//
کدخبر: ۶۵۷۶۷ //

خوزستان رتبه دوم در زمینه تلفات جاده‌ای/اصلاح ۱۵ نقطه پرحادثه خوزستان در سال جاری

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان با بیان اینکه در 7ماهه سال 96 میزان فوتی‌ها در جاده‌های استان، 15.4 درصد کاهش پیدا کرده است، گفت: کیفیت خودرو نقشی اساسی در تلفات تصادفات دارد به طوری که پراید بیشترین سهم تلفات جاده‌ای در استان خوزستان را دارد.

خوزستان رتبه دوم در زمینه تلفات جاده‌ای/اصلاح 15 نقطه پرحادثه خوزستان در سال جاری
به گزارش فرتاک نیوز،

 غلام‌عباس بهرامی‌نیا در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت "هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری" در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در بخش حمل و نقل عمده کارهای اجرایی به بخش خصوصی واگذار و بیش از 97 تا 98 درصد از کارها برون سپاری شده است و فقط بخش حاکمیتی کارها بر عهده ما است .

وی افزود: کار اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای در حوزه حمل و نقل، برنامه‌ریزی و سیاست گذاری در حمل و نقل جاده‌ای و شبکه‌های مواصلاتی راه‌ها در استان است. همچنین در بحث راهداری نیز، نگهداری از شبکه راه‌های کشور بر اساس قوانین و مقررات بر عهده ما است .

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان تصریح کرد: استان خوزستان دارای 16هزار و 993 کیلومتر انواع راه‌ها را است که بیش از 1660 کیلومتر از این راه‌ها، راه‌های شریانی است و 1642 کلیومتر نیز راه ترانزیتی در استان وجود دارد .

بهرامی نیا عنوان کرد: استان به واسطه موقعیت خاصی که از نظر جغرافیایی، صنایع و... دارد، یک استان ویژه و حمل و نقلی در کشور به حساب می‌آید و شکل‌های مختلف حمل و نقلی نیز در آن وجود دارد. استان خوزستان از معدود استان‌هایی است که مدهای مختلف حمل و نقل در آن است .

خوزستان در بسیاری از شاخص های حمل و نقلی رتبه اول را دارد

وی با بیان اینکه استان خوزستان در بسیاری از شاخص‌های حمل و نقلی در کشور رتبه اول را دارد، گفت: در استان خوزستان 3 پایانه باربری، 24 پایانه مسافری، 2پایانه مرزی، 143 شرکت فعال مسافربری، 302 شرکت فعال کالا و یک شرکت حمل و نقل توانمند فعال است .

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان اظهار کرد: در استان خوزستان 43 مجتمع خدمات رفاهی وجود دارد که در این زمینه استان اصفهان و خوزرستان مشترکا مقام اول را دارند. از نظر پراکنش این مجتمع‌های خدمات رفاهی به نسبت طول راه‌ها به تنهایی در جایگاه نخست کشور قرار داریم .

بهرامی نیا بیان کرد: به ازای هر 55کیلومتر راه در استان خوزستان، یک مجتمع خدمات رفاهی در طول جاده‌ها وجود دارد و در این زمینه حتی از استان اصفهان نیز بالاتر هستیم. این شاخص در سطح کشور 129.7 کیلومتر است و استان خوزستان در این زمینه از میانگین کشوری وضعیت بهتری دارد .

خوزستان رتبه دوم در زمینه تلفات جاده‌ای

وی با اشاره به اینکه خدماتی که در سطح محورهای استان ارائه می شود، مطلوب است، ادامه داد:استان خوزستان بر اساس آمار پزشکی قانونی در 7ماهه امسال پس از استان فارس، پرتلفات ترین استان کشور است .

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان بیان کرد: این مساله به واسطه طول راه‌هایی است که در استان خوزستان وجود دارد و باعث می‌شود تا شاهد تردد بیشتری در استان باشیم. در 7ماهه سال 95، 371 فوتی داشتیم، اما در 7ماهه سال 96، شاهد فوت شدن 314نفر در جاده های استان بودیم که این آمار بیانگر کاهش 15.4 درصدی میزان فوتی‌ها در جاده های استان است .

خوزستان در کاهش تلفات در کشور رتبه چهارم را دارد

بهرامی نیا با بیان اینکه استان خوزستان در زمینه کاهش تلفات رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: ما تردد بسیار زیادی را با توجه پتانسیل‌های استان در بخش‌های مختلف شاهد هستیم و این رتبه با توجه به طول راه‌های استان، رتبه مناسبی در کشور است.

وی با اشاره به اینکه 48درصد از تلفات استان بر اثر واژگونی است، گفت: 45درصد از تصادفات در استان خوزستان در روز و 55درصد دیگر در شب اتفاق می افتد. در ساعت 14تا 22 بیشترین میزان تصادفات را در جاده های استان شاهد بوده ایم. همچنین در تصادفاتی که شاهد تلفات هستیم، 75درصد تلفات مرد و 25درصد زن هستند .

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان عنوان کرد: بیش از 70درصد از تلفات در محل حادثه اتفاق می افتد و این مساله بیانگر آن است که شدت تصافات در خوزستان بالا است و به محض اینکه تصادف اتفاق می‌افتد، افراد فوت میکنند .

بهرامی نیا با بیان اینکه کیفیت خودرو نقشی اساسی در تلفات تصادفات دارد و باید کیفیت خودروها ارتقا پیدا کند، گفت: 55درصد تلفات ناشی از تصادفات کشور مربوط به خودروهای سواری است و خودروی پراید بیشترین سهم را در تلفات جاده‌ای در استان خوزستان و کشور دارد.

 

برنامه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی با استفاده از ظرفیت خودروهای اروندی

وی افزود: به دنبال آن هستیم تا خودروهای سواری حمل و نقل عمومی درون استانی را با توجه به وجود ظرفیت خودروهای اروندی، با دریافت مصوبه‌ای از این طریق نوسازی کنیم. در این زمینه در حال مکاتبه هستیم تا بتوانیم از این ظرفیتی که در استان وجود دارد استفاده کنیم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان گفت: سه عامل اصلی که در استان خوزستان باعث تصادفات می‌شود، بحث سرعت غیرمجاز، برخوردهای رخ به رخ و انحراف به چپ است.
 

مقوله ایمنی مربوط به یک دستگاه نیست

بهرامی نیا با بیان اینکه مقوله ایمنی مربوط به یک دستگاه نیست، تصریح کرد: اگر می‌خواهیم شاهد ارتقاء ایمنی باشیم، علاوه بر مدیریت واحدی که باید اعمال شود، همکاری همه دستگاه‌ها را نیز می طلبد.

وی ادامه داد: در دولت کمیسیون ایمنی راه ها در سطح ملی به صورت جدی موضوعات را رصد می کند و هر سال نسبت به سال گذشته شاهد کاهش آمارها در سطح کشور هستیم. علی رغم اینکه زیرساخت‌ها به تناسب خودروهایی که وارد شبکه می‌شوند، رشد ندارند اما بازهم شاهد کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای در کشور هستیم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان با اشاره به ایمن سازی مدارس حاشیه راه‌ها، اظهار کرد: 17مدرسه تا کنون ایمن سازی کرده‌ایم و تا پایان سال جاری نیز 35مدرسه را ایمن سازی خواهیم کرد.

بهرامی نیا گفت: 11 پاسگاه پلیس راه در سطح استان خوزستان وجود دارد که تعدادی از آنها فرسوده است. در این زمینه سه پاسگاه در محورهای ایذه ـ دهدز، بهبهان ـ گچساران و اهواز ـ سربندر به طور کامل تخریب و تا پایان سال مالی بازسازی خواهند شد و به بهره‌برداری می رسند.
 

ناوگان باری خوزستان عمر بالایی دارد

وی با بیان اینکه سازمان به دلیل ارتقاء کیفیت در بخش مسافربری، طرح شبکه سیر را اجرایی کرده است، ادامه داد: ناوگان مسافربری برون شهری خوزستان چهار سال از میانگین سن کشور جوان تر است اما در زمینه کامیون متاسفانه ناوگان استان عمر بالایی دارد. در این خصوص سازمان راهداری در بحث مسافربری و باری، تسهیلات خوبی را برای این بخش درنظر گرفته است تا شاهد نوسازی این ناوگان باشیم.
 

در اربعین بیش از یک میلیون و 50 هزار نفر زائر از مرزهای خوزستان عبور کردند

بهرامی نیا با اشاره به اینکه در اربعین سال جاری مشکلات آنچنانی برای بحث جابجایی نداشتیم، گفت: در ایام اربعین سال جاری بیش از یک میلیون و 50 هزار نفر از زائران از مرزهای خوزستان عبور کردند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان با اشاره به اقدامات انجام شده در بحث نگهداری از راه ها و عملیات راهداری عنوان کرد: در 9ماهه امسال، حدود سه هزار کیلومتر خط کشی انجام دادیم که تا پایان سال این عدد به 6 هزار کیلومتر افزایش پیدا می‌کند. همچنین نصب 15 کیلومتر گاردریل جدید، 14 هزار عدد علائم ترافیکی در محورهای استان و همچنین 700 متر مربع تابلوی اطلاعاتی از دیگر اقدامات در بحث راهداری بوده است.

بهرامی نیا بیان کرد: تعمیر حدود 70کیلومتر از گاردریل ها، 264 کیلومتر تعمیرات روشنایی و 600 عدد تعمیرات چراغ‌های چشمک زن در 9ماهه امسال انجام شده است. همچنین در بحث روکش های حفاظتی جاده ها برنامه داریم تا 155 کیلومتر را تا پایان سال انجام دهیم. در این زمینه 21 کیلومتر اجرایی شده است باقی مانده آن نیز به مناقصه رفته و منتظر انتخاب پیمانکار آن هستیم.
 

اصلاح 15 نقطه پرحادثه خوزستان در سال جاری

وی ادامه داد: 220 هزار مترمربع لکه گیری تاکنون انجام شده و پیش بینی می‌کنیم که تا پایان سال مالی 350 هزار مترمربع را اجرایی کنیم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان با بیان اینکه 120نقطه حادثه خیز در محورهای استان داریم، گفت: 15 نقطه پرحادثه را در برنامه امسال داریم تا بتوانیم انجام دهیم. این طرح ها در مرحله مناقصه هستند و پس از عقد قرارداد امیدواریم بتوانیم اصلاح هندسی این نقاط را انجام دهیم. سایر نقاط نیز آشکارسازی شده است تا شاهد کاهش تصادفات در نقاط باشیم.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ایسنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۶۵۷۶۷ //
ارسال نظر