//
کدخبر: ۳۹۷۱۵۲ //
ورم رحم

آیا ورم رحم بیماری خطرناکی است؟ | نحوه پیشگیری و درمان ورم رحم

ورم یا التهاب دهانه رحم، یک بیماری در دستگاه جنسی بانوان است که به عنوان سرویسیت نیز شناخته می شود. دهان رحم یا بخش هایی که کمی بالاتر از آن هستند، ممکن است بر اثر آسیب های سلولی، عفونت و... دچار التهاب شوند و دهانه ی رحم، ورم خواهد کرد.

 آیا ورم رحم بیماری خطرناکی است؟ | نحوه پیشگیری و درمان ورم رحم
به گزارش فرتاک نیوز،

ورم و التهاب رحم، یا سرویسیت، یکی از عارضه هایی است که در دستگاه تناسلی بانوان به وجود می آید و ممکن است تحت تأثیر عوامل مختلفی ایجاد شود. حتی ممکن است که زنان در هنگام دچار شدن به ورم رحم، هیچ علامتی نداشته باشند، اما در صورت ابتلا به این بیماری، زنان باید به فکر درمان آن باشند. در ادامه، به بررسی ورم رحم و راه های درمان آن می پردازیم.

مشکل ورم رحم، در صورتی که در اثر عفونت ایجاد شده باشد، ممکن است بسیار خطرناک باشد. زیرا این عفونت در کل رحم گسترش پیدا خواهد کرد و حتی می تواند به لوله های فالوپ برسد. اگر این بیماری به موقع درمان نشود، ممکن است که مشکلاتی برای باروری فرد به وجود بیاید.

ورم رحم، در صورتی که به دلیل عفونت ایجاد شده باشد، در هنگام بارداری خطرناک تر است، زیرا ممکن است که به جنین آسیب برسد. در نتیجه بانوان باید این بیماری را جدی بگیرند و به دنبال راه درمان باشند.

 

علائم ورم رحم

همانطور که قبل تر اشاره کردیم، ممکن است که بعضی از افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، چیزی احساس نکنند. البته، این افراد در آینده متوجه خواهند شد که دچار ورم رحم شده اند اما ممکن است دیر شده باشد.

برخی دیگر از زنان، علائم این بیماری را شناسایی کرده و به وجود آن پی می برند. علائم بیماری ورم رحم، مختلف هستند و ممکن است برای بعضی ها، تمام این علائم وجود داشته باشد، و برای بعضی ها همه علائم قابل مشاهده نیستند. در ادامه به معرفی و بررسی برخی از این عوامل می پردازیم.

برخی از زنانی که رحم آنها دچار ورم و التهاب شده است، در ناحیه واژن خود، درد احساس می کنند. این درد می تواند ناشی از عفونت باشد. اگر در ناحیه واژن دردی احساس شود، ممکن است که فرد دچار ورم رحم شده باشد.

 

ترشحات غیر عادی واژینال از علایم ورم رحم

در برخی از زنانی که به بیماری ورم رحم مبتلا شده اند، ممکن است که ترشحات غیر عادی و بد بو از ناحیه واژن خارج شوند. این ترشحات، رنگ سفید دارند. همانطور که گفته بودیم، یکی از علت های ورم کردن رحم، عفونت است. این ترشحات، ترشحات عفونی هستند، و ممکن است نشانه التهاب و ورم رحم باشند.

ورم رحم

 

خونریزی واژن از علایم ورم رحم

در برخی موارد، مشاهده شده است کسانی که دچار بیماری ورم و التهاب رحم شده اند، دچار خونریزی های غیر عادی در ناحیه واژن می شوند. در صورتی که این علامت را مشاهده کردید، برای تشخیص حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

فشار در ناحیه لگن از علایم ورم رحم

بعضی از افرادی که مبتلا به ورم رحم هستند، فشار شدیدی را در قسمت لگن خود احساس می کنند. البته ممکن است که این فشار، شدید هم نباشد.

 

علل ایجاد ورم رحم

ورم یا التهاب رحم، در بیشتر مواقع به علت عفونت در ناحیه رحم ایجاد می شود. به عبارتی دیگر، عفونت یکی از رایج ترین عوامل ایجاد ورم رحم در زنان است. یکی از علت های ایجاد عفونت در ناحیه رحم، فعالیت جنسی است.

ورم رحم، ممکن است مزمن باشد، یا اینکه بسیار شدید و حاد باشد. در التهاب های شدید، علائمی که پیش تر به توضیح آنها پرداختیم، به طور ناگهانی ایجاد خواهند شد.

در ادامه، به بررسی برخی از علت های ایجاد ورم رحم خواهیم پرداخت.

 

 کلامیدیا

 

کلامیدیا، یک نوع بیماری مقاربتی است که توسط باکتری به همین نام ایجاد می شود. یکی از نشانه های این بیماری، سوزش ادرار است. نکته قابل توجه، این است که این بیماری، هم در زنان و هم در مردان می تواند رخ دهد. این بیماری ممکن است در زنان، باعث ورم رحم و در مردان، باعث ورم بیضه ها شود.

 

سوزاک

سوزاک، یکی دیگر از علت های ایجاد ورم در ناحیه رحم است. علت ایجاد سوزاک، گنوکوک است که می تواند از طریق رابطه جنسی انتقال پیدا کند. از علائم ابتلا به این بیماری، می توان به سوزش ادرار و خروج ترشحات واژینال چرکی و غیر عادی اشاره کرد.

 

پاپیلوم انسانی

پاپیلوم انسانی، یک ویروس است که می تواند در زمان آمیزش جنسی، و حتی در تماس مستقیم پوست منتقل شود. این ویروس، می تواند باعث ایجاد عفونت شود، و در نتیجه در برخی موارد باعث ورم کردن رحم خواهد شد.

ویروس پاپیلوم انسانی، می تواند باعث ایجاد زگیل تناسلی نیز بشود.

 

تریکومونا

یکی دیگر از بیماری های آمیزشی که می تواند باعث ایجاد ورم در ناحیه رحم شود، بیماری تریکومونا است. عامل به وجود آورنده این بیماری، تک تارچه مهیل است که یک تک سلولی است.

استفاده از لوازم بهداشتی مشترک، می تواند یکی دیگر از دلایل انتقال تک تارچه مهیل باشد. در نتیجه، از لوازم بهداشتی و شخصی خودتان استفاده کنید.

 

حساسیت به مواد شیمیایی

یکی از علت های ایجاد ورم رحم، حساسیت دیواره رحم به مواد شیمیایی موجود در تامپون است. در نتیجه، اگر که به مواد موجود در تامپون ها حساسیت دارید، بهتر است که استفاده از آن را کنار بگذارید.

 

نحوه پیشگیری و درمان ورم رحم

همانطور که پیش تر به آن اشاره شد، یکی از رایج ترین علل ایجاد ورم در ناحیه رحم، عفونت است. بیشتر عفونت ها، ممکن است از طریق بیماری های مقاربتی ایجاد شوند. در نتیجه از رفتار های جنسی پر خطر دوری کنید و در هنگام فعالیت جنسی، بهداشت را رعایت کنید. استفاده از کاندوم برای جلوگیری از ورود بیماری های مقاربتی و ایجاد ورم رحم، می تواند بسیار مؤثر باشد.

در صورتی که از دیافراگم یا تامپون استفاده می کنید، شیوه استفاده از آن را به درستی فرا بگیرید. اگر به مواد شیمیایی موجود در تامپون حساسیت دارید، نباید دیگر از آن استفاده کنید.

در صورتی که به ورم یا التهاب رحم مبتلا شده اید، باید به دنبال بهبودی هر چه سریع تر خود باشید، زیرا اگر آن را به موقع درمان نکنید، ممکن است که عفونت، باعث ایجاد التهاب در ناحیه لگن نیز شود، و حتی ممکن است که فرد، نابارور شود.

یکی از روش های درمان التهاب در ناحیه رحم، استفاده از گیاه پنیرک است، گیاه پنیرک، یک گیاه دارویی است که خاصیت ضد التهابی دارد و همچنین می تواند عفونت را از بین ببرد. برای استفاده از گیاه پنیرک، باید ابتدا حدود 50 گرم از آن را در آب جوش به مدت 10 دقیقه دم کنید. برای تأثیر گذاری بیشتر، می توانید این دم کرده را 3 بار در روز میل کنید.

 

درمان ورم رحم با گیاه پنیرک

یکی از روش های استفاده از گیاه پنیرک، ترکیب کردن آن با گیاهان دارویی دیگر است. شما می توانید پنیرک را با بابونه، بنفشه و گل ختمی مخلوط کنید و سپس مصرف کنید. این ترکیب، خاصیت ضد عفونی دارد و برای رفع ورم رحم مناسب است. یک نکته بسیار مهم برای مصرف پنیرک، این است که مصرف آن برای زنان باردار ممنوع است. در نتیجه اگر در دوران بارداری به سر می برید، از مصرف گیاه دارویی پنیرک خودداری کنید.

طب نوین، هیچ روش استانداردی برای درمان ورم رحم ندارد، اما طب سنتی، بوسیله گیاهان دارویی مختلف که خاصیت ضد عفونی دارند، می تواند این مشکل را درمان کند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۹۷۱۵۲ //
ارسال نظر