//
کدخبر: ۳۴۸۲۶۹ //

گران‌فروشی برخی تورها و ادعای داشتن سهمیه قطعی بلیت‌های جام جهانی/ تکرار یک داستان تکراری!

برخی آژانس‌های مسافرتی مدعی داشتن سهمیه قطعی بلیت‌های جام جهانی هستند، در حالی که تنها فدراسیون فوتبال است که می‌تواند چنین امکانی داشته باشد.

گران‌فروشی برخی تورها و ادعای داشتن سهمیه قطعی بلیت‌های جام جهانی/ تکرار یک داستان تکراری!
به گزارش فرتاک نیوز،

بلیت‌های جام جهانی 2022 قطر از سوی فیفا در حال فروش مستقیم به تماشاگران است و مثل همیشه و شاید با شدت بیشتری، تورهایی در ایران مدعی برپایی «تورهای ویژه و اختصاصی جام جهانی» هستند؛ اتفاقی تکراری که در دوره‌های گذشته هم رخ داده بود. تورهایی که با قیمت‌هایی گزاف و سر به فلک کشیده، از احساسات هواداری علاقه‌مندان به فوتبال سوء استفاده می‌کنند و تا حدودی برای اکثریت جامعه، تماشای جام جهانی را غیر ممکن کرده‌اند.

فارغ از مشکلات اقتصادی و معیشتی و فاصله طبقاتی ایجاد شده در جامعه، اما باز هم در میان علاقه‌مندان به فوتبال هستند کسانی که آرزو دارند و می‌توانند با متوسط درآمد سالیانه خود، راهی قطر شوند و به تشویق تیم ملی بپردازند، اما قیمت‌هایی که برخی تورها ارائه می‌کنند، این آرزو تبدیل به یک رؤیای محال شده است.

قیمت بلیت‌های جام جهانی و نحوه فروش آنها از سوی فیفا اعلام شده است. هر شخص می‌تواند با ثبت نام در سایت فیفا و وارد کردن مشخصات فردی خود، برای خرید بلیت اقدام کند. تمام بلیت‌های 64 مسابقه جام جهانی از اولین بازی در مرحله گروهی میان سنگال و هلند تا دیدار نهایی که فینال جام جهانی خواهد بود، سه میلیون بلیت است و تاکنون دو مرحله از بلیت فروشی، پیش از قرعه‌کشی مسابقات جام جهانی انجام شده است.

فیفا در مرحله نخست، از متقاضیان بلیت‌های جام جهانی درخواست کرد ثبت‌نام کنند و پس از ثبت‌نام قرعه‌کشی انجام شد و به نفراتی که برنده قرعه‌کشی شده بودند، بلیت مسابقات فروخته شد. در این مرحله تعداد کمی از بلیت‌ها فروخته شد، 17 میلیون تقاضا ثبت شده بود که نزدیک به شش برابر ظرفیت بلیت‌های جام جهانی بود. مرحله دوم اما بلیت فروشی به اولین درخواست کننده‌ها بود و هر شخصی که زودتر برای خرید بلیت اقدام می‌کرد، می‌توانست بلیت‌های خود را بدون نیاز به قرعه‌کشی و در لحظه دریافت کند.

در حال حاضر ثبت‌نام مرحله سوم بلیت‌ها توسط فیفا آغاز شده و این مرحله از ثبت نام تا تاریخ 8 اردیبهشت ماه ادامه دارد. متقاضیان همچون مرحله نخست، باید ثبت‌نام کنند و در صورت برنده شدن در قرعه‌کشی بلیت به آنها تعلق می‌گیرد. بلیت‌های جام جهانی نیز در چهار درجه‌بندی فروخته می‌شود که 40 ریال، 250 ریال، 600 ریال و 800 ریال قطر است. در بازار این روزهای ارز ایران، هر ریال قطر حدود 7700 تومان معامله می‌شود که می‌توان گفت قیمت بلیت‌ها به عبارتی 308 هزار تومان، یک میلیون و 925 هزار تومان، 4 میلیون و 620 هزار تومان و 6 میلیون و 160 هزار تومان فروخته می‌شود، اما بلیت‌های درجه چهار فقط به ساکنان قطر فروخته می‌شود و پایین‌ترین درجه بلیت قابل دسترس برای سایر تماشاگران، بلیت درجه سه است.

