//
کدخبر: ۳۶۴۱۴۵ //

اثربخشی واکسیناسیون در کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا را نمی توان فراموش کرد

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: اثربخشی واکسیناسیون در کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا را نمی توان فراموش کرد.

اثربخشی واکسیناسیون در کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا را نمی توان فراموش کرد
به گزارش فرتاک نیوز،

دکتر یونس پناهی ۲۷ مردادماه ۱۴۰۱ در آیین تکریم و معارفه رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار کرد: دو مقوله امنیت و سلامت همواره مورد توجه دولتمردان و حکومتداران بوده است و جمهوری اسلامی ایران به معنی واقعی به این دو مقوله توجه خاصی داشته است.

وی با اشاره به وضعیت منطقه در حوزه امنیت، گفت: امروز کشورهای مدعی با همه هزینه هایی که انجام می دهند، به اندازه ایران از نظر امنیت راحت نیستند و این امنیت را مدیون شهدای انقلاب و جنگ و مدافعان حرم و سردار شهید سلیمانی هستیم.

پناهی تصریح کرد: مصدومان شیمیایی در گذشته به خارج اعزام می شدند، اما امروز در کشور درمان می شوند، همچنین در بعد سلامت و مباحث مرتبط با آموزش آن، نه تنها هیچ نیازی به آموزش کشورهای منطقه نداریم بلکه آموزش دهندگان ایرانی به عنوان نمایندگان علمی در کشورهای مختلف حضور دارند که نمادی از قدرت علمی کشور به شمار می روند.

پناهی با بیان اینکه به دیپلماسی علمی و سلامت دردولت سیزدهم تاکید داریم، افزود: دربحث کرونا، کشورهای مدعی با تبلیغات بسیاری که در حوزه واکسن انجام دادند، میزان مرگ و میر بالاتری نسبت به ایران دارند، اما دولت سیزدهم با رویکرد پیشگیری، دو موج بزرگ کرونا را با کمترین آسیب پشت سر گذاشت.

وی افزود: در بیماری های عفونی همواره پیشگیری حرف اول را می زند. مقوله واکسیناسیون بسیار جدی است، امروز دغدغه هایی مبنی بر نیاز یا عدم نیاز به واکسن و توانایی آن در جلوگیری از مرگ و میر مطرح شده است.

پناهی تصریح کرد: با محاسبه میزان مرگ و میر قبل و پس از واکسیناسیون می توان به این نتیجه رسید که واکسیناسیون به شدت اثربخش بود، قطعا جدا از اینکه دانش پزشکی و پرستاری و آمادگی کادر درمان افزایش یافته، اما نباید اثربخشی واکسن را فراموش کنیم. امسال به کمک واکسیناسیون محدودیت خاصی در کشور نداشتیم و اغلب مردم در فضای باز ماسک استفاده نمی کنند.

وی با اشاره به در پیش بودن اربعین، بر توجه به واکسیناسیون و تزریق دوز یادآور تاکید کرد و گفت: مسئولیت هایی که در اختیار ماست موقتی است و تنها، کارنامه های کاری است که ماندگار است، البته هنوز کار باقی است. وزارت بهداشت به صورت خاص پاسخگوی شعار سال است و وزارتخانه در حوزه تحقیقات، تمام قد در خدمت تحقق این شعار است. قرارگاه دانش بنیان با ریاست وزیر بهداشت تشکیل شده است و در راستای رفع نیازهای استان پذیرای برنامه ها و ارائه حمایت هستیم.

پناهی تصریح کرد: استان مرکزی صنعتی است و در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و ... می تواند کارهای بزرگی به انجام برساند.

وی در خصوص مسئله جمعیت گفت: قرارگاه جمعیت به ریاست وزیر بهداشت و با حضور نمایندگان مجلس تشکیل شده است و آماده هستیم که درخصوص میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی کار علمی صورت گیرد و در کنار آن رشد جمعیت و جوانسازی جمعیت از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گزارش ایسنا، در این آیین معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی نیز گفت: علیرغم کمبود تجهیزات استان مرکزی در حوزه بهداشت و درمان، ایثار بزرگی را از سوی کادر درمان در دوران کرونا شاهد بودیم.

بهنام نظری با بیان اینکه در این دو سال، ارزش و جایگاه سلامت را تجربه کردیم و مسلما در تحقق این نعمت نیازمند همکاری از سوی همه دستگاه های اجرایی هستیم، گفت: در کنار مباحث امنیتی باید نعمت سلامت را اهمیت داد، ظرفیت منابع انسانی استان در حوزه تحقیقات خوب است و امیدواریم که وزارت بهداشت در بحث تحقیق در حوزه آلاینده ها، استان را حمایت کند.

در این آیین نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: لازم است نسبت به جذب نیروهای پرستاری که در دوران کرونا خدمت کردند، اقدام کرد و مجلس در این راستا آماده کمک است.

محمد حسن آصفری بیان کرد: تامین بخشی از تجهیزات مورد نیاز مراکز بهداشتی و درمان با درخواست ریاست علوم پزشکی اراک، با کمک مجمع نمایندگان استان انجام گرفت و مسلما موفقیت مدیران منوط به همراهی و همکاری همه مدیران و نمایندگان مجلس است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۶۴۱۴۵ //
ارسال نظر