//
کدخبر: ۴۷۱۷۸۵ //

شستشوی زخم حیوان گزیدگی تا ۹۰ درصد در پیشگیری از هاری موثر است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شستشوی زخم حیوان گزیدگی تا 90 درصد در پیشگیری از هاری موثر است اما برای پیشگیری کامل اقدامات دیگری لازم است که باید به مرکز بهداشت مراجعه شود.

شستشوی زخم حیوان گزیدگی تا  90 درصد در پیشگیری از هاری موثر است
به گزارش فرتاک نیوز،

دکتر حیدری گفت: اولین و مهمترین اقدام در مواجهه با حیوان گزیدگی شستشوی ناحیه جراحت با آب و صابون و با فشار بالای آب است که بایستی داخل زخم را بطور کامل و با دقت به مدت حداقل 20‌-15 دقیقه بشویید؛ و بلافاصله به نزدیکترین مرکز بهداشتی (مرکز درمان هاری) مراجعه کنید.

وی با اشاره به اینکه بیماری هاری یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که از طریق حیوانات پستاندار و خونگرم نظیر سگ، گربه، روباه، شغال و خفاش به انسان منتقل می شود،گفت: هاری یک بیماری 100درصدکشنده و خوشبختانه بطور کامل قابل پیشگیری از طریق شستشوی محل گزش و مراجعه به مراکز بهداشت است.

متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه پیشگیری با واکسن برای انسان و حیوان موجود است و بیشترین حیوان گزیدگی ناشی از سگ بوده، تصریح کرد: دامداران، دامپزشکان، تکنسین ها و دانشجویان دامپزشکی، کسانی که جنگلبانی می کنند و با حیوانات تماس دارند، و غارنوردانی که ممکن است در مناطق تماس با خفاش باشند پیشگیری با واکسن انجام دهند.

دکتر حیدری گفت: علاوه بر گزش حیوانات، هاری گاها از طریق پنجه کشیدن گربه سانان نیز منتقل می شود ؛ دوره کمون هاری بسته به اینکه چه قسمتی از بدن مورد گزش حیوان قرار بگیرد یا اینکه وسعت گزش و جراحت چقدر باشد متفاوت است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص علایم هاری گفت: رفتار حیوان  هار از عادت معمول خارج می شود مثلا سگ مبتلا ابتدا تبدار و منزوی می شود، چشمانش حالت خشم دارد ، حیوان حالت فلجی پیدا می کند و به علت ترشح زیاد بزاق، آب دهانش زیاد می شود ؛ تشنه می شود اما با دیدن اب دچار وحشت و اسپاسم در عضلات شده، نسبت به صدای آب، صدای باد و حتی فوت کردن به شدت تحریک پذیر می شود و از تشنگی شدید فوت می کند.

دکتر حیدری تاکید کرد حیوانات غیر قابل پیش بینی هستند و خود افراد صاحب حیوان نیز در معرض خطر قرار دارند لذا در صورت نگهداری از حیوانات خانگی بایستی نسبت به واکسیناسیون آن اقدام شود.

شایان ذکر است مراکز درمان هاری بصورت شبانه روزی فعال بوده و علاوه بر ویزیت پزشک، برحسب شرایط جراحت ناشی از حیوان گزیدگی نسبت به شستشو ، ضدعفونی و تزریق واکسن و سرم هاری اقدام لازم را انجام می دهند.علاوه بر این گزش حیوان یک گزش آلوده است و علاوه بر واکسن هاری، لازم است واکسن کزاز هم تزریق شود و معاینه توسط پزشک و بررسی از نظر نیاز به آنتی بیوتیک صورت پذیرد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۷۱۷۸۵ //
ارسال نظر