جزئیات کامل محدودیت های کرونایی در پایتخت
اعمال محدودیتهای کرونایی هفتههای اخیر تهران در حالی ادامه دارد که با تصمیم ستاد ملی کرونا، پروتکلهای جدیتری از ابتدای آذرماه به مدت ۲ هفته در این استان اجرا میشود؛ محدودیتهایی که قصد تعطیلی کسبوکار را ندارد و تنها با هدف به حداقل رساندن «تجمعها» و «ترددها» اعمال خواهد شد.
این تصمیمهای جدید در جلسه روز شنبه، ۲۴ آبانماه در ستاد ملی مقابله با کرونا اتخاذ شد و بر اساس آن سطوح هشدار در سه مرحله نارنجی، زرد و قرمز تقسیمبندی شد و چنانچه سطح آن در تهران یا شهرستانهای دیگر بحرانی گزارش شود، «لاک داون» یا «قرنطینه کامل» مطرح میشود.
بر همین اساس در سطح هشدار قرمز که تهران در چنین شرایطی قرار دارد، تنها مشاغل خدماتی سطح یک و یکسوم کارکنان دولت تعطیل نیستند و بقیه مشاغل تعطیل میشوند.
به گزارش فرتاک نیوز،در مجموع از روز شنبه، اول آذرماه «نسبت به خروج از شهرها سختگیری خواهد شد»، «تردد از شهر به شهر ممنوع خواهد بود»، «فقط تولیدکنندگان و تامینکنندگان کالاها و تولیدات مورد نیاز و ضروری مشغول فعالیت خواهند بود»، «سازمان برنامه و بودجه، بودجه لازم را در اختیار وزارت بهداشت قرار میدهد تا تست به ۱۰۰ هزار نفر برسد» و موارد دیگری که در این گزارش برای جمعبندی آنها تلاش میشود.
«مدارس و دانشگاهها و آزمونها کاملاً غیرحضوری» و «مساجد و نمازجمعه تا دو هفته تعطیل خواهند بود»؛ ضمن اینکه هر نوع جلسه رسمی در مناطق قرمز تا سقف ۱۵ نفر مجاز است و باید چهار متر فاصله بین افراد رعایت شود.
دکتر علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا میگوید: در اکثر مراکز استانها از جمله تهران، به جز مشاغلی که مایحتاج ضروری مردم را تامین میکند یا به مسائل ایمنی و سلامت مربوط میشود، همه مشاغل تعطیل میشود.
به گفته وی تعطیلیها فقط شامل مشاغل نیست و مدارس، آموزشگاهها، دانشگاهها و مراسم فرهنگی و مذهبی را نیز شامل میشود و به واقع، در سطوح هشدار یک، دو و سه آموزشها و مدارس غیرحضوری است و برای دانشگاهها و مراسم مذهبی و فرهنگی نیز فعلا به مدت دو هفته محدودیت ایجاد میشود.
دکتر رئیسی ادامه میدهد: در مورد فعالیت کارکنان ادارات نیز بر اساس تصمیم ستاد ملی کرونا در شهرستانهای با سطح هشدار ۳ و قرمز فقط حدود یکسوم کارکنان در محل کار حضور پیدا کرده و مسئولان ادارات با توجه به ضرورت، برای نوبتدهی فعالیت آنها تصمیمگیری میکنند.
به گفته وی محدودیتهای بعدی برای تردد وسایل نقلیه است و در شهرستانهایی با وضعیت دو و سه یعنی قرمز و نارنجی، خودروهای بومی با پلاک هر شهرستان حق خروج از شهرستان را ندارند و خودروهای با پلاک غیربومی شهرستانهای دیگر حق ورود به این شهرستانها را نخواهند داشت.
تکلیف گروههای شغلی تهران از اول آذرماه
گروههای شغلی یک یعنی بیمارستان، داروخانه، مطب، آمبولانس، آتشنشانی، سوپرمارکت، نانواییها، امنیت، سلامت، تعمیرگاههای لوازم خانگی و پمپ بنزین به هیچ وجه نباید تعطیل شود اما گروههای شغلی ۲ و ۳ و ۴ زمانی که یک شهر در وضع قرمز باشد، تا دو هفته تعطیل میشود که تهران نیز در چنین وضعیتی قرار دارد.
گروه شغلی یک به هیچ وجه در تهران تعطیل نمیشود اما گروههای شغلی دو، سه و چهار با توجه به قرمز بودن وضعیت کرونا در پایتخت تعطیل خواهد بود.
