بازگشت انگشتر امضا به صحنه مد روز
انگشترهای امضا از نظر تاریخی «حلقه آقا» شناخته میشدند و بنا به سنت نمادی از میراث خانوادگی بودند
نگشتر امضا یا مهروموم (ویژه مهر کردن موم پای نامهها و پاکتها یا اسناد) از دوران یونان باستان تا اشرافزادگان لندنی در دهه ۱۹۸۰، نماد قدرت بودهاند؛ چه آنهایی که فقط برای مهر و موم کردن اسناد کاربرد داشتند و چه آنهایی که نماد شاخص خانوادگی صاحبش را نشان میدادند.
سالهای اخیر و در پی رونقگیری مدهای اغراقشده، طراحان برای حضور جواهرات در نمایشهای مد به طراحی مجموعههای کوچکی از جواهرات زیبا روی آوردند که مکمل لباسهای آماده و آراسته آنها است. اما این جواهرات برای متمایز بودن از جواهرات سنتی، باید خطی از مد را دنبال کنند، و انگشترهای امضا به خوبی این وجه تمایز را تامین میکنند.
خانههای مدی چون «جیدبلیو اندرسون» (JW Anderson)، ژیوانشی، تیفانی و بسیاری دیگر از کارگاههای طلاسازی کوچک و بزرگ، توجه خود را به انگشترهای امضا معطوف کردهاند که دیگر فقط در انحصار مردان شیکپوش با شلوارهای قرمز نیست.
این انگشترها نظر افراد مشهور را نیز جلب کردهاند و نمونههایی از آنها را بر انگشت بسیاری از هنرپیشهها و چهرههای تاثیرگذار میبینیم.
برای نمونه، یکی از این انگشترها تقریبا همیشه روی انگشت برد پیت، هنرپیشه هالیوود دیده میشود. مگان مارکل، دوشس ساسکس، نیز یکی از کسانی است که در برخی مناسبتها انگشتر امضایی به کوچکترین انگشت دستش میاندازد.
امت اسمیت، موسس کارگاه جواهرسازی «ریبوس» (Rebus)، درباره تاریخچه انگشتر امضا میگوید که انگشترهای امضا از نظر تاریخی «حلقه آقا» شناخته میشند و بنا به سنت، نمادی از میراث خانوادگی بودند، اما تاریخچه بسیار طولانیتری دارند. اسمیت در ادامه به نمونه مهرهای مصری حکاکی شده با خطوط هیروگلیف و امضاهای یونان باستان با حکاکی نمادهای خدایان و جانوران افسانهای اشاره میکند.
دانیلا دریپر، جواهرساز معاصر که مجموعه مدرنی از انگشترهای نقره و طلا تولید میکند، معتقد است که در حال حاضر مدلهای بسیار متنوعی از این حلقه به مثابه مکمل انواع دیگر ارائه میشود که میتوانند بر انگشتان مختلف مردان و زنان بنشینند.
علاوه بر اینکه میتوان انگشتر امضا خاص خود را به برخی از جواهرفروشیها سفارش داد، بسیاری از تولید کنندگان نیز انواع متفاوتی از این انگشترها را تولید میکنند که میتوانند پاسخگوی سلیقه مشتریان باشند.