بررسی هفت کشور بزرگ تولید کننده نفت که از همهگیری ویروس کرونا ضربه خورده اند
با وجود اینکه صنعت انرژی آمریکا یک عامل اصلی در حمایت از اقتصاد این کشور است و ۱۰ میلیون شغل و ۸ درصد تولید ناخالص داخلی آمریکا را تضمین می کند ولی وابستگی این کشور به نفت در مقایسه با کشورهای اوپک کمتر است.
به نقل از اویل پرایس، همه گیری ویروس کرونا به سرعت از یک بحران بهداشتی به یک بحران مالی تبدیل شد، صنایع را نابود، کسب و کارها را متوقف و بازارهای مالی را مختل کرد.
در بحبوحه این بحران، کشور های بزرگ تولید کننده نفت جهان شرایط سخت تری داشتند چون هم با شوک همه گیری این ویروس مواجه بودند و هم با سقوط قیمت نفت. این کشورها به نفت برای راهاندازی اقتصادشان نیاز دارند.
کشورهای تولید کننده نفت آمریکا، روسیه و ایران ضربه سختی از شیوع ویروس کرونا خوردهاند و برخی کشورهای دیگر از قاره آفریقا که مقر هفت کشور از ۱۳ کشور عضو اوپک است، مجبورند با شرایط بد اقتصادی و سیستم بهداشتی ضعیف خود کنار بیایند.
در اینجا به بررسی هفت کشور بزرگ تولید کننده نفت که از همهگیری ویروس کرونا ضربه خورده اند می پردازیم:
آمریکا
تا حالا ۱.۳۸ میلیون مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ثبت شده و ۸۲۰۱۸ نفر از این تعداد جان خود را از دست داده اند.آمریکا در رتبه اول ابتلا به ویروس کرونا قرار دارد. پیش از همه گیری ویروس کرونا، آمریکا بزرگترین تولید کننده نفت دنیا بود و ۱۳.۱ میلیون بشکه در روز نفت خام تولید می کرد. آمریکا عضو گروه اوپک پلاس نیست ولی تولید این کشور در ماه آوریل به خاطر کاهش تولید تولید کنندگان بزرگ شیل، ۹۰۰ هزار بشکه در روز پایین آمده و به ۱۲.۲ میلیون بشکه رسیده است.
با وجود اینکه صنعت انرژی آمریکا یک عامل اصلی در حمایت از اقتصاد این کشور است و ۱۰ میلیون شغل و ۸ درصد تولید ناخالص داخلی آمریکا را تضمین می کند ولی وابستگی این کشور به نفت در مقایسه با کشورهای اوپک کمتر است.
روسیه
روسیه با ۲۳۲۲۴۳ مورد ابتلا به ویروس کرونا در رتبه سوم جهان قرار دارد ولی میزان مرگ و میر ناشی از این ویروس در این کشور با توجه به تعداد مبتلایان بسیار پایین بوده است.
روسیه پس از هفته ها اختلاف با عربستان، بالاخره موافقت کرد تولید نفت خود را پایین بیاورد . وزارت انرژی این کشور از شرکتهای نفت روسیه خواسته هر کدام ۲۰ درصد تولید خود را کاهش دهند.تولید نفت روسیه در پایان ۲۰۱۹ برابر با ۱۰.۹ میلیون بشکه در روز بود.
با وجود اینکه قیمت نفت اورال روسیه شرایط بهتری نسبت به نفت آمریکا دارد و طی دو هفته گذشته افزایش یافته است، ولی قیمت فعلی ۳۰.۱۰ دلار در هر بشکه بسیار پایینتر از ۴۰ دلاری است که این کشور برای متعادل نگه داشتن بودجه خود نیاز دارد.
عربستان سعودی
۴۲۹۲۵ مورد ابتلا به ویروس کرونا در عربستان گزارش شده و آمار مرگ و میر ناشی از این ویروس در این کشور به ۲۶۴ نفر میرسد.
عربستان به عنوان بزرگترین تولید کننده اوپک و یکی از اعضای اصلی آن بیشترین ضربه را از بحران کرونا و سقوط قیمت نفت خورده است چون ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی آن وابسته به نفت است و برای متعادل نگه داشتن بودجه خود به نفت ۷۶.۱ دلار در هر بشکه نیاز دارد.عربستان برای بودجه ۲۰۲۰، قیمت نفت را ۶۰ دلار در هر بشکه در نظر گرفته بود که بیش از دو برابر قیمت فعلی نفت آمریکاست.
عراق
تا حالا تنها ۲۸۱۸ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۱۱۰ مورد مرگ در عراق گزارش شده است.البته مقامات این کشور متهم به عدم اطلاع رسانی درست شده اند.
عراق دومین تولیدکننده بزرگ اوپک و محل بسیاری از ذخایر شناخته شده نفت جهان است.عراق بر خلاف خواسته ائتلاف اوپک، تولید خود را تا ۴.۸۸ میلیون بشکه در روز در سال گذشته افزایش داد، آن هم زمانی که اوپک و متحدانش سعی میکردند تولید خود را برای حمایت از قیمت نفت پایین بیاورند. عراق به نفت ۶۰.۴ دلار در هر بشکه نفت برای بودجه خود نیاز دارد بنابراین شاید این بار به توافق جدید کاهش تولید پایبند بماند.
ایران
موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایران تا حالا ۱۱۰۷۶۷ مورد گزارش شده که بالاترین آمار در بین اعضای اوپک و دهمین کشور در جهان از نظر تعداد موارد ابتلا به این ویروس است.
از زمان بیرون رفتن آمریکا از قرارداد برجام در ۲۰۱۸ و اعمال تحریمها بر ایران، تولید نفت این کشور تقریباً نصف شده است. ولی ایران هنوز هم با تولید ۲.۰۲ میلیون بشکه در روز در ماه مارس، یکی از بازیگران اصلی در صنعت نفت دنیاست. صندوق بینالمللی پول تخمین می زند ایران به نفت ۳۸۹ دلار در هر بشکه برای متعادل نگه داشتن بودجه خود نیاز داشته باشد.
نیجریه
نیجریه پرجمعیت ترین کشور آفریقا و بزرگترین اقتصاد این قاره است. تعداد موارد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور به ۴۶۴۱ مورد می رسد و ۳۵۱ نفر جان خود را از دست داده اند.
نیجریه بزرگترین تولید کننده نفت آفریقا است و در ماه مارس ۱.۷۸ میلیون بشکه در روز تولید کرده است. فروش نفت ۹۰ درصد درآمد ارز خارجی، ۶۰ درصد کل درآمد و ۹ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد. نیجریه به نفت ۱۴۴ دلار در هر بشکه برای تامین بودجه خود نیاز دارد. این کشور درخواست ۷ میلیارد دلار کمک مالی را به بانک توسعه آفریقا، بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول داده است.
آنگولا
تا حالا تنها ۴۵ مورد ابتلا به ویروس کرونا و دو مورد مرگ در این کشور گزارش شده است. آنگولا دومین کشور بزرگ تولید کننده نفت در آفریقاست و در ماه مارس ۱.۴ میلیون بشکه در روز تولید کرده است. تولید این کشور طی دهه گذشته به خاطر کاهش سرمایه گذاری در پروژه های جدید، ۳۰ درصد کاهش یافته است. صندوق بینالمللی پول تخمین میزند این کشور به نفت ۵۵ دلار در هر بشکه برای حفظ بودجه خود نیاز دارد بنابراین شرایط آن نسبت به سایر تولید کنندگان این منطقه بهتر است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.