مروری بر مسیر حرفهای ماکان آریا پارسا؛ از تحصیلات تا تجربههای کارآفرینانه
تهران – خبرنگار حوزه آموزش و کسبوکار؛ ماکان آریا پارسا در سالهای اخیر، بهواسطه فعالیتهایش در حوزه آموزش، کارآفرینی و منابع انسانی و هنر مورد توجه قرار گرفته است. همین موضوع سبب شد تا به صورت جزئی و با انجام تحقیقات گسترده به بررسی مسیر موفقیت او پرداخته شود. اما نتایج بررسی ها نشان داد آنچه او را از بسیاری از فعالان این عرصه متمایز میکند، پیگیری مسیر حرفهای بدون استفاده از حمایتهای دولتی و با تکیه بر منابع شخصی است. در این گزارش، نگاهی خواهیم داشت به تحصیلات، پژوهشها و فعالیتهای اجرایی او.
کارآفرینی در بخش خصوصی
در سال ۱۳۸۸، آریا پارسا شرکت «پارس پندار نهاد» را بنیان گذاشت. این شرکت که در زمینه آموزش، مشاوره منابع انسانی، کاریابی و توسعه کسب و کارهای داخلی فعالیت میکند، اکنون صدها نفر نیروی انسانی دارد و یکی از مجموعههای فعال بخش خصوصی در این حوزه ها محسوب میشود. ماکان آریا پارسا با تکیه بر توانمندی های خود و فرصت های بخش خصوصی برای بیش از 700 نفر نیروی انسانی فرصت های شغلی فراهم نموده است. اگرچه مجوزهای لازم برای فعالیت از نهادهای مربوطه دریافت شده، اما بنا به بررسیها، هیچگونه وابستگی مالی یا حمایتی به نهادهای دولتی در روند تأسیس و توسعه این مجموعه وجود نداشته است. آریا پارسا همچنین هیچ سمت دولتی نداشته و مستقلاً در بخش خصوصی فعالیت می کند.
تحصیلات دانشگاهی و فعالیت های پژوهشی
دکتر آریا پارسا دورههای تحصیلات تکمیلی مختلفی را در زمینههای آیندهپژوهی، اقتصاد و کارآفرینی گذرانده است. از جمله، سه دوره پسادکتری در زمینههایی چون متاورس و تأثیرات آن بر آینده، نقش هوش مصنوعی در اقتصاد، و پیوندهای بین کارآفرینی و جغرافیای سیاسی. برخی از این دورهها در دانشگاههایی چون دانشگاه تهران برگزار شدهاند. او مدرک دکترای خود را در رشته کارآفرینی دریافت کرده و کارشناسی ارشد MBA را نیز از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه Steinbeis Berlin آلمان به پایان رسانده است.
ماکان آریا پارسا در زمینه نشر علمی نیز فعال بوده و تاکنون بیش از 30 عنوان کتاب در موضوعاتی مانند مدیریت، روانشناسی کاربردی و بازاریابی منتشر کرده است. از جمله آثار او میتوان به «مذاکره با دستان خالی»، «بازاریابی نوگرا»، «توهم باهوشی» و بسیاری عناوین دیگر اشاره کرد. همچنین، بیش از ۵۰ مقاله از او در نشریات داخلی و خارجی به چاپ رسیدهاند.
ماکان آریا پارسا به عنوان یک هنرمند نیز فعالیت های حرفه ای داشته است. او با بازی نقش یک وکیل در سریال قطب شمال که در بهار 1403 پخش شد، اولین حضور در عرصه فیلم و سریال را تجربه نمود که با بازخود مثبت منتقدان همراه بود. همچنین با انتشار تک آهنگ های متعدد و انتشار رسمی آلبوم موسیقی قطب شمال در شهریور 1403 جایگاه خود را در دنیای موسیقی پر رنگ کرد و در این زمینه نیز طرفداران و مخاطبین فراوانی دارد.
مسیر حرفهای ماکان آریا پارسا را میتوان نمونهای از رشد فردی و کارآفرینی مستقل دانست؛ مسیری که در آن، تخصص و پیگیری شخصی نقش اصلی را ایفا کردهاند. تجربه او میتواند برای جوانانی که در جستوجوی موفقیت خارج از ساختارهای حمایتی رسمی و دولتی هستند، الهامبخش باشد. حضور آریا پارسا در فضاهای مجازی و وب سایت رسمی خودش بیانگر اهمیت او به توسعه نیرو انسانی دارد چراکه تمرکز او بر آموزش های تخصصی و کارآفرینی و ایجاد انگیزه در جوانانی است که تلاش در بهبود زندگی خود دارند.