انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه: کشتار جوجه یک روزه مازاد، طبیعی است
رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه کشور گفت: هر آنچه از جوجه های یک روزه فروش نرود، مجبور به معدوم سازی آن هستیم و این امر روال غیر متعارف نیست و توسط رسانهها بزرگ شده است.
غلامعلی فارغی رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه کشور در واکنش به انتشار فیلم کشتار و معدوم سازی جوجه یک روزه در فضای مجازی اظهار کرد: موضوع حذف و معدوم سازی مازاد تولید جوجه یک روزه امری طبیعی در صنعت مرغداری است.
وی افزود: در جوجه تخم گذار نیز به طور معمول خروسها جداسازی و معدوم می شود، در صورتی که جوجه یک روزه تولید کنیم و مشتری نداشته باشیم مجبور به معدوم سازی آنها هستیم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه کشور ادامه داد: هر آنچه از جوجه های یک روزه که فروش نرود، مجبور به معدوم سازی آن هستیم و این امر روال غیر متعارف نیست و توسط رسانه ها بزرگ شده است.
مرغداران دان ندارند
وی تصریح کرد:در حال حاضر مرغداران گوشتی خوراک دام برای جوجه ریزی ندارند در نتیجه تقاضا برای خرید جوجه یک روزه کاهش یافته است.
فارغی گفت: تولید کنندگان برای اینکه هزینه کارتن را نیز نپردازند تصمیم گرفته اند که به صورت تخم مرغ و قبل از سر از تخم در آوردن جوجه، نسبت به معدوم سازی آنها اقدام کنند اما در این میان تعدادی جوجه نیز به دنیا آمده اند.
ستاد تنظیم بازار دستور تولید داده حالا خرید کند
وی اظهار داشت:در ارتباط با دلایل کاهش فروش جوجه یک روز می توان به کاهش خوراک دام در بازار، کاهش تقاضا برای مصرف مرغ به دلیل بروز بیماری کرونا و از طرفی برنامه ریزی تولید در 4 ماه اخیر به شکلی انجام شده که با حدود 20 درصد مازاد تولید مواجه هستیم.
فارغی گفت: ستاد تنظیم بازار به وزارت جهاد کشاورزی تکلیف کرده بود که این دستکاه به تولید کنندکان دستور افزایش تولید دهد.
وی اظهار داشت: وقتی به صورت دستور تولید افزایش یافته است باید خرید تضمینی نیز صورت گیرد اما چون به اندازه کافی خرید صورت نمی گیرد مرغدار نیز با تولید مازاد و عدم فروش محصول تولید شده مواجه می شود و تقاضای خود را برای خرید جوجه یک روزه کاهش می دهد.
مرغداران 1300 میلیارد تومان خسارت دیدند
این مقام مسئول اظهار داشت: مرغداران از اسفند ماه هر ماهه هزار و 200 تا هزار و 300 میلیارد تومان به دلیل این شرایط ضرر می کنند که سهم ضرر تولید کنندگان جوجه یک روزه حدود 350 میلیارد و تولید کنندگان مرغ گوشتی 900 تا هزار میلیارد در ماه است.
وی درباره اینکه چرا جوجه های یک روزه مازاد صادر نمی شود اظهار داشت: نمی توان به صورت موقت و یک روزه صادرات داشت، زیرا مشتریهای بازار های بین المللی از دست می رود؛ دولت یک روز صادرات را ممنوع، یک مرتبه هم تصمیم میگیرند برای صادرات این محصول عوارض بگذارند و یک روز نیز مسائل سیاسی اجازه صادرات نمیدهد، به همین منظور برای صادرات این محصول نمی توان برنامه ریزی داشت.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.