"بیمه سلامت" متعهد به پوشش محرومان است
معاون وزیر بهداشت گفت: با توجه به قوانین فعلی، سازمان بیمه سلامت متعهد گسترش بیمههای درمانی و تحت پوشش قرار دادن محرومین است.
دکتر ایرج حریرچی در آیین رونمایی از آثار علمی و سایت مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت گفت: یکی از بزرگترین مشکلاتی که منجر به اجرای طرح تحول سلامت شد، این بود که همه مردم بیمه شوند. در نتیجه انتظار این است که مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت این دغدغه را داشته باشد که چطور میتوان تمام مردم را بیمه کرد. تاکنون پژوهشی منتشر نشده که چرا برخی افراد در کشور بیمه نشدند. البته مسائلی مانند همپوشانیهای بیمهای نیز مطرح است و بسیار اهمیت دارد.
وی بیان کرد: نظام سلامت چهار هدف افزایش سلامت مردم، محافظت مالی مردم در برابر مخاطرات ناشی از مسائل مالی بیماریها، پاسخگویی به نیازهای بهداشتی و کیفیت خدمات و کارآیی دارند. در نتیجه هر پژوهشی که توسط سازمان بیمه سلامت انجام میشود، باید در چهارچوب این اهداف باشد.
حریرچی ادامه داد: در پژوهشها و اطلاعات پایه نظام سلامت مشکلات بسیاری در گذشته وجود داشت، اما در حال حاضر این مشکلات برطرف شده است. یکی از ابزارهای سیاست گذار حوزه سلامت این است که بار مراجعه و تعداد ویزیت را بداند. تا چند سال پیش این اطلاعات در کشور وجود نداشت.
معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: بدیهیترین اصل در بیمه این است که رابطه بین حق بیمه و بسته خدمات سلامت چیست. مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت باید به وظایف اصلی بیمه مثل بالا رفتن پوشش بیمهای و غیره توجه ویژه کند. زیرا با توجه به قوانین فعلی، سازمان بیمه سلامت متعهد گسترش بیمههای درمانی و تحت پوشش قرار دادن محرومین است.
رضا ملکزاده - معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز در این مراسم گفت: سازمان بیمهگر زمانی قدرتمند خواهد بود که مجموعه پزشکان با آن سازمان به خوبی کار کنند.
وی ادامه داد: در ۱۹۶ کشور از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ موارد مختلفی بررسی شده که چطور میتوان خدمات سلامت را به شکل عادلانه در دسترس همه مردم قرار داد. یکی از موارد مهم در این زمینه این است که بتوانیم در گام اول میزان پوشش سلامت در کشور را به درستی اندازه گیری کنیم و میزان مصرف ابزارهای تشخیصی و درمانی را بدانیم. همچنین باید سرانه مصرف هر نفر از نظام سلامت و هزینههای آن را در اختیار داشته باشیم.
ملک زاده اظهار کرد: در آمریکا به ازای هر نفر که به کلینیک سرپایی میرود، ۵۰۰ دلار هزینه میشود. اگر یک نفر بستری شده و مرخص شود ۲۲ هزار دلار هزینه دارد و این بالاترین رقم پرداختی برای سلامت در جهان است. این در حالی است که آمریکا در ردهبندیهای شاخصهای سلامت در جهان گاهی کشور بیستم یا سیام است. در نتیجه آنچه کیفیت را تعیین میکند همیشه پول نیست و نظام بیمهای و مدیریت و استفاده درست از امکانات اهمیت دارد. این در شرایطی است که ۵۰ میلیون آمریکایی بیمه نیستند. البته در جهان دسترسی مردم به خدمات سلامت بهتر شده است. کشورهایی مثل چین و اندونزی، تایلند و ترکیه در فراهم کردن زیرساختهای سلامت نسبت به سایر کشورها بهتر بودند. برخی کشورهای آفریقایی به علت افزایش جمعیت و مشکلات دیگر در این زمینه وضعیت بدتری پیدا کردند. برای به نتیجه رسیدن در این زمینه در ایران باید در کنار تامین بودجه و امکانات، نیازمند سیستمی هستیم که از خدمات سلامت به درستی مراقبت کند.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان بیمه سلامت، وی بیان کرد: در طرح تحول سلامت، دسترسی مردم به خدمات سلامت افزایش یافت، اما در این زمینه نیازمند سیستمی هستیم که این دسترسی را مدیریت کند. یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت این است که تا سال ۲۰۳۰ بتوانیم پوشش خدمات را بهتر کنیم. فقط ارائه خدمت به بیمار معیار نیست و باید به کیفیت خدمات نیز توجه کرد. مدیریت نظام خدمات رسانی سلامت به وسیله تعامل با پزشکان و انجمنهای پزشکی مقدور است.
ملکزاده گفت: در آمریکا چیزی حدود یک میلیون نفر در سال دچار سکته مغزی میشوند و این موضوع هزینه زیادی را به این کشور تحمیل میکند. سازمان بیمه آمریکا بودجهای در نظر گرفت تا در این زمینه پیشگیری شود و توانستند ۵۰۰ هزار از این مورد را کم کنند. این نشان میدهد که سرمایهگذاری یا مشارکت در پیشگیری، منجر به صرفهجویی بزرگی در حوزه سلامت میشود. به طور مثال ایرانیان ۲ برابر مردم دنیا از نمک استفاده میکنند و این یکی از مهمترین دلایل فشار خون و معلولیتها و بیماریهای قلبی و عروقی است. درباره فعالیتهای بدنی نیز مردم ایران به همین شکل هستند و فعالیت فیزیکی چندانی ندارند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: یکی دیگر از مسائل مهم در حوزه بیمه سلامت این است که بودجه بیمه را به صورت واقعی و بر اساس تورم و ضریب خسارت پیش بینی و بودجه بیمه را واقعی کنیم که چندان تحقق پیدا نکرده است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.