//
کدخبر: ۴۳۷۵۱۷ //
گوشی های هوشمند

چگونه گوشی اندرویدی را بهینه کنیم – ۷ نکته برای بهبود عملکرد

کند شدن دستگاه های اندرویدی، مساله‌ای است که دیر یا زود گریبان هر کاربری را خواهد گرفت. بنابراین در ادامه به آموزش ترفندهایی برای بهینه تر کردن عملکرد گوشی های اندرویدی خواهیم پرداخت.

چگونه گوشی اندرویدی را بهینه کنیم – ۷ نکته برای بهبود عملکرد
به گزارش فرتاک نیوز،

مهم نیست که یک گوشی میانرده یا اقتصادی اندرویدی را تهیه کنید یا به سراغ قدرتمندترین پرچمداران پریمیوم بازار بروید؛ چرا که پس از گذشت زمانی مشخص، گوشی شما به‌تدریج کند شده و عملکرد ضعیف‌تری ارائه خواهد داد.

این مساله مربوط به گوشی یا برند خاصی نیست؛ چرا که با گذر زمان، حافظه گوشی شما پر از اطلاعات و داده‌های ناخواسته شده و عملکرد گوشی از حالت بهینه خود فاصله خواهد گرفت.

به همین دلیل، آشنایی با روش‌های بهینه‌سازی گوشی های اندرویدی برای هر کاربری واجب است.

به همین دلیل در ادامه این متن سعی داریم چندین ترفند مناسب برای بهینه‌سازی گوشی‌های اندرویدی را به شما آموزش دهیم تا به کمک آن‌ها بتوانید عملکرد گوشی خود را ارتقا دهید.

همان‌طور که در ادامه مطالعه خواهید کرد، برخی از این روش‌ها به هیچ وجه پیچیده نبوده و تنها نیازمند چندین گام ساده خواهند بود. بنابراین به‌سادگی می‌توانید با انجام دادن آن‌ها باعث ارتقای عملکرد گوشی خود شوید.

روش های بهینه سازی عملکرد گوشی های اندرویدی

گوشی خود را به آخرین نسخه اندروید آپدیت کنید

آپدیت سیستم عامل اندروید

پیش از انجام دادن هر روشی برای بهینه‌سازی گوشی اندرویدی خود باید مطمئن شوید که آخرین نسخه اندروید بر روی دستگاه نصب شده است.

آپدیت‌های نرم افزاری اندروید معمولا از دو طریق به کاربران گوشی های اندرویدی کمک می‌کنند. نخستین اثر این بروزرسانی‌ها، برطرف کردن ایرادات امنیتی این سیستم عامل است و اثر دوم، بهینه‌سازی عملکرد و ارتقای تجربه کاربری این دستگاه‌هاست.

در صورت نیاز، یک رام کاستوم روی گوشی خود نصب کنید

رام کاستوم اندروید

هرچقدر هم سعی کنید که یک گوشی پریمیوم با طولانی‌ترین زمان پشتیبانی نرم افزاری را تهیه کنید، زمان پشتیبانی آن سرانجام به پایان می‌رسد!

با به پایان رسیدن این بازه زمانی، سازندگان گوشی انتشار نسخه‌های جدید اندروید و آپدیت‌های امنیتی و نرم افزاری برای آن را متوقف خواهند کرد. بنابراین شما از آن زمان به بعد قادر به آپدیت گوشی خود نخواهید بود.

این مساله البته به معنای آن نیست که شما باید نسخه‌های قدیمی‌تر اندروید را روی گوشی‌تان نصب کنید.

با به پایان رسیدن زمان پشتیبانی نرم افزاری از گوشی‌تان می‌توانید به سراغ رام‌های سفارشی بروید. در حال حاضر اکثر گوشی‌های بازار از رام‌های سفارشی و بهینه‌سازی شده متعددی بهره می‌برند که تجربه کار با جدیدترین نسخه از اندروید را برای‌شان به ارمغان می‌آورد.

از جمله این رام‌ها می‌توان به نمونه‌هایی مثل LineageOS و Pixel Experience یا Paranoid Android اشاره کرد.

البته نصب کردن رام‌های کاستوم با پیچیدگی‌هایی هم همراه است که انجام آن برای کاربران غیرحرفه‌ای را به کاری نسبتا سخت تبدیل می‌کند.

برای انجام این کار شما نیاز دارید که بوت لودر دستگاه را آنلاک کرده و رام سازگار با دستگاه خود را پیدا کنید.

خبر خوب در این زمینه آن است که وبسایت‌ها، گروه‌ها و انجمن‌های مختلفی در اینترنت وجود دارند که می‌توانید از طریق آن‌ها به پیدا کردن رام مورد نظر خود بپردازید. یکی از بهترین منابع برای انجام این کار، انجمن XDA Developers است.

گوشی خود را به‌طور دوره‌ای ریستارت کنید

گوشی اندرویدی بهینه

یکی از بهترین راه‌هایی که می‌توانید از طریق آن عملکرد گوشی اندرویدی خود را بهینه کنید، ریستارت کردن آن است.

ریستارت کردن دستگاه باعث بسته شدن تمامی فعالیت‌های پس زمینه گوشی‌تان شده و بخش زیادی از حافظه را خالی می‌کند.

به این ترتیب گوشی شما سریعتر شده و برنامه‌ها را راحت‌تر باز می‌کند.

البته می‌توانید به‌طور دستی هم به بستن فعالیت‌های پس زمینه بپردازید و از این طریق حافظه دستگاه را خالی کنید. با این وجود، برخی اپلیکیشن‌ها به‌طور دستی قابل بستن نیستند و به این ترتیب، ریستارت کردن گوشی، یکی از روش‌های مهم و سریع برای خالی کردن حافظه به شمار می‌رود.

حافظه گوشی اندرویدی خود را خالی کنید

حافظه داخلی Android

گوشی اندرویدی شما برای اجرای مناسب برنامه های اندرویدی نیازمند حافظه کافی است.

به ادعای گوگل، در صورتی که میزان حافظه خالی گوشی اندرویدی شما کمتر از ۱۰ درصد باشد، شانس روبرو شدن با مشکلات در عملکرد سیستم عامل افزایش چشمگیری می‌یابد.

مهم‌ترین دلیل این اتفاق آن است که با کاهش حافظه خالی دستگاه، اپلیکیشن‌های مختلف فضای کمتری برای ذخیره فایل‌های کش دارند و بنابراین اجرای آن‌ها کندتر انجام می‌شود.

کش، حافظه‌ای بسیار سریع است که اپلیکیشن‌های مختلف برخی اطلاعات خود را در آن ذخیره می‌کنند تا در دفعات بعدی نیازی به لود شدن مجدد آن‌ها نباشد و اپلیکیشن، سریعتر لود شود.

روش‌های مختلفی برای مدیریت حافظه در دستگاه‌های اندرویدی وجود دارد. با این وجود، روش پیشنهادی ما استفاده از اپلیکیشن Files گوگل است.

اپلیکیشن‌های کم‌استفاده را حذف کنید

طبیعتا هریک از ما اپلیکیشن‌های زیادی را روی گوشی اندرویدی خود نصب می‌کنیم. با این وجود احتمالا برخی از این برنامه‌های نصب شده چندان مورد استفاده قرار نگرفته و صرفا بخشی از حافظه و منابع دستگاه را به خود اشغال می‌کنند.

علاوه بر این، برخی از این برنامه‌های کم‌استفاده ممکن است چندین فعالیت مختلف را هم در پس زمینه اجرا کنند و باعث اشغال شدن حافظه رم دستگاه شوند. این مساله نیز به نوبه خود باعث کندتر شدن گوشی خواهد شد.

بنابراین، راحت‌ترین راهی که می‌توان از طریق آن عملکرد بهینه تری را برای گوشی های اندرویدی رقم زد، حذف این اپلیکیشن‌هاست.

برای مشاهده این که کدام اپلیکیشن‌ها در مقایسه با سایرین، کمتر استفاده می‌شوند، لازم است که وارد فروشگاه گوگل پلی شوید و پس از وارد شدن به پروفایل خود، گزینه Manage Apps and Devices را انتخاب نمایید.

اپلیکیشن های کم استفاده

در این قسمت می‌توانید تب Manage را مشاهده کنید که در آن‌ها اپلیکیشن‌های مختلف بر اساس میزان استفاده مرتب شده‌اند و شما می‌توانید هریک را انتخاب کرده و حذف نمایید.

نسخه‌های سبک‌تر از اپلیکیشن‌های مختلف را نصب کنید

گوشی اندرویدی بهینه

بسیاری از اپلیکیشن‌های مهم و پرطرفدار اندروید، علاوه بر نسخه‌های اصلی، نسخه‌ای سبک‌تر (Lite) را نیز منتشر کرده‌اند که فاقد برخی قابلیت‌های پرمصرف بوده و مصرف انرژی پایین‌تری دارد.

به‌عنوان مثال، اپلیکیشن‌های فیسبوک لایت و مسنجر لایت به اندازه نسخه‌های کامل این برنامه‌ها سنگین نبوده و منابع کمتری از دستگاه را به خود اختصاص خواهند داد.

در نتیجه، دستگاه برای اجرا کردن این اپلیکیشن‌ها نیازمند تکاپوی کمتری بوده و عملکرد بهینه‌تری را ارائه خواهد داد.

سرعت انیمیشن‌های دستگاه خود را تنظیم کنید

تغییر تنظیمات سیستم عامل اندروید هم یکی از روش‌هایی‌ست که می‌تواند باعث افزایش سرعت و بهینه‌تر شدن عملکرد آن شود. یکی از تاثیرگذارترین تنظیمات سیستم عامل اندروید که می‌تواند به‌طور محسوسی باعث القای حس بهینه‌تر شدن عملکرد اندروید شود، سرعت انیمیشن‌هاست!

البته باید توجه کنید که تغییر سرعت انیمیشن‌ها اساسا تاثیر چندانی در عملکرد گوشی ندارد؛ بلکه با روان‌تر کردن نمایش ظاهری رابط کاربری، صرف حس یک سیستم عامل سریعتر را القا می‌کند.

برای تغییر سرعت انیمیشن‌های اندروید باید از طریق بخش تنظیمات گوشی خود، گزینه‌های مربوط به توسعه‌دهندگان (Developer Options) را فعال کنید.

پس از انجام این کار، وارد بخش تنظیمات توسعه‌دهندگان شده و سرعت نمایش انیمیشن‌ها را تغییر دهید. به‌طور خاص، هریک از تنظیمات را روی عبارت 0.5x قرار دهید تا انیمیشن‌ها سریعتر نمایش داده شوند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۳۷۵۱۷ //
ارسال نظر