ترشی هفت بیجار مازندرانی را این طوری درست کن / این کار رو کن تا کپک هم نزنه!
ترشی هفت بیجار مازندرانی یکی از ترشیهای بسیار خوشمزه و مجلسی در استان مازندران است که شما میتوانید به راحتی در خانه تهیه کنید. در این مطلب با طرز تهیه ترشی هفت بیجار مازندرانی و فوت و فن تهیه ترشی هفت بیجار آشنا میشوید.
ترشی هفت بیجار مازندرانی خوش طعم با گل کلم و لبو و سبزیجات محلی مانند اوجی و زلنگ تهیه میشود که اگر در دسترس نبود میتوانید از کمی سبزی معطر یا سبزی ترشی استفاده کنید و این ترشی خوشمزه و محلی را به راحتی تهیه کنید.
ترشی هفت بیجار مازندرانی مانند دیگر ترشیها با سرکه قرمز رنگ تهیه میشود و همه مواد ترشی بعد از خرد شدن باید خشک و بدون آب باشد.
مواد لازم برای تهیه ترشی هفت بیجار مازندرانی
گل کلم: ۱ عدد
لبو: ۳ عدد
سیر: ۴ حبه
سیب ترشی: ۲ عدد
فلفل تند: ۲ عدد
سبزی معطر شمالی: ۲۵۰ ساطوری ریز شده
گلپر: ۱ قاشق غذا خوری
نمک: ۱ قاشق غذا خوری
سرکه قرمز: به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی هفت بیجار
مرحله اول: خرد کردن مواد
ابتدا گل کلم را از وسط به دو نیم کنید و خرد در اندازه دلخواه خرد کنید و داخل آب ریخته و چندین بار بشویید و روی یک دستمال تمیز ریخته تا خشک شود. سیرها را نیز پوست بگیرید و حلقه ای یا ساده ریز خرد کنید. سیب ترشی یا به زبان محلی یارمسی را نیز به صورت حلقهای یا نگینی ریز خرد کنید. همه مواد خرد شده را برای چند ساعت روی دستمال قرار دهید تا خشک شود. سبزی محلی را نیز ساطوری ریز خرد کنید.
مرحله دوم: پخت لبو
در ادامه لبو ها را خوب بشورید و پوست بگیرید و داخل قابلمه قرار دهید و روی لبوها آب ریخته و بگذارید تا پخته شود. بعد از نرم شدن لبو باید آن را به صورت خلالی یا مکعبی ریز خرد کنید. میزان خرد کردن مواد بهتر است در یک حد اندازه باشد.
مرحله سوم: مخلوط کردن مواد
در ادامه داخل یک لگن بزرگ باید گل کلم و لبو و سیر و فلفل خرد شده و سیب ترشی را با هم خوب مخلوط کنید و هم بزنید و بعد سبزی ساطوری شده را اضافه کنید و هم بزنید و در انتها گلپر و نمک را بریزید و روی مواد سرکه بریزید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله چهارم: تهیه ترشی هفت بیجار مازندرانی
در ادامه باید شیشههای ترشی تمیز را بردارید و از مواد داخل آن بریزید و در ترشی را بسته و برای یک ماه در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا ترشی برسد.
نکات کلیدی و فوت و فن تهیه ترشی هفت بیجار
باید مواد کاملا خشک خشک باشد وگرنه ترشی کپک میزند.
میتوانید از سرکه خانگی نیز استفاده کنید و همچننی سرکه سفید برای تهیه این ترشی مناسب نیست.
سبزی اوجی و زلنگ به زبان گیلانی چوچاق است و اگر هیچ کدام را در دسترس ندارید از سبزی ترشی استفاده کنید.