برای حل مسائل و مشکلات موجود و ارائه راهکارهای علمی و دقیق نادیده گرفته میشود اما تصمیمگیری و ارائه راهکار علمی از سوی دانشگاهها گامی مهم در راستای مدیریت آب و منابع آبی است.
دبیر علمی دومین همایش ملی "جغرافیا و پایداری محیط، منابع و مسائل آب و چشمانداز آن در ایران"، در ادامه اشارهای به محورهای این همایش داشت و گفت: در این همایش چالشهای اصلی ایران در ارتباط با منابع آبی کشور، بحرانهای توسعه اول تا ششم دولت و رویکر پیشگیری از وقوع بحرانهای آبی، کفایت برنامه هفتم دولت برای حل پایدار مسائل آبی کشور و چالشهای احتمالی پیشرو در منابع آبی کشور با توجه به نقاط قوت و ضعف برنامه توسعه هفتم در رابطه با استفاده از منابع آب متناسب با رشد جمعیت و توسعه شهرها و روستاها، مدیریت مناقشات داخلی و مرزی، زیرساختهای آبی، کاربری زمین، بحران فرونشینی و پسماند صنعتی و فاضلابهای شهری مدنظر قرار داده شده است.
خبرنگار: طیبه دولتآبادی
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.