در این بین، هیچ شخصی یا گروهی هم بلیت قطعی جام جهانی را نمی‌تواند به دست بیاورد، چرا که فیفا طبق قرعه‌کشی اقدام به بلیت‌فروشی می‌کند و تنها 8 درصد ظرفیت هر ورزشگاه را به فدراسیون‌های فوتبال تیم‌های شرکت کننده در هر مسابقه می‌دهد. به طور مثال 16 درصد ظرفیت ورزشگاه بین‌المللی خلیفه که میزبان دیدار ایران و انگلیس است، فروخته نمی‌شود و 8 درصد آن به فدراسیون ایران و 8 درصد آن به فدراسیون انگلیس داده خواهد شد و فدراسیون‌ها بلیت‌ها را به تماشاگران خود می‌فروشند.

با توجه به اینکه بیشتر شهروندان ایران، فاقد کارت اعتباری بانکی بین‌المللی هستند، امکان ثبت‌نام روی سایت فیفا و خرید مستقیم را ندارند و از همین‌رو شاید بهترین فرصت برای آنها، خرید بلیت از فدراسیون فوتبال باشد. در این بین برخی تورهای و آژانس‌های مسافرتی ادعا می‌کنند که برگزار کننده تورهای ویژه جام جهانی هستند و برخی هم مدعی اخذ سهمیه محدودی از بلیت‌های جام جهانی شده‌اند. تمام این آژانس‌ها نیز با قیمت‌هایی غیر معقول اقدام به فروش تورهای خود می‌کنند و بسیاری از علاقه‌مندان به فوتبال، توان پرداخت چنین مبالغی را ندارند.

به طور مثال وقتی سه بلیت دیدار ایران در مرحله گروهی و درجه‌بندی سه بلیت‌ها را می‌توان از سایت فیفا 5 میلیون و 775 هزار تومان خریداری کرد، برخی تورها کف قیمت‌های خود را برای سه دیدار، 150 میلیون تومان اعلام کرده‌اند. آن هم در شرایطی که بلیت پرواز هواپیمایی قطر که از بهترین پروازهای دنیاست، 31 میلیون تومان می‌شود که با رُند کردن سه بلیت دیدار ایران نیز 37 میلیون بلیت پرواز و مسابقات خواهد شد. آیا قیمت هتل‌ها در دوحه برای حدود 9 روز، 113 میلیون تومان می‌شود که قیمت تورهای ویژه جام جهانی 150 میلیون تومان است؟ آن هم در حالی که قطر به عنوان میزبان جام جهانی اعلام کرده محل اقامتی برای تماشاگران با قیمتی مناسب ارائه خواهد شد.

فدراسیون فوتبال در این باره اعلام کرده «در قبال افراد یا شرکت، آژانس‌های مسافرتی یا اشخاصی که نسبت به خرید غیر مستقیم بلیت از فرد ثالث اقدام می‌کنند هیچ گونه مسئولیتی نخواهد داشت». با این حال دستگاه‌های نظارتی باید پیگیر این موضوع باشند که چگونه  آژانس‌ها چنین ادعایی را درباره بلیت‌ها مطرح کرده‌اند. چگونه است که وقتی فقط فدراسیون فوتبال، سهمیه قطعی بلیت‌های دیدارهای ایران دارد، برخی تورها مدعی داشتن سهمیه هستند؟

با توجه به ظرفیت 40 هزار نفری استادیوم بین‌المللی خلیفه و الثمامه، بلیت‌هایی که به صورت قطعی به فدراسیون از دو بازی مقابل انگلیس و آمریکا قرار می‌گیرد، 3200 بلیت است و با توجه به ظرفیت 44 هزار و 740 نفری ورزشگاه احمد بن‌علی، بلیت‌های تعلق گرفته برای دیدار مقابل برنده پلی‌آف اروپا حدود 3600 بلیت خواهد بود.

شفافیت چیزی جز این نیست که فدراسیون تمام بلیت‌هایی که از فیفا دریافت می‌کند که با قیمت معین شده از سوی فیفا، به تماشاگران تیم ملی بفروشد و هر اتفاقی جز این، خیانتی در حق تماشاگران فوتبال است که با قیمت‌های گزاف تورهای جام جهانی، تماشای دیدارهای ایران در قطر به یک آرزوی محال تبدیل شده است. آیا فدراسیون مقابل این خیانت در حق تماشاگران را خواهد گرفت؟

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: تسنیم
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۴۸۲۶۹ //
ارسال نظر