//
کدخبر: ۴۶۲۰۶۰ //

همستربازها بخوانند!

همه حواس‌شان به گوشی موبایل است و به امید کسب درآمد مدام روی آن ضربه می‌زنند. این یک سرگرمی تازه تلگرامی به نام همسترکامبت است که هر روز عده بیشتری به امید کسب درآمد به آن می‌پیوندند؛ به‌طوری‌که شمار کاربران آن در چند روز به بیش از ۱۱۵میلیون نفر رسیده است. اما آیا واقعا فضای همستربازها امن است و امکان کلاهبرداری در آن وجود ندارد؟

 همستربازها بخوانند!
به گزارش فرتاک نیوز،

از چند روز قبل پیام‌هایی در تلگرام دست‌به‌دست می‌شود که روشن‌ترین مشخصه آنها تصویر یک همستر است. کاربران تلگرام با فرستادن این پیام یکدیگر را به پیوستن به این بازی جدید دعوت می‌کنند. اما ماجرا چیست؟ این بازی همسترکامبت نام دارد و کاربران بعد از پیوستن به آن باید چند نفر دیگر را دعوت کنند؛ به همین دلیل پیامِ دعوت را برای چند نفر دیگر ارسال می‌کنند و همین موضوع باعث گسترش ناگهانی این بازی شده است. اما اشتیاق کاربران برای پیوستن به این بازی فقط محض سرگرمی نیست و اولویت اصلی کاربران به‌دست‌آوردن درآمد است. آنها هرچقدر بیشتر روی صفحه گوشی خود ضربه بزنند، امتیاز بیشتری می‌گیرند و آنطور که اعلام شده درنهایت با به‌دست‌آوردن سکه، درآمدشان از این کار را در قالب رمزارز دریافت می‌کنند. هرچند هنوز هیچ موردی از کلاهبرداری با این بازی گزارش نشده، اما این بازی بستر مناسبی برای کلاهبرداران سایبری است و ممکن است آنها همستربازها را غافلگیر و از آنها کلاهبرداری کنند.

ترفندهای کلاهبرداری همستری

کلاهبرداران همیشه از طعمه‌هایشان جلوترند و هر روز از ترفندهای تازه‌تری استفاده می‌کنند. چند روز قبل حسین دلیریان، سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی، به کاربران هشدار داد و نوشت: «در این چند روز در بسیاری از سوپرگروه‌ها بحث‌های بسیاری از کاربران ایرانی را خواندم. شیوه جدید ماین‌کردن ارز دیجیتال با استفاده از بازی‌ها به بستر مناسبی برای هکرها و سارقان تبدیل شده است. به‌عنوان سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی می‌گویم، افرادی که در این بازی‌ها شرکت می‌کنند، مراقب اطلاعات و حساب‌های خود باشند.»

لینک‌های آلوده

اما مهم‌ترین ترفندهای کلاهبرداران در این حوزه چیست؟ یکی از ترفندهای متداول کلاهبرداران سایبری، هک‌کردن حساب کاربران است. آنها با این کار اطلاعات شخصی و مالی افراد را به‌دست می‌آورند و در ادامه به آن دستبرد می‌زنند و سوءاستفاده و باج‌گیری می‌کنند. این کار از طریق ارسال لینک‌های آلوده انجام می‌شود؛ به این طریق که مثلا لینکی کاملا شبیه به لینک همسترکامبت برای کاربران ارسال می‌شود که درواقع یک لینک جعلی است. کافی است فرد دریافت‌کننده لینک روی آن ضربه بزند تا فرد هکر که لینک را طراحی یا ارسال کرده، به اطلاعات شخصی کاربر دسترسی پیدا کند. هکرها همچنین ممکن است با لینک‌های جعلی و آلوده کاربران را به صفحات جعلی متصل کنند که در این صفحات با شگردهای مختلف به اطلاعات شخصی و مالی افراد دسترسی پیدا می‌کنند.

ربات‌های کلاهبردار

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های بازی همسترکامبت این است که کاربران باید روی صفحه گوشی‌شان ضربه بزنند. هرچه ضربه بیشتری بزنند درآمد مجازی بیشتری کسب می‌کنند. این شیوه بازی سبب شده که خیلی‌ها برای کسب درآمد به فکر استفاده از ربات‌ بیفتند تا بتوانند چندبرابر روی صفحه گوشی‌شان ضربه بزنند. در این شرایط افراد کلاهبردار به تبلیغ انواع ربات‌ها برای درآمدزایی بیشتر در بازی همستر می‌پردازند و از کاربران این بازی دعوت می‌کنند از ربات‌های آنها استفاده کنند؛ غافل از اینکه این ربات‌ها ترفندهایی برای کلاهبرداری‌اند و هکرها با استفاده از این ترفندها حساب‌ها را هک می‌کنند. حالا در شرایطی که تب این بازی در بین کاربران بالا گرفته، سرهنگ رامین پاشایی، معاون اجتماعی پلیس فتا، نیز به این بازی واکنش نشان داده و اعلام کرده است که «در حال حاضر در حال تحلیل فنی آسیب‌ها و تهدیدات و ارزیابی موضوع هستیم.»

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۶۲۰۶۰ //
ارسال نظر