پیش بینی آژانس بین المللی انرژی از رشد ۲ برابری صنعت برق هستهای
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد که تا سال ۲۰۵۰ میلادی، دستکم ۳۰ کشور دیگر جهان به تولید برق هستهای روی خواهند آورد و صنعت برق هستهای شاهد رشدی دو برابری خواهد بود.
از تارنمای ورلد نیوکلیور نیوز، آژانس بین المللی انرژی بحران کنونی انرژی در جهان را که به دنبال عملیات نظامی روسیه در اوکراین و تحریمهای غرب علیه مسکو ایجاد شده است، نقطه عطفی تاریخی در توجه دوباره کشورهای جهان به بهره مندی از انرژی هستهای برای تولید برق دانست.
به اعتقاد کارشناسان این آژانس، جنگ در اوکراین با پیامدهای عمیق و درازمدتی همراه است که کشورها را بر آن داشته تا گذار از انرژیهای فسیلی به انرژیهای پاک و پایدار را سرعت بخشند.
فاتح بیرول مدیر آژانس بین المللی انرژی میگوید: "بازارها و سیاستهای انرژی در نتیجه جنگ اوکراین تغییر کرده است به نحوی که آثار این تغییر تا چندین دهه باقی خواهد ماند. واکنش دولتهای کشورهای مختلف به این بحران، نوید بخش نقطه عطفی تاریخی و قطعی در حرکت به سمت یک نظام انرژی پاکتر، امنتر و در دسترستر است."
بنابر پیش بینیها، در سناریوی جدید پیش رو تا سال ۲۰۵۰ میلادی، تا چند سال دیگر استفاده از زغال سنگ کاهش مییابد ولی تقاضا برای گاز طبیعی تا یک دهه آینده به اوج خود میرسد. از سوی دیگر، افزایش فروش خودروهای برقی حکایت از آن دارد که میزان تقاضا برای نفت از اواسط دهه ۲۰۳۰ میلادی رو به کاهش خواهد گذاشت.
همزمان، تولید برق هستهای از ۲ هزار و ۷۷۶ تراوات ساعت در سال ۲۰۲۱ به ۳ هزار و ۳۵۱ تراوات ساعت در سال ۲۰۳۰ و تا ۴ هزار و ۲۶۰ تراوات ساعت در سال ۲۰۵۰ خواهد رسید.
بدین منظور، تا سال ۲۰۳۰ میلادی، نیروگاههای هستهای به ظرفیت ۱۲۰ گیگاوات تکمیل خواهند شد و بین سال ۲۰۳۰ تا ۲۰۵۰ میلادی نیز راکتورهای جدیدی به ظرفیت ۳۰۰ گیگاوات در بیش از ۳۰ کشور جهان احداث خواهند شد.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.