رشد ۲۲۴ درصدی هتلها تا پایان دولت
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: در آغاز کار این دولت فقط 125 هتل 4 و 5 ستاره وجود داشت که اکنون به 158 هتل رسیده و تا پایان دولت دوازدهم به 280 هتل معادل 224 درصد رشد میرسد.

علی اصغر مونسان در سفر به استان همدان در جمع مردم تویسرکان، اظهار کرد: 1900 پروژه با برآورد حجم کل سرمایهگذاری 43 هزار میلیارد تومان با متوسط پیشرفت فیزیکی 43 درصد و اشتغالزایی 61487 نفر، بهرهبرداری از 345 پروژه تا پایان امسال و 1200 پروژه تا پایان دولت دوازدهم، ایجاد 2000 واحد اقامتگاه بومگردی تا پایان برنامه ششم توسعه و تحقق 16 هزار فرصت شغلی ایجاد از اقدامات شاخص حوزه گردشگری است.
وی با اشاره به پرداخت 12 هزار میلیارد تومان وام ارزانقیمت و اختصاص 20 درصد از این اعتبار به حوزه صنایعدستی و گردشگری، ادامه داد: مصوبه هیئت وزیران، معافیت سرمایهگذاران تأسیسات گردشگری از پرداخت عوارض تغییر کاربری است.
مونسان خاطرنشان کرد: در آغاز کار دولت تدبیر و امید فقط 125 هتل 4 و 5 ستاره وجود داشت، اما اکنون به 158 هتل رسیده است که تا پایان دولت دوازدهم به 280 هتل معادل 224 درصد رشد میرسد.
او یادآور شد: دیگر هیچ تردیدی برای مسؤولان و برنامهریزان توسعه در سراسر جهان باقی نمانده که صنعت گردشگری بهترین ابزار برای توسعه پایدار با کمترین هزینه اقتصادی و اجتماعی با بیشترین بازده است و با چنین رویکردی شاهد رشد روزافزون و شتابان گردشگری در جهان هستیم.
وی با بیان اینکه گردشگری سومین صنعت کمهزینه و سودده، اشتغالزا و رو به رشد و عامل توسعه پایدار کشورها از سه جنبه اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی است، افزود: نگاهی به داشتههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی کشورمان نشان از غنای ایران در جاذبههای گردشگری دارد. وجود یک میلیون اثر تاریخی، فرهنگی، بیش از 34 هزار اثر ثبت شده به عنوان آثار ملی و ثبت 23 اثر به عنوان آثار جهانی، ایران را در زمره یکی از 10 کشور برتر دنیا از نظر جاذبههای گردشگری قرار داده است.
مونسان با بیان اینکه کشور ایران با چنین ظرفیتی دارای زمینههایی مناسب برای عینیتبخشی به چشمانداز 20 میلیون گردشگر تا سال 2025 است، اظهار کرد: ورود گردشگران خارجی در نیمه اول امسال 51 درصد رشد داشته است و ثبت رقم 74 میلیون نفر شب اقامت در ایام نوروز امسال و رشد 20 درصدی نشان از رونق گردشگری داخلی دارد.
وی با اشاره به اینکه در تمام انواع گردشگری ظرفیت بالایی در کشورمان وجود دارد و هر استان و شهر و شهرستانی دارای چند برند و مزیت در این زمینه است، ادامه داد: عزم دولت برای ایفای سهم گردشگری در اشتغال و توسعه پایدار تمرکز ظرفیتها بر اشتغالزایی است و صنایع دستی و میراث فرهنگی نیز دو بال پرواز گردشگری هستند.
معاون رییس جمهور بیان کرد: اقدامات شاخص میراث فرهنگی در دولت دوازدهم ثبت 1100 اثر در فهرست ملی، ساماندهی و مرمت بیش از 300 پروژه بناها و محوطههای مهم تاریخی، تجهیز یا راهاندازی هر دو هفته یک موزه و ثبت جهانی منظر باستانشناختی در استان فارس است.
وی در ادامه به اقدامات شاخص صنایع دستی اشاره کرد و گفت: ثبت جهانی دو شهر و یک روستا، صادرات بیش از 500 میلیون دلار و ایجاد 17 هزار شغل در مشاغل خانگی صنایع دستی از جمله این فعالیتها است.
مونسان در ادامه به استان همدان و اهمیت رویداد همدان 2018 پرداخت و افزود: انتخاب همدان به عنوان پایتخت گرشگری کشورهای آسیایی، برگزاری کنفرانس بینالمللی همدان پایتخت گردشگری آسیایی 2018 و همچنین برگزاری چهلمین اجلاس اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری UNWTO در همدان، در کنار سایر رویدادهای برگزار شده و درحال اجرا، زمینه مناسبی را برای تبلیغ ظرفیتهای گردشگری کشور و به طور ویژه استان همدان فراهم میآورد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطر نشان کرد: همدان جزء 5 استان نخست دارای تنوع جاذبههای گردشگری کشور به شمار میآید. این استان دارای آب و هوایی خوش با جاذبههای تاریخی و طبیعی گردشگری است که در سالهای اخیر با محوریت قرار گرفتن توسعه استان بر مدار گردشگری در حوزه سرمایهگذاری و جذب گردشگر توانسته موفق عمل کند.
وی یادآور شد: استان همدان با ویژگیهای طبیعی و اقلیمی خاص و همچنین آثار تاریخی و هنری قابل توجه برای علاقمندان به گردشگری مقصدی بسیار مستعد است.
او بیان کرد: ظرفیتهای بالقوه گردشگری همدان در کنار ایجاد زیرساختهایی همچون راهآهن، فرودگاه و اماکن اقامتی و گردشگری، فرصت بینظیری را در اختیار همدان قرار داده است تا صنعت گردشگری خود را توسعه دهد ...
مونسان ادامه داد: استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای 1800 آثار تاریخی شناسایی شده و دارای جاذبهای منحصربفرد همچون غار علیصدر و عناوین بینالمللی همچون لالجین شهرجهانی سفال، ملایر و تویسرکان شهرملی مبل و منبت است. با توجه به چنین ظرفیتهایی که تنها گوشهای از داشتههای ارزشمند شهر و استان همدان است امیدواریم با استفاده حداکثری از حمایتهای دولت و توانمندیهای خوب بخش خصوصی و همراهی مردم بانشاط و تلاشگر این خطه، شاهد شکوفایی هر چه افزونتر گردشگری استان در بُعد گردشگری داخلی و جذب گردشگران بینالمللی باشیم.
او همچنین در نشست دیگری، با اشاره به ترویج رو به رشد خانههای بومگردی تصریح کرد: افزایش خانههای بومگردی یکی از مهمترین اهداف سازمان بوده و در حال حاضر در سطح کشور 600 خانه بومگردی وجود دارد که بر اساس هدفگذاریها باید این تعداد به 2 هزار واحد در سطح روستاهای کشور ارتقاء یابد.
مونسان اضافه کرد: با هدفگذاری 2 هزار خانه بومگردی 16 هزار اشتغال جدید با حداقل سرمایهگذاری و با حداقل مداخله دولت در این راستا ایجاد خواهد شد.
معاون رییس جمهور خاطرنشان کرد: علاوه بر آن راهاندازی خانههای بومگردی در توزیع عادلانه ثروت و فضای کسبوکار موثر بوده و زمینه سرمایهگذاری برای کسبوکارهای کوچک ایجاد کرده و هر شخصی با اندک سرمایه و نیز با استفاده از تسهیلات اشتغال روستایی ارزانقیمت در زمینه خانههای بومگردی که سازمان پرداخت میکند، موفق به رونق هر چه بیشتر روستاها میشود.
وی با بیان اینکه کشور ایران یک کشور تاریخی است و اکثریت گردشگران خارجی به آداب و سنت ملت ما اقبال فراوانی دارند، افزود: یکی از محلهای مورد توجه در بازدید گردشگران خارجی به کشور ایران اقامتگاههای بومگردی و طبیعتگردی است.
او اضافه کرد: راهاندازی اقامتگاههای بومگردی موجب کاهش مهاجرت از روستا به شهر شده و حتی مهاجرتها را برعکس کرده و اکثریت کسانیکه خانه بومگردی در روستاها راهاندازی کردهاند جوانانی با ریشه روستایی هستند که با تکنیکهای روز و روش های جدید و علمی بازاریابی با استفاده از فضای مجازی در راستای جذب گردشگر خارجی و داخلی موفق بودهاند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: اعتبارات سازمان به نسبت دیگر سازمانها کم محدود است اما توانسته در بخش عمران روستایی نیز ورود پیدا کرده به توسعه زیرساختهای روستاها هم کمک کند که این امر در جذب هر بیشتر گردشگران در سطح روستاها مؤثر خواهد بود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.