اما گروه شغلی ۲ شامل کدام صنوف هستند؟ این گروه عبارتند از پاساژ، مراکز خرید، تمرین و انجام مسابقات ورزشی، مساجد، مصلیها، قنادی و شیرینی فروشیها، آبمیوه و بستنی فروشیها، مراکز تهیه و طبخ غذا که اگر بیرونبر باشد میتوانند باز باشند.
آرایشگاههای مردانه، بازار فروش خوردو، مراکز شمارهگذاری اتومبیل، بازار فروش فرش، موکت، فرش ماشینی، اسباببازی فروشیها، فروش لوازم خانگی، عمده فروشیها و خرده فروشیها، خدمات چاپ و دیجیتال، تزئینات داخلی ساختمانی، کادوفروشیها، پارچه فروشیها، عکاسیها، آژانسهای مشاوره املاک، پرده سراها، فروش مبلمان، کیف و کفش، نوشتافزار، خیاطی و خرازیها و لوازم آرایشی و بهداشتی هم جزو گروه شغلی ۲ هستند.
گروه شغلی ۳ شامل دانشگاهها، مدارس، زبان سراها، آموزشگاههای فنی و حرفه ای، کتابخانهها، استخرهای سرپوشیده، موزهها و موزه باغها، سینما و تئاتر، آرایشگاهها، مساجد و مصلیها بوده و ممنوع بودن برگزاری هرگونه آزمون حضوری جزو گروه ۳ شغلی است.
گروههای شغلی ۴ شغلهایی از جمله برگزاری مراسمهای اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایشها، فعالیت باشگاههای ورزشی، مدارس شبانهروزی، کافه و قهوه خانههاست.
یک تصمیم جدید برای تردد درونشهری
عصر دوشنبه ۲۶ آبانماه، ستاد ملی کرونا نشست فوقالعادهای تشکیل داد تا در پایان آن خبر از تصمیم و مصوبه جدیدی بدهد و در همین زمینه دکتر رئیسی، معاون وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که تردد درون شهری از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح از اول آذرماه ممنوع است و این اقدام در ادامه تشدید محدودیتها در شهرها و مناطق قرمز اعمال میشود.
در این جلسه تاکید شده بود که بحث نظارت و دستورالعملها باید متناسب باشد و برخی اصلاحات نیز انجام شود و یکایک مشاغل مورد بررسی قرار گرفته و جوانب مختلف آنها بررسی شود؛ البته با تعطیلی بانکها در آن جلسه هم موافقت نشد زیرا صنایع کشور فعال است و این فعالان اقتصادی به بانکها وابسته هستند.
به گفته دکتر رئیسی بحث محدودیت در ترددها دو نوع است؛ شهرهای قرمز دو نوع محدودیت درونشهری و بیرونشهری دارد و تهران که جزء مناطق قرمز میباشد با این محدودیتها مواجه است؛ به عنوان مثال شهروند تهرانی با پلاک بومی شاید در خارج از شهر، شغلی داشته باشد ولی قرار نیست وارد شهر دیگری شود و اگر وارد یک شهری دیگر شود، باید جریمه پرداخت کند اما اگر از محدوده شهر خارج شود و وارد شهری دیگر نشده و بار دیگر برگشته باشد، شامل جریمه نمیشود.
اقشاری که نیاز به تردد شبانه دارند از جمله خبرنگاران و پرستاران باید از طریق سازمان خود شماره پلاک خودروهای خود را به نیروی انتظامی بدهند تا جریمه نشوند؛ همچنین کارفرمایان هم میتوانند با تحویل لیست افراد خود به نیروی انتظامی مانع جریمه آنها شوند.
مبلع جریمه برای تردد شبانه ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده و افراد نیارمند به تردد میتوانند تا قبل از پرداخت جریمه این موضوع را عنوان و اگر اشتباهی جریمه برای آنها صادر شده است را برطرف کنند.
محدودیتهای مسافران و رانندگان مبتلا
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تصمیمهای اتخاذ شده در مورد تردد وسائل حملونقل عمومی اعم از مترو، شرکت واحد، تاکسی و کرایه برونشهریها میگوید: تا دو هفته سامانهای راهاندازی میشود تا از طریق این سامانه ابتلای افرادی که با اتوبوس مسافرت میکنند، مشخص شود که در صورت تایید ابتلاء، به مبتلایان بلیط فروخته نمیشود.
دکتر رئیسی در مورد رانندههای اسنپ و تپسی نیز تاکید میکند که تا شب گذشته بیش از ۹۴۰ راننده اسنپ به ویروس کرونا مبتلا بودند که سیستم آنها را بسته شد و دیگر نمیتوانند مسافر جابجا کنند.
در حالی که از ٢٠ آبانماه، اتمام ساعت کاری تمامی خطوط داخلی مترو ساعت ٢٠.٣٠ و خط مترو کرج و گلشهر ساعت ٢٠ اعلام شده بود، بر اساس ابلاغ مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا از روز شنبه اول آذر ساعت کار مترو تهران و حومه افزایش مییابد.
فعالیت تاکسیهای اینترنتی، تاکسیها، آژانسها و … ایرادی ندارد و جریمهای برای این افراد صادر نمیشود؛ در سفرهای بینشهری با حملونقل عمومی هم باید مسافران مشخص شود که کرونا ندارند و ظرفیت آن وسیله نقلیه هم بیش از ۶۰ درصد نباشد.
اگر افراد ممنوعیت خروج از شهرهای قرمز را رعایت نکنند و اگر از راه در رویی خارج و در جادهها دیده شدند، در صورت خروج از شهرهای قرمز یک میلیون تومان و در صورت خروج از شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان جریمه میشوند.
تداوم تعطیلی فعالیتهای ورزشی
تعطیلی استخرها و فعالیت در رشتههای ورزشی پربرخورد در حالی ادامه مییابد که خبرهای دیگری از تعطیلیهای احتمالی نیز به گوش میرسد و فدراسیون والیبال خبر داده است که با توجه به اعمال این محدودیتهای جدید، امکان تعطیلی لیگهای والیبال نیز وجود دارد.
گفته میشود که فدراسیون والیبال در حال رایزنی با مسوولان ذیربط است و خبر تکمیلی درباره احتمال تعطیلی مسابقات به زودی اطلاعرسانی میشود؛ هرچند که هم لیگ زنان و هم مردان بر اساس تصمیمهای قبلی به صورت متمرکز در تهران برگزار میشود.
لیگ برتر زنان قرار است از پنجشنبه ۲۹ آبان به صورت متمرکز در تهران آغاز شود و بر اساس برنامهای که پیش از این اعلام شده بود، مسابقات در روزهای اول و سوم آذر نیز ادامه خواهد داشت.
لیگ برتر مردان نیز که به صورت متمرکز در تهران برگزار میشود، قرار است در روزهای ۵، ۷ و ۹ آذر پیگیری شود.
برگزاری لیگ فوتبال نیز ظاهرا ادامه دارد اما فدراسیون برنامه هفته سوم را اعلام نکرده است.
موفقیت در گرو همکاری مردم
عبدالرضا رحمانی فضلی، فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا به طرح جدید محدودیتها و تعطیلیهای کرونایی اشاره میکند و میگوید: این طرح تنها با همکاری مردم و کار رسانهای برای تغییر در شیوه زندگی مردم در دوران کرونا میسر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مردم به عنوان اصلیترین پایه در این موضوع هستند، اضافه کرد: همه این کارها برای مردم است و همه اینها با کمک مردم محقق میشود، اگر کمک مردم نباشد ما نمیتوانیم کاری را انجام دهیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه در شرایط کنونی هیچکس راضی به ایجاد ممنوعیت نیست، افزود: اصل بر برقراری ممنوعیت نیست اما وقتی با اقلیتی مواجه میشویم که وظایف و مسئولیتهای شان را انجام نمیدهند، مجبور میشویم محدودیت ایجاد کنیم.
او همچنین با اشاره به اینکه مردم ما هنوز نسبت به قرنطینه آموزش کافی را ندیدهاند، افزود: در ستاد مجوز گرفته شد که از هتلها و مسافرخانهها هم برای قرنطینه استفاده شود؛ افرادی که شناسایی شده و در بیمارستان بستری نمیشوند، رصد و کنترلی روی آنها صورت نمیگیرد اما از این به بعد با نرمافزار «ماسک» و با کمک وزارت ارتباطات این افراد از طریق تلفن همراهشان رصد میشوند.
به گزارش فرتاک نیوز اگرچه تصمیمها در سطح ستاد ملی کرونا منتهی به اعمال محدودیتها شده است و این محدودیتها در موقعیتهای اداری و اماکن عمومی و... اتفاق میافتد اما بخش عمده اثربخشی اعمال محدودیتها به همکاری مردم مربوط میشود.
همکاری مردم در سطح زندگی شخصی و رفتارهای بهداشتیشان در سطح خانواده بسیار مهم است و اگر که این همراهی اتفاق نیافتد، همه تصمیمها و اقدامات ستاد ملی کرونا بینتیجه خواهد بود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.