بررسی تکنیکالی شاخص بورس تهران/ پیش بینی بورس فردا
ارزش معاملات بورس تهران در روز جاری به رقم 6 هزار و 972 میلیارد تومانی رسید و ارزش بازاری بورس نیز به کانال 5 هزار و 700 همتی تنزل پیدا کرد. نمادهای فارس، فولاد ، میدکو، فملی و کگل و پارس جز تاثیرگذاران بزرگ منفی بازار امروز به حساب میآمدند.
گروه خودرویی با صف خرید هر چند اندک نماد ایران خودرو ، در طول بازار به ارزش معاملاتی بیش از 1300 میلیارد تومانی رسید که این رقم برای هفته های جاری یک رکورد جدید محسوب میشود. این در حالی است که رتبه دوم برترین ارزش معاملاتی متعلق به گروه شیمیایی است که حدود نیمی از ارزش معاملاتی خودروییها را داشته است.
در مجلس نیز امروز بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه با عنوان جدید مالیات بر سوداگری و سفته بازی در صحن علنی مطرح شد. پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی، به خبرگزاری ها اعلام کرده بود که برخی از نمایندگان در تلاشند تا «طرح مالیات بر عایدی سرمایه» مسکوت بماند.
از طرفی هم نرخ دلار پس از صحبت های رییس جدید بانک مرکزی و وزیر اقتصاد در خصوص کنترل نرخ ارز که طی چند روز گذشته و در انتهای هفته مسیر نزولی را در پیش گرفته بود، در اولین ساعات معاملاتی با ورود به محدودوه بالای 40 هزار تومان کار خود را آغاز کرد.
تحلیل تکنیکی شاخص بورس
از منظر تکنیکالی شاخص بورس تهران با رسیدن به محدوده 113 درصدی فیبوناچی موج AB توانست به اولین هدف الگوی هارمونیک AB=CD برسد و با واکنش منفی و افت همراه شود. شاخص در جریان افت دو روز ابتدایی هفته در یک قدمی سطح یک میلیون و 553 هزار واحدی قرار دارد که به عنوان محدوده 23 درصدی از موج CD است و به عنوان موج اصلاحی شناخته میشود.
خیلی از ناظران معتقد هستند که بازار میتواند به اهداف بالاتری دست پیدا کند و برای این منظور افت این چند روز را هیجان ناشی از صحبتهای مسئولین میدانند که در طول دو دهه گذشته بارها تکرار شده است.
در ابتدای دهه 90 بود که محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی در دوره ریاست جمهوری محمود احمدینژاد، نرخ دلار را هزار و 226 تومان اعلام کرد و باز این رویه را در چند سال بعد با قیمت 4200 تومانی تکرار شد. رویهای که با دلار 28 هزار و 500 تومان توسط رئیس کل جدید بانک مرکزی پی گرفت شده است و اهالی بازار و فعالان اقتصادی نسبت به آینده این قیمت گذاریها خوشبین نیستند.
شاخص هم وزن هم با واکنش به محدوده سقف کانال صعودی دو روز است که مسیر نزولی را در پیش گرفته است. همچنین در چند روز گذشته بار دیگر شاخص اندیکاتور RSI به محدوده 93 واحدی رسیده است و شاخص هم وزن با برخورد به سقف کانال صعودی بلندمدت خود با یک کندل نزولی مواجه شد که در برنامه چارسو با عنوان «واکنش های منفی شاخص هم وزن بورس به عدد 93» به طور مفصل در خصوص آن صحبت کردهایم.
تقریباً تمامی شرکت ها گزارش ماهانه خود را در سامانه کدال بارگذاری کرده اند و می توان میزان فروش سه ماهه سوم سال را دید. اما در انتهای هفته نیز صورت های مالی 9 ماهه شرکت ها منتشر خواهد شد تا بازار در خصوص انتخاب سهم های مناسب تصمیمات جدیدتری بگیرد، هرچند که با این نرخ های روی تابلو قمیت ها در بازار سرمایه به گفته فعالان هنوز هم ارزنده هستند. اکوایران در روزهای آتی به بررسی این گزارشها میپردازد.
اما ابهامات بودجه ای کار را برای اهالی بازار سرمایه سخت کرده است. همچنین ورود پول جدید توسط حقیقیها محدود است و دیگر همانند سالهای گذشته به بازار سرمایه سرازیر نمیشود، چرا که علاوه بر افزایش بیاعتماد در بازار، بازار های موازی بازدهی خیلی بالاتری را ایجاد کردهاند و ترس از افزایش قیمت دلار و رسیدن نرخ ها به سطوح بالاتر صفهای خرید میدان فردوسی را طویلتر از صفهای خرید در بورس میکند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.