فکر قلبِ این آدمها را هم بکنید!
آنقدر بعضیهاشان می ترسند که سیستم ایمنی بدنشان را هم ضعیف کرده و خیلیهاشان تا مبتلا میشوند پیش پیش فاتحه خودشان را میخوانند و ترس از کرونا باید باشد اما ترساندن بیش از حد این آدم ها برای آنها خطرناکتر از خود کروناست!
«کرونا برای جوانها چندان خطری ندارد و این سالمندان هستند که در معرض خطر این بیماری بوده و مرگ و میر در آنها بالاست»، این جمله را نه فقط جوان ها، بلکه خود سالمندان هم میشنود و فکرش را بکنید چند برابر ما از کرونا می ترسند و چند برابر ما وحشت کرونا به جانشان می افتد، پس لطفا وقتی از کرونا می گویید فکر قلب اینها را هم بکنید.
ترس کرونا از یک سو و تنهایی های اجباری که در این روزهای کرونایی نصیبشان شده از سوی دیگر حالا خیلی هاشان را افسرده و غمگین کرده و این روزها باید بیشتر از هر زمان دیگری مراقب حال و احوالشان باشیم.
به گزارش فرتاک نیوز،زهرا سادات مهدیون در گفت و گو با خبرنگار، با اشاره به سختی و ترس دوچندان کرونا برای سالمندان و افراد کهنسال جامعه، گفت: کرونا به عنوان یک بیماری خطرناک در جامعه مطرح شده و به نوعی افراد نسبت به آن دغدغه ونگرانی دارند، اما این میان تولید حجم عظیم اخبار که مدام این جمله را تکرار می کند که کرونا برای سالمندان خطر جدی داشته و با مرگ و میر بالایی همراه است، برای سالمندان ما ترس و نگرانی دوچندان ایجاد کرده است.
وی افزود: هشدار دادن خوب است، اما ترساندن بیش از حد سالمندان می تواند نتیجه معکوس دهد، بطوری که همین ترس و نگرانی ایمنی بدن آنها را کاهش داده و خطر کرونا را برای آنها تا حد زیادی افزایش می دهد.
مهدیون اظهار کرد: بهتر است هر یک از ما به پدران و مادران پیرمان یا پدربزرگ ها و مادربزرگ ها و هر سالمندی که در کنارمان هست نسبت به کرونا هشدار بدهیم و آموزش های پیشگیری را در اختیار آنها قرار دهیم، اما نباید این هشدار دادن موجب ترساندن آنها شود و بهتر است سالمندان تا حد ممکن از اخبار اینچنینی دور نگه داشته شوند.
وی تاکید کرد: در خصوص کرونا نه باید فاجعه سازی کرد و نه عادی سازی و هشدار عاقلانه همراه با آموزش بهترین روش است.
این روانشناس به انزوای اجباری بسیاری سالمندان در ایام شیوع کرونا هم اشاره کرد وافزود: متاسفانه به دنبال خطر انتقال کرونا در تماس نزدیک با افراد و خطر این بیماری برای سالمندان، بسیاری افراد از ترس به خطر افتاد جان والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ ها و دیگر سالمندان فامیل به آنها نزدیک نمی شود و این افراد در یک تنهایی و انزوای اجباری گیر افتاده اند که به مرور موجب افسردگی آنها می شود.
وی برای پیشگیری از این اتفاق توصیه کرد: افراد هرچند وقت یکبار به مدت کوتاه و با رعایت پروتکل های بهداشتی به والدین پیر خود و سالمندان فامیل سر بزنند.
مهدیون تصریح کرد: از طرفی توصیه می شود با آموزش به سالمندان، با آنها از طریق فضای مجازی هم بصورت مرتب ارتباط تصویری برقرار کرده و عکس و فیلم نوه هایشان برایشان ارسال شود.
وی افزود: در کنار این سالمندان به دلیل لزوم ماندن در خانه بی حوصله می شوند و باید برای غنی سازی اوقات فراغت آنها در منزل چاره اندیشی شود و بهتر است کارهایی که دوست دارند و می شود در خانه انجام داد از جمله گل کاری، دیدن فیلم های جذاب و سرگرم کننده، شنیدن موسیقی هایی که دوست دارند و یا مطالعه کتاب هایی که به آنها علاقه دارند را برای ا«ها فراهم کرد.
مهدیون تصریح کرد: بهتر است در این مدت شیوع کرونا برای سالمندان برنامه های هدفمند در خانه در نظر گرفته شود و بهتر است تفریح و سرگرمی ایجاد شده برای آنها هدفمند باشد.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.