//
کدخبر: ۸۵۹۹۲ //

پشت نقاب سربازی در پسرهای پشت نقاب

نمایش «پسرهای پشت نقاب» نمایی از زندگی، سختی و مشکلات پسرانی است که برای به اصطلاح مرد شدن به سربازی می روند.

 پشت نقاب سربازی در پسرهای پشت نقاب
به گزارش فرتاک نیوز،

صحنه نمایش ساده و تاریک است و برای جلب نگاه مخاطب به شخصیت ها، نورهایی مسیر حرکت را روشن می کند، تختهای آهنی که روی چرخ هایی در صحنه نمایش، سوار هستند در اپیزودهای مختلف در نقش تخت، صندلی و قفس، ظاهر می شوند.

این نمایش در 9 اپیزود اجرا می شود که هر کدام با یک بیت شعر از احمد شاملو، مرضیه مهاجر، علی اسدالهی و عباس صفاری روایتگر آن بخش هستند.

«پسرهای پشت نقاب» با مرگ یک سرباز آغاز می شود و در ادامه داستان پنج پسر را که در وضعیت های مختلفی بزرگ شده اند و حالا باید دوران سربازی خود را بگذرانند را به صورت پراکنده برای مخاطب شرح می دهد، کارگردان نمایش نیز انگیزه اصلی خود را برای نگارش این نمایشنامه، مرگ خودخواسته دو سرباز در سربازخانه و یک نوجوان در دستشویی مدرسه عنوان می کند.

پسرانی که در کودکی، مرد و نان آور خانه شده اند و حالا به سنی رسیده اند که باید دوره خدمت سربازی را پشت سر بگذارند، دیالوگ این پسران، سربازی اجباری را به چالش می کشد چون معتقدند نداشتن کارت پایان خدمت در دست، همانند نداشتن دست راست در بدن است چون ازدواج، خرید، فروش، گواهینامه رانندگی و حتی سفر رفتن را نیز برای پسران تقریبا غیرممکن می کند.

در طول نمایش، جمله «پسران با سربازی رفتن، مرد می شوند» بارها و بارها تکرار می شود در حالی که در نفی آن نیز داستان زندگی شخصیتی را تعریف می کند که از 12 سالگی در کوره ها کار می کرده و حالا به اصطلاح برای مرد شدن و ادامه زندگی باید دوران دو ساله سربازی را هم پشت سر بگذارد.

مهاجر نیز در این زمینه معتقد است که مرد شدن با سربازی رفتن اتفاق نمی افتد بلکه خدمت سربازی همانند همه جهان می تواند روندی آموزشی باشد و راهی برای مستقل شدن و توهین و حقارت نمی تواند شخصیت مناسبی را برای پسران رقم بزند.

«صورتم در کوره سوخت و دلم در ریسه بندی خانه آنها» این جمله ای است که یکی از پسران در طول نمایش به زبان می آورد و داستان زندگی پسرانی که پیش از سربازی دل در گرو دختری دارند و برای رسیدن به عشقشان به سربازی می روند اما بعد از گذراندن سربازی، آن دختر را همراه با فرد دیگری در لباس عروسی به تماشا می نشینند.

کارگردان نمایش نیز در این زمینه می گوید: وقتی پسری به سربازی می رود جمعی را همراه با خود درگیر می کند؛ از مادر و پدر تا عشقی که سرنوشت مشخصی ندارد و ممکن است حتی بعد از سربازی نیز در مسیر خوشبختی آنها فراز و نشیب های زیادی ایجاد شود.

سربازی رفتن در تمام جهان مرسوم است اما شکل، روش و شیوه آن متفاوت است و نباید آینده افراد و وابستگان را به مخاطره بیندازد.

نمایش «پسرهای پشت نقاب» به کارگردانی مرضیه مهاجر از 16 تا 30 فروردین ماه در پردیس تئاتر شهرزاد به صحنه می رود.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۸۵۹۹۲ //
ارسال نظر