//
کدخبر: ۱۰۹۰۳۱ //

آی‌کیوهای بالای ۱۳۰ وارد مدارس سمپاد شوند/ برگزاری المپیاد جهانی زیست‌شناسی با تمهیدات امنیتی

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان از آغاز برگزاری بیست و نهمین المپیاد جهانی زیست شناسی ۲۰۱۸ از ۲۴ تیرماه در تهران خبر داد و جزئیات آن را تشریح کرد.

آی‌کیوهای بالای ۱۳۰ وارد مدارس سمپاد شوند/ برگزاری المپیاد جهانی زیست‌شناسی با تمهیدات امنیتی
به گزارش فرتاک نیوز،

فاطمه مهاجرانی در نشستی خبری با اشاره به اینکه بیست و نهمین المپیاد جهانی زیست شناسی از ۲۴ تا ۳۱ تیرماه برگزار می‌شود گفت: المپیاد زیست شناسی، چهارمین المپیادی است که میزبانی آن بر عهده ایران است.

وی افزود: در هر تیم چهار دانش آموز حضور دارند و معمولا یک لیدر و یک سرپرست آنها را همراهی می‌کنند.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان با بیان اینکه این المپیاد سال گذشته در انگلستان برگزار شد و ۶۴ کشور شرکت کردند گفت: امسال ۷۸ کشور در المپیاد شرکت می‌کنند که۲۳ مورد کشورهای اروپایی هستند و رکورد خوبی است. به جز رژیم غاصب صهیونیستی، همه کشورها می‌توانستند شرکت کنند و محدودیتی نداشتیم.

مهاجرانی ادامه داد: ۵۱۰ مهمان داریم که ۲۸۰ نفرشان دانش آموز هستند. المپیاد در دو مرحله تئوری و عملی برگزار می‌شود که افتتاحیه آن روز ۲۴ تیرماه در هتل اسپیناس پالاس و اختتامیه در روز ۳۰ ام تیر در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سوالات طراحی شده و با تمهیدات امنیتی در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد گفت: آزمون در چهاربخش از جمله زیست گیاهی، جانوری و تکاملی برگزار می‌شود و تیم علمی از دو سال گذشته کار خود را شروع کرده است. همه تمهیدات برای آزمون عملی نیز آماده است و با توجه به نوسانات نرخ ارز مشکل و تاخیر برای تهیه و خرید وسایل نداشتیم، هرچند با مشکل افزایش قیمت روبرو بودیم.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان با اشاره به معرفی جاذبه‌های فرهنگی و نام آوران علمی برای مهمانان بین المللی گفت: برخی مهمانان ما شاید اولین و آخرین باری باشد که به ایران سفر می‌کنند. به همین خاطر بازدیدهای فرهنگی از موزه ها را برای آنها در نظر گرفتیم و امیدواریم ۵۰۰ سفیر خوشحال را به کشورهای خودشان باز گردانیم. برای ما مهم است در فرایند ایران هراسی که در دنیا در حال شکل گیری است بتوانیم در این فرصت طلایی دانش آموزان کشورهای دیگر را با اندوخته‌های غنی فرهنگی ایران آشنا کنیم.

مهاجرانی با اشاره به حضور ۶۴ معلم زیست شناسی در المپیاد عنوان کرد: ۲۰۰نفر از افراد برجسته زیست شناسی به ایران می آیند و از حضور آنها در راستای تقویت بنیه علمی معلمان استفاده می کنیم. کارگاه‌های آموزشی در حاشیه المپیاد برگزار می‌شود تا معلمان با دستاوردهای نوین آشنا شوند. همچنین تعدادی از مدیران مدارس نیز حضور دارند.

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۶۶ ایران ۶۸۱ مدال طلا، نقره و برنز کسب کرده است گفت: ۷۲ مورد از این مدال ها مربوط به المپیادهای زیست شناسی است.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان هزینه برگزاری این المپیاد را ۱۵ میلیارد تومان اعلام و اظهار کرد: تا کنون در کل المپیادها ۷۱ درصد پسر و ۲۹ درصد دختر بوده اند اما در المپیاد زیست شناسی نسبت حضور دختران و پسران برابر است و از ایران دو دختر و دو پسر شرکت می کنند که هرچهار نفر ساکن تهران اند.​

ثبت نام ۱۵۰ هزار نفر در آزمون هوش ورودی پایه هفتم

افراد با آی‌کیو بالای ۱۳۰ وارد مدارس سمپاد شوند/ ۲ تا ۳ درصد جامعه استعداد درخشانند

وی در بخش دوم سخنان خود با بیان اینکه ۱۵۰ هزار نفر برای شرکت در آزمون هوش ورودی پایه هفتم متوسطه ثبت نام کرده‌اند گفت: اقبال به این مدارس بالاست. هرچند باید این امر نهادینه شود که حضور در سمپاد مساوی موفقیت نیست و هر شخصی باید در مسیر خودش قرار بگیرد.

مهاجرانی افزود: اگر فردی آی کیوی (بهره‌ هوشی) بالای ۱۳۰ نداشته باشد و وارد این مدارس شود ظلم در حقش شده و آسیب می بیند. اینکه در برخی مناطق ۲۰ درصد دانش آموزان استعداد درخشان بودند جای تامل داشت زیرا دو تا سه درصد افراد جامعه استعداد درخشان هستند.

وی درباره روش سنجش هوش برای ورود به مدارس متوسطه اول تیزهوشان عنوان کرد: معتقد نیستیم سنجش هوش بهترین روش است اما همین که یک پله از درس خواندن صرف بالا رفته‌ایم یعنی وضع بهتر شده است. هرچند استاندارد این است که بدون آزمون عمومی دانش آموزان نخبه از سوی مدارس و معلمان شناسایی شوند و امیدواریم روزی مدارس به حدی از کیفیت برسند که نیازی به مدارس سمپاد نباشد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ايسنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۰۹۰۳۱ //
ارسال نظر