راهنمای خرید روفرشی کشدار ترک: نکات مهمی که باید بدانید
روفرشی های دور کشدار، زیبایی و استحکام را به دکوراسیون منزل شما می آورند.
روفرشیهای کشدار معمولاً از الیاف ابریشمی یا شانل تهیه میشوند و همانطور که از اسمشان پیداست، دارای کشهایی در اطراف هستند که جلوی سرخوردن آنها روی فرش را میگیرند.
روفرشی های کش دار نسل جدید روفرشی های ترکیه ای اند که امروزه به شدت طرفدار پیدا کرده اند زیرا این نوع روفرشی ها همانطور که از اسم شان پیدا است دور کشدار هستند یعنی کشدار بودن شان باعث میشود از روی فرش تکان نخورند. این نوع روفرشی ها طوری طراحی شده اند که کش آن ها زیر فرش میرود و اگر کسی نداند فکر میکند فرش خریده اید نه روفرشی، روفرشی های کشدار ترکیه ای طرح های خاصی دارند که با دیدن آن ها حتما دلتان میخواهد یکی از آن ها را بخرید.
دقت در انتخاب سایز روفرشی
یک روفرشی مناسب باید دقیقاً به اندازه فرش اصلی شما باشد. هدف از خرید روفرشی محافظت از فرش است و اگر اندازه روفرشی کوچک باشد، حاشیههای فرش اصلی به سرعت کثیف میشوند. از سوی دیگر، روفرشی بزرگ ممکن است از اندازه مناسب خارج شده و جلوه خوبی نداشته باشد.
البته نیازی به اندازهگیری دقیق و وسواس زیاد نیست، چرا که بیشتر روفرشیها در ابعاد استاندارد تولید میشوند. ابعاد معمولی شامل 3 متری، 6 متری، 9 متری و 12 متری هستند بنابراین، اگر اندازه فرش خود را میدانید، میتوانید به راحتی یک روفرشی با ابعاد متناسب خریداری کنید.
روفرشی تک رو
این نوع روفرشی به گونهای بافته میشوند که فقط از یک طرف آن استفاده میشود و از مزایای آنها میتوان به کاهش هزینهها و قابلیت تنظیم برای دکوراسیون منزل اشاره کرد.
روفرشی دو رو
این نوع روفرشیها از هر دو طرف قابل استفاده هستند. طرح و رنگ روفرشی دو رو، متنوع است و این به شما امکان میدهد تا زمانی که یک طرف روفرشی خراب یا کثیف میشود، از طرف دیگر استفاده کنید. این نوع روفرشیها اغلب گزینهی مناسبی برای مکانهای پرتردد هستند و میتوانند عمر طولانیتری داشته باشند.
رنگ روفرشی
رنگ روفرشی باید با دکوراسیون خانه و فرش هماهنگ باشد. اصلیترین دلیل استفاده از روفرشی، محافظت از فرش در برابر لکه و نور خورشید است، اما همچنین باید ظاهر و طراحی زیبایی داشته باشد پس نباید این مسئله را نادیده گرفت و بهتر است طرح و رنگ روفرشی را با دیگر عناصر دکوراسیون و رنگهای اتاق تطبیق دهید.
قیمت روفرشی روکشدار
درست است که روفرشیها به نسبت قیمت فرشهای اصلی کمتر هزینهبر هستند و میتوانند یک راه مقرون به صرفه برای محافظت از فرشها باشند. اما تصمیم گیری برای خرید یک روفرشی باید بر اساس ارزش و کیفیت آن باشد و فقط قیمت آن نباید تنها معیار باشد و نباید تصور کنید چون قیمت بالاست، پس کیفیت خوبی هم دارد، در نقطه مقابل دقت به این مسئله هم مهم است که ارزانی همواره نشاندهنده کیفیت عالی نیست و برخی از روفرشیها با قیمت پایین ممکن است کیفیت مناسبی نداشته باشند.
معایب روفرشی های کشدار
یکی از مشکلات مرتبط با استفاده از روفرشی این است که ممکن است باعث خرابی و پوسیدگی فرش زیری شود. برای رفع این مشکل، باید اطمینان حاصل کنید که هر دو فرش و روفرشی کاملاً خشک هستند و هیچ رطوبتی در آنها وجود ندارد. اگر روفرشیهای کشدار از جنس الیاف و کش با کیفیت تهیه شده باشند، معمولاً مشکلات دیگری نخواهند داشت.
انواع دیگر روفرشی ها و مزایا و معایبشان
در مطالب قبلی بطور کامل روفرشی ها را معرفی کردیم و دانستید که علاوه بر رو فرشی کش دار، انواع دیگری هم در بازار موجود است به شرح زیر:
روفرشی های پلیاستر
این نوع روفرشیها از الیاف پلیاستر و مواد مصنوعی مشابه تهیه میشوند و دارای رنگ پذیری بالا بوده و طراحی جذابی دارند. قیمتی مقرون به صرفه دارند اما نسبت به شستشو با مواد شوینده مبتنی بر الکل حساس هستند و ممکن است رنگ آنها تغییر کند، همچنین عمر چندان طولانی ندارند.
روفرشی های ابریشم
این روفرشیها از الیاف ابریشم بافته میشوند و نازک و زیبا هستند. طرحها و نقوش آنها جذابیت خاصی دارد و نسبت به روفرشیهای دیگر سبکتر و کموزن هستند اما به دلیل نازکی و کموزنی، ممکن است بر روی فرش سر بخورند.
روفرشی های شانل
این نوع روفرشی ها از الیاف مختلفی مانند نخ کرکی شانل و مخمل تهیه میشوند. طرحها و رنگهای زیبایی داشته و نرمی دارند و ماندگاری بیشتری روی فرش دارند اما سنگینتر هستند و شستشوی آنها ممکن است کمی دشوارتر باشد.