بهترین خارجیهای پرسپولیس
پرسپولیسیها چندان هم از جذب بازیکن خارجی خاطره بدی ندارند، اگر عملکرد نیلسون، پتروویچ یا زاید را به یاد بیاورید این ادعا را تأیید خواهید کرد.
بعد از عملکرد ضعیف جونیور براندائو، خرید جدید پرسپولیس در این فصل بار دیگر انتقادات از باشگاه پرسپولیس به خاطر خریدهای خارجی بیکیفیت به اوج خود رسید. خارجیهایی که اغلب توزرد از آب درآمدند و بدهیهای سنگین روی دست باشگاه گذاشتند. با این حال در تمام این سالهایی که از لیگ برتر میگذرد، بودند بازیکنانی که کیفیت خوبی داشتند و توانستند عملکرد مناسبی در لیگ برتر ما به نمایش بگذارند. از همینرو در این گزارش میخواهیم تیم منتخبی از بهترین بازیکنان خارجی پرسپولیس در لیگ برتر را معرفی کنیم.
دروازهبان: نیلسون کورهآ
خرید نیلسون را به جرأت میتوان به عنوان تنها کار مثبت مانوئل ژوزه سرمربی پرتغالی سابق پرسپولیس دانست. گلر برزیلی سابق ویتوریا گیمارش پرتغال در مجموع سه فصل حضور در پرسپولیس ۷۳ بار برای این تیم به میدان رفت و دو نایبقهرمانی در لیگ برتر و جام حذفی به دست آورد. بازیهای خوب نیلسون با پیراهن پرسپولیس باعث شد او محبوبیت فوقالعادهای نزد هواداران این تیم به دست بیاورد، ولی در نهایت در اقدامی عجیب از سوی باشگاه پرسپولیس قرارداد نیلسون در نیمفصل لیگ چهاردهم یکطرفه فسخ شد. بعدها حمید درخشان در گفتوگویی اعلام کرد از بین نیلسون و سوشا مکانی، ترجیح داد مکانی را در پرسپولیس نگه دارد!
مدافع: روبرت ساها
مدافع چپپای اهل جمهوری چک در دوران اول حضور مصطفی دنیزلی در پرسپولیس به این باشگاه آمد و در مجموع بازیهایی که به میدان رفت، عملکرد خوبی داشت. اوج کار ساها در پرسپولیس تحت هدایت افندی در شهرآورد آبان ۱۳۸۵ بود که پاس گل برتری تیمش را به زیبایی به زندهیاد مهرداد اولادی داد و باعث شد پرسپولیس رقیب سنتی و دیرینه خود را شکست دهد. ساها بعد از ترک پرسپولیس یک فصل هم در شاهین بوشهر توپ زد.
مدافع: الونگالونگ
هافبک دفاعی تنومند کامرونی یکی از خارجیهای چندپسته فوتبال ما بود. الونگالونگ به عنوان یک هافبک به پرسپولیس پیوست، ولی در اکثر زمان حضورش در پرسپولیس به خصوص در دوران دنیزلی به عنوان مدافع به میدان میرفت. الونگالونگ بعد از سه سال حضور در پرسپولیس، فوتبال ایران را ترک نکرد و در تیمهایی مثل سپاهان، پیکان و استقلال هم بازی کرد. این بازیکن کامرونی در مجموع سه فصل در پرسپولیس توپ زد.
مدافع: لوکا ماریچ
مدافع چپپا و خوشاستیل کروات یکی از خارجیهایی بود که با نظر برانکو ایوانکوویچ به پرسپولیس آمد و در لیگ شانزدهم ۲۰ بازی برای سرخپوشان انجام داد. نکته جالب در خصوص ماریچ این بود که برانکو به خاطر جذب او قید خرید سیدجلال حسینی را زد و در این خصوص گفت: «سیدجلال را نمیخواهم، چون مدافعی بهتر از او دارم.» البته فصل بعد از آن و بعد از جدایی ماریچ، برانکو با بازگشت سیدجلال موافقت کرد که حاصل آن سه قهرمانی پیدرپی در لیگ برتر بود.
هافبک: هوار محمد
هافبک تکنیکی و گلزن عراقی در زمان حضور زلاتکو کرانچار به پرسپولیس پیوست و با وجود اینکه تیم پرسپولیس در آن فصل حواشی زیادی داشت، موفق شد عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارد و جزو بازیکنان تأثیرگذار پرسپولیس در آن سال بود. هوار در پایان همان فصل به همراه سرخپوشان قهرمان جام حذفی شد. هوار در مجموع ۱۷ بازی برای پرسپولیس ۹ گل نیز به ثمر رساند. این هافبک عراقی از جمله خارجیهایی بود که در هر دو تیم بزرگ پایتخت به میدان رفت.
هافبک: فرناندو گابریل
هافبک خوشاستیل برزیلی در لیگ چهاردهم و در یکی از بدترین و پرحاشیهترین پرسپولیسهای تاریخ عضو این تیم بود. گابریل که همراه تادئو توسط درخشان جذب پرسپولیس شدند، برخلاف هموطنش کیفیت خوبی داشت و نزد هواداران پرسپولیس محبوب شد. او که علاقه زیادی به ماندن در پرسپولیس داشت، با مخالفت برانکو مواجه و مجبور به ترک پرسپولیس شد. بدترین خاطره گابریل در زمان حضورش در پرسپولیس مربوط به بازی مقابل نفت مسجدسلیمان بود که هواداران میزبان در اقدامی ناشایست با سنگ سر این هافبک برزیلی را شکستند.
هافبک: ایوان پتروویچ
هافبک تکنیکی صربستانی که در ابومسلم چهره شد، با یک قرارداد خوب بعد از قهرمانی پرسپولیس در لیگ هفتم در زمان مدیریت مصطفوی به این تیم آمد و کنار هافبکهایی مثل علی کریمی، کریم باقری، پژمان نوری و مازیار زارع خط میانی پرستارهای برای پرسپولیس تشکیل دادند. پتروویچ که نزد هواداران پرسپولیس بسیار محبوب بود، بعد از انجام ۳۳ بازی و زدن یک گل پرسپولیس را به مقصد شاهین بوشهر ترک کرد.
هافبک: بشار رسن
دومین عراقی تاریخ باشگاه پرسپولیس بشار رسن بود که در حال حاضر هم عضو این تیم است. بشار که سومین فصل حضورش را در ترکیب سرخپوشان پشت سر میگذارد، توانسته با این تیم دو قهرمانی در لیگ برتر و یک قهرمانی جام حذفی به دست بیاورد و به فینال لیگ قهرمانان آسیا صعود کند. به غیر از بازیهای درخشان برای پرسپولیس، حضور در بازیهای این تیم بلافاصله بعد از فوت مادرش باعث شد محبوبیت فوقالعادهای نزد هواداران پرسپولیس به دست بیاورد.
مهاجم: ابراهیم توره
مهاجم گلزن سنگالی در ادامه خریدهای گرانقیمت داریوش مصطفوی جذب پرسپولیس شد و یکی از بهترینهای این تیم در یک فصل حضورش در پرسپولیس بود. البته مدت زمان حضور توره در پرسپولیس پر از حاشیه بود و این مهاجم گلزن در مقطعی از ترکیب تیمش هم کنار گذاشته شد. حتی قبل از شهرآورد در مورد توره شایعه شده بود او با گرفتن کارت زرد بیمورد بازی با استقلال را از دست داد، ولی با این حال کیفیت فنی و شم بالای گلزنی او را نمیشد کتمان کرد.
مهاجم: گادوین منشا
مهاجم سرعتی نیجریهای که در پیکان چهره شد، با قراردادی سنگین به پرسپولیس پیوست تا بعد از رفتن طارمی از پرسپولیس زوج علیپور در خط حمله این تیم شود. منشا غیر از عملکرد قابل قبول در زمین، در خارج از آن هم به نوعی ستاره بود و ارتباط بسیار خوبی با همبازیانش داشت. اوج کار منشا در لیگ قهرمانان آسیا و دیدار مقابل الدحیل بود که گل صعود تیمش به نیمهنهایی را به ثمر رساند و ورزشگاه آزادی را منفجر کرد. منشا بعد از پرسپولیس در یک انتقال جنجالی و بعد از اعلام عدم نیاز برانکو راهی استقلال شد.
مهاجم: ایمون زاید
به جرأت میتوان ایمون زاید را محبوبترین بازیکن خارجی تاریخ پرسپولیس دانست. این بازیکن ایرلندی که در پرسپولیس به آقای هتتریک معروف شد، با وجود تعداد بازیهای کم تعداد گلهای زیادی را برای تیمش به ثمر رساند. هتتریک مقابل استقلال در آن بازی تاریخی بهمن سال ۱۳۹۰ از زاید یک بت برای پرسپولیسیها ساخت و این مهاجم محبوبیتی به دست آورد که تا سالها کمتر بازیکن خارجی در فوتبال ایران میتواند آن را تکرار کند.
سرمربی: برانکو ایوانکوویچ
پروفسور پرسپولیسیها آنقدر در این سالها برای سرخپوشان جام آورد که نمیشود برای انتخاب بهترین سرمربی خارجی پرسپولیس در لیگ برتر روی گزینه دیگری فکر کرد. برانکو به غیر از درو کردن همه جامهای داخلی موفق شد پرسپولیس را برای اولین بار به فینال لیگ قهرمانان آسیا برساند.
همچنین به غیر از این ۱۱ نفر، بازیکنانی مثل بوژیدار رادوشویچ، آسمیر آودوکیچ، اشپیتیم آرفی، عیسی ترائوره، تیاگو فراگا، ماته دراگِچوویچ، ولاتکو گروزدانوسکی و مارکو پروویچ هم میتوانستند در این فهرست قرار بگیرند